Bun re-venit pe Hermeneia.com

noua versiune - la aniversarea a 10 ani de la apariție
Anul trecut, pe data de 6 iulie, scriam „Cred că a venit vremea să iau o decizie cu privire la existența site-ului Hermeneia.com. Nu-mi voi ascunde sarcasmul și am să recunosc că sînt unii care cred că decizia asta ar fi trebuit luată mai demult. Deci pînă la sfîrșitul acestei veri Hermeneia, așa cum o știți acum nu va mai exista.” Iată un exemplu care mă învață, dacă mai era nevoie, să fiu și mai circumspect atunci cînd așez ceva în scris. Pentru că a trecut vara și Hermeneia nu a dispărut. În apărarea mea voi spune totuși, eram destul de dezamăgit de cum funcționează , și foarte hotărît să închid Hermeneia. Între timp am purtat mai multe discuții, oneste, cu mai mulți oameni, majoritatea membri Hermeneia, și desigur, cu cei din consiliul Hermeneia. Am spus, da?, discuțiile au fost oneste. Concluzia a fost că, deși ceva radical se impunea, acel lucru nu trebuia necesarmente să fie închiderea definitivă a site-ului Hermeneia. Au urmat mai multe luni de brainstorming și schimbări de idei. Au existat mai multe planuri. Cel care s-a concretizat pînă la urmă, cred că este cel de-al treilea plan. Au urmat apoi discuții referitoare la funcționalitatea acestui plan. Și așa mai departe. Mărturisesc, sînt recunoscător lui Adrian și Marianei pentru efortul și implicarea lor. Apoi au urmat alte săptămîni de muncă pentru implementarea tehnică a ideilor funcționale. Sînt destul de mîndru, și de această dată am reușit să acopăr singur partea tehnică. Evident, deși testele mele au rezultate pozitive, vom vedea cum se va comporta site-ul în contextul interacțiunii online. Deci, sînt, cu siguranță, în așteptarea cîtorva surprize: Cum va funcționa site-ul din punct de vedere tehnic și cîte găuri va mai trebui să astup. Cîți membri, din vechii membrii Hermeneia, se vor mai implica și cum vor îmbrățișa noua platformă Hermeneia. În ce măsură noua viziune și principiile pe care am intenționat să le implementez în noua platformă, vor stimula o activitate și o interacțiune comnunitară mai bună. În ce măsură noua abordare va duce la atragerea unor noi autori de valoare. În ce măsură noile idei vor stimula apariția de texte mai bune și vor duce la critică și comentarii mai interesante. Toate acestea sînt tot atîtea pariuri, acum după aproape zece ani de la apariția Hermeneia, cînd internetul este cu desăvîrșire mult diferit de ceea ce era în anul 2005.
În orice caz, eu și Consiliul Hermeneia vă urăm bun venit pe ceea ce am început să numim generic „noua Hermeneia”. La subsolul site-ului veți găsi noul regulament și informațiile de contact. Vă invit să vă familiarizați cu noua platformă și să începem să postăm. Dacă aveți întrebări sau observații le puteți trimite prin email sau le puteți pune aici. Fiecare dintre membrii care au fost transferați pot folosi vechiul nume de utilizator și vechea parolă. Nimeni nu ar trebui să aibă probleme de acces. Vă invit de asemeni să vă completați noul profil. Nu au fost migrate decît numele de membru și parola. Restul vă rog să vi le configurați cu datele corecte și potrivite.
Evident vor exista multe configurări și ajustări ulterioare.
Vă mulțumesc și aștept opiniile voastre.

Comentarii

 • Alt
  Mar, 05/12/2015 - 09:34 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

  Site-ul arată super. 
  Și din câte am observat, merge bine.
  Bravo echipei ! 
   

 • Alt
  Joi, 05/14/2015 - 08:13 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

  Mai întâi de toate, felicitări pentru reuşita tehnică! Site-ul arată foarte bine! Să-ţi trăiască! 
  Bineînţeles, există unele probleme şi cred că vor mai apărea pe parcurs. Ce am observat până acum: la profil, nu există posibilitatea editării biografiei. Tot aici, cred că sunt unele probleme cu diacriticele (litera "ă" apare ca majusculă) nu am reuşit să încarc o poză, voi mai încerca. La comentarii, e puţin confuz (greu de distins) între cine a comentat şi sub ce text, unde începe un comentariu şi unde se termină altul (poate nişte culori, poate nişte spaţiu ar rezolva problema). Voi reveni, după ce mă familiarizez mai mult cu site-ul.

  • Alt
   Lun, 05/18/2015 - 01:32 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

   mulțumesc pentru observații și mai aștept. cum e acum? nici acum nu îți poți edita biografia? mai există probleme cu litera „ă”? dar cu poza?
   se disting comentariile mai bine?

   • Alt
    Mar, 05/19/2015 - 04:49 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

    Referitor la biografie, spuneam că nu există secţiune pentru ea. Bănuiesc că pot s-o editez în cadrul "crezului artistic", dar cred că ar fi mai bine dacă ar fi un spaţiu special pentru ea. Poză am încărcat, comentariile se disting acum foarte bine, iar majuscula (""Ă") persistă încă.

    • Alt
     Mar, 05/19/2015 - 05:24 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

     S-a rezolvat şi cu semnul diacritic.

    • Alt
     Mar, 05/19/2015 - 13:07 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

     poate că ideea ta nu e rea. voi introduce o cîmp pentru biografie.
     de asemenea, modul în care apare profilul personal acum, este posibil să mai sufere modificări și îmbunătățiri pe parcurs.

 • Alt
  Lun, 05/18/2015 - 08:14 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

   Abia acum încerc să mă familiarizez cu site-ul. Prima impresie e foarte bună. Se pare că migrarea pe „Noua Hermeneia” a fost făcută într-un ceas bun și e un succes. Felicitări! Când voi observa ceva care nu e tocmai ok, voi semnala, Virgil. 
   

 • Alt
  Lun, 05/18/2015 - 09:53 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

  Bună seara tuturor! Mai întâi de toate, trebuie să spun că şi eu consider noua înfăţişare a portalului de literatură Hermeneia una atractivă şi remarcabilă ca realizare. Şi totuşi vă întreb, ce s-a întâmplat cu textele care s-au strâns în cei zece ani de Hermeneia? Au dispărut ele în neant? E vorba totuşi, aici, de o muncă asiduă, care, acum, parcă nu se mai regăseşte nicăieri. Eu una consider că am muncit, ca să postez aici, mai bine de 8 ani de zile. Şi acum nu îmi mai pot accesa textele vechi. Menţionez că au existat materiale pe care le-am postat EXCLUSIV aici. Întreb eu, de ce nu s-a menţionat şi acest aspect în editorialele postate, anume că se vor pierde vechile texte de pe Hermeneia? Sunt sigură că ar fi fost reaţii în acest sens, poate s-ar fi hotărât rămânerea la vechea Hermeneia, poate s-ar fi găsit o altă soluţie.

  În altă ordine de idei, nu s-a putut prelua, în noua platformă, şi vechea bază de date? Să se integreze ea, cumva, în noua platformă? De pildă textele cu o peniţă (sau cu mai multe) să fie integrate la recomandate? Nu cred că ar fi fost imposibil, poate cu un ajutor mai specializat, care ar fi meritat a fi fost solicitat, în virtutea celor 10 ani de muncă a celor care au postat aici. 

  Aştept păreri la cele semnalate de mine şi urez tuturor membrilor Hermeneia mult succes.

  • Alt
   Lun, 05/18/2015 - 12:58 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

   poama, răspunsul la întrebarea ta s-a dat de mai multe ori. printre altele îl poți găsi și aici.
    

  • Alt
   Mar, 05/19/2015 - 05:08 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

   Iulia,

   1. Regulamentul a spus şi spune clar: Hermeneia nu-şi asumă resposabilitatea de a arhiva/ păstra sau recupera textele membrilor săi. Este obligaţia fiecărui membru să-şi protejeze propriile texte.

   2. Discuţia despre viitorul Hermeneia, despre transformarea ei, a fost deschisă de multe ori şi a rămas aşa multe luni. Acolo ar fi fost timpul şi locul pentru sugestii care puteau avea impact de practicabilitate.

   3. Toţi muncim la textele noastre. Şi o facem, în primul rând, pentru noi. Unii mai asiduu, alţii mai puţin asiduu. Dar să nu confundăm scrierea unui text cu postarea acestuia!

   4. Textele postate până la data lansării noii Hermeneia nu s-au pierdut.

   • Alt
    Joi, 05/21/2015 - 03:55 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

    Vă mulțumesc pentru lămuriri. Poate am fost eu aceea care a afișat pretenții prea mari, însă am înțeles, într-un final, că lumea aceasta virtual-literară este destul de volatilă. Să ne citim cu bine, domnilor! Mult succes noii Hermeneia și mult spor la scris tuturor! 

 • Alt
  Sâm, 08/15/2015 - 00:51 Autentificare sau înregistrare pentru a posta comentarii

  O Conferinţă despre tot
   

   Domnilor studenţi,

  Aici se discută afecţiunea incomparabilul, tremoloul vocii de soprană 

  gândul aşezat pe o prispă de sticlă,  tăcerea !

  altfel se atacă regina, caii, morile de vânt, soacrele ştirbe, 
  piticii obezi, cizmarii neserioşi, astronomii falselor comete 
  nevestele în papuci

  strategia lui Hannibal: fă totul invers decât aşteaptă duşmanul:
  caii să zboare, elefanţii să rumege Coranul 

  femeile.. cu ele am mari răfuieli sentimental - seductive 
  flirturi primitive, brăţări de onix şi genţi de piele de om sucit 
  pantofi cu fără toc, sandale cu fără aripi. 
  Şi Gioconda avea ciclu - se simte în tablou. 

  ah geometria..  vorbeşte de centrul tuturor curbelor 
  inclusiv sănii şi buricul, ochiul, sfincterul vorbitor 
  sfârcul delicios, urechea care aude, alta surdă, balans şi umbre în ploaia care ne udă şi ne apropie, zgribulirea fiind un reflex condiţionat, mângâierile o scăpare din prezentul trecut, o evadare în viitorul exagerat de bogat, cultural nul, intelectual zero, patetic de blond.
  nepiperat. 
  nepalpabil.
  neostoit.

Numărul de afișări

6729

Penițe

- Pentru a putea acorda o peniță trebuie să fii logat și să fi introdus cel puțin un comentariu sub acest text.
- Nu poți acorda decît o singură peniță unui text. Fie de aur, fie ruginită.Acțiuni

- Pentru a interacționa cu textul trebuie să fii logat.
- Pentru a putea publica un text aici trebuie să îți deschizi un cont pe Hermeneia.com