(2) Discute (virtuală) despre PoMo și empirismul pozitivist cu Fizicianul, Logicianul si Criticul PoMo

imaginea utilizatorului Sixtus


Ilustrare a unui celebru experiment mintal, pisica lui Shrödinger
care arată insolitul mecanicii cuantice. Deoarece particulele elementare
se pot afla simultan în mai multe stări cuantice, pisica poate fi vie și
moartă în același timp.

Comentarii

să zicem că nu este moartă.

să zicem că nu este moartă. să zicem că este doar adormită. poate ne spui mai multe despre aceste particule (sau percepții de particule) și implicațiile lor filozofice.

eu inca nu am inteles ce a

eu inca nu am inteles ce a intrezarit in urma experimentului, dar pornesc de la ipoteza pe care nu mi-o clinteste nimeni: atat timp cat arhitectura cuantica descrie arhitectura pisicii ea e diar vie si atat.
atat timp cat informatiile din materie, fizice, biologice, chimice, matematice, muzicale...astrologice...descriu o pisica si nu altceva ea e doar vie.

acum: ipoteza...pitagora...babeste sa nu ma doara capul...

dar sa vedeti ce am inteles pana

dar sa vedeti ce am inteles pana acum.
tunete si fulgere!
tunete si fulgere!tunete si fulgere!
suspiciuni.
nu poti sa pacalesti sufletul naturii sa-si talmaceasca arhitectura unica in ce diversitati vrei tu...ceva de genul...si incerci sa te pui cu spiritul ei cu parsivitate de pitagora....daca pun compasul miauuuuu si adaug ceva in plus miauuuu atunci ceea ce tu nu ai vazut pana acum miauuuu e ca.....

"În experimentul mental original al lui Schrödinger, el descrie cum se poate, în principiu, transfera o superpoziţie din interiorul unui atom către superpoziţia la o scară mai mare a unei pisici vii sau moarte cuplând pisica si atomul cu ajutorul unui ‘‘mecanism diabolic.’’ A propus un scenariu în care viaţa sau moartea unei pisici aflate într-o cutie închisă depinde de starea unei particule subatomice. Conform lui Schrödinger, interpretarea Copenhaga implică faptul că pisica rămâne în acelaşi timp vie şi moartă până la deschiderea cutiei."

din wikipedia.

si masori si masori dar si melancolia si...miauuuu nu. inca nu...

revin ca sa fac eu pauze in

revin ca sa fac eu pauze in discursuri.
cred cu toata puterea ca spiritul pisicilor, arhitectul e o inteligenta asemenea inteligentei, spiritului, arhitectului omului. el stie, primul, al doilea si cunoaste...sa zicem. iar daca stie....miauuuuu.....

oricum as reprezenta arhitectul omului tot asa as reprezenta arhitectii celorlalte specii. ne iubim deci si suntem asemanatori, stim aceasi cuantica, fizica, chimie. ne iubim.
si nu e un singur arhitect aici la nivel de stim...