imaginea utilizatorului bobadil

querida

obişnuinţa moare greu querida
iar la morgă se disecă
mereu de două ori

prima dată la masa de seară
cu lumânări pişcoturi şampanie şi cu ce vrei tu
o frumuseţe goală şi adorabilă întinsă pe masă

timpul şi epifaniile lui

a doua oară se întâmplă mai în linişte
la masa de scris o lumină mică
în colţ abia născut din apă
aburul feminin al plantelor
se ridică de parcă eu şi dublul meu am fi egali
unul şi acelaşi exilaţi în pământ fiind pământ
de parcă ar fi penurie de morţi pe lumea asta querida
de parcă ar fi numai moartea care nu ajută la nimic

fiindcă vorbeşte de una singură
 
 


Comentarii

 • imaginea utilizatorului Sixtus
  Sixtus

  Cne-i querida si care-i ideea textului ?

 • imaginea utilizatorului Sixtus
  Sixtus

   
  Întrebări tâmpite de genul celor din com-ul anterior. dar şi altele mai fistichii, cum ar fi de ce un text poetic nu trebuie să fie ambiguu, ci sa prezinte idei clare?  stau adesea în spatele criteriilor lui Boba de analiză a textelor scrise de alţii. Eram curios ce-o să răspundă. Bine că n-a făcut-o. Şi bine că uneori când scrie şi produce texte de excepţie cum este această Querida, uită complet de astfel de întrebări şi criterii asociate.
   
  Vorbind acum serios. Textul, scris şi postat mai demult, acum repostat, este unul dintre cele mai bune produse de Boba. N-o să spun de ce? Să ghicească.
   

 • imaginea utilizatorului bobadil
  bobadil

  Adevărul este Gorune că, după atâția ani, eu tot nu pricep de ce oamenii (cel puțin cei cu pretenții de intelectuali, nu? care se îndeletnicesc cu ale scrisului de pildă) nu folosesc orice oportunitate li se ivește în viața asta așa de scurtă pentru a se perfecționa, pentru a-și șlefui spiritul... în schimb preferă să se angajeze în lupte aiuristice în care își folosesc doar creierul limbic. Eu îmi recunosc vina (și nu doar acum, aici, am făcut-o de multe ori) de a fi împins aceste conflicte dincolo de limitele suportabilului doar în speranța mea (utopică, desigur) de a întâlni oameni care să facă altceva decât să se bălăcărească în self-suficiență și să se dovedească puternici doar în pumni și, recunosc, până acum am cunoscut foarte puțini care să se comporte altfel decât sub-uman la acest capitol, dar căutarea asta merită... cel puțin pentru mine, un biet școlar de-al etichetatului materialist Exupery.  Iar unul dintre acești foarte puțini ești tu Gorune, dar tu știi asta deja! Iar aici este la urma urmei quintesența problemelor din sistemul nostru de învățământ...

 • imaginea utilizatorului Sixtus
  Sixtus

  Ce sufletu' meu are scopul cu periscopul, scopul cu arhiepiscopul sau...ca nu vreau sa ma "esprim" neacademic? Ce lagatura are sistemul nostru de invatamant (daca te referi la tine - lucru care refuzi sa-l faci - si nu la altii) cu aiurelile si mojiciile pe care le debitezi prin com-urile matale pe textele ce nu-ti apartin?

  Nota bene: nu e vorba de textele mele comentate de tine, nici de bine nici de rau, pt. ca pe mine ma cam doare-n fas (sunt pre batran) cand cineva o ia pe aratura. E vorba de textele altora. Mult mai corect ar fi sa zici pur si simplu ca nu-ti place un text si cu asta basta, decat sa vii cu tot soiul de ...gata ca m-ai plictisit.

 • imaginea utilizatorului bobadil
  bobadil

  Deh, oricui i se poate întâmpla să te plictisească pe tine Gorune, chiar și lui Radu a lui Magda, vechiul meu prieten de pe vremea când a ratat Malta la o mustață de sabie... Iar dacă eu te-am plictisit, tu acum chiar că m-ai sictirit. Adică pozezi la mine în aparat, apărătorul cui? Sau gata! nu mai deosebești gustul de c....t de ăla de ciocolată de casă pentru că ești cum singur spui, „pre bătrân”?

 • imaginea utilizatorului elena katamira
  elena katamira

  plec si eu cu asta

  "aburul feminin al plantelor"

Numărul de afișări

2959

Penițe

- Pentru a putea acorda o peniță trebuie să fii logat și să fi introdus cel puțin un comentariu sub acest text.
- Nu poți acorda decît o singură peniță unui text. Fie de aur, fie ruginită.


Cine a acordat penițe de aur

Sixtus

Acțiuni

- Pentru a interacționa cu textul trebuie să fii logat.
- Pentru a putea publica un text aici trebuie să îți deschizi un cont pe Hermeneia.com