opt martie. ziua a treia.

,

E ziua ta, femeie. Cum? A trecut, deja? Nu mă certa prea tare că am uitat de ea. Și nu-mi pretinde aur, bomboane și nici flori, doar pentru că “se poartă”, acum, de sărbători. Mai bine-nchide ochii, deschide-ți inima și poți să-mi dai și-o palmă. S-o țin în mâna mea. Cercei, parfum, lalele, eșarfe, fond de ten? Te uiți tu la nimicuri, când eu cobor din tren în mână c-o chitară și-n spate c-un rucsac umplut cu flori de mină ca afrodiziac? Dar știi ceva? Mai bine înjură-mă de sfinți, dar luminează-mi fața cu albul de la dinți. Înjură-mă de mamă, stropește-mă cu var ori pune-mă pe cruce ca pe-ultimul tâlhar. Privește-mă cu ură, ignoră-mă în draci și fă-mă de ocară, cum știi tu să mă faci. Dar numai până-n seară, dar numai până-n prag. Pe urmă, amintește-mi de ce-ți sunt foarte drag. Șoptește-mi la ureche ce nu mi-ai spus de mult, ucide-mi aroganța, învață-mă s-ascult. Dezbracă-mă de mine, coboară-mă din nor, strivește-mă de tine (c-așa aș vrea să mor). O să-ți atârn la gleznă brățară din sărut și vei uita de rele, de tot ce te-a durut. Și dacă nu e asta exact ce ți-ai dorit, de ziua ta, femeie, mă iartă: am greșit.


Comentarii

 • imaginea utilizatorului Virgil
  Virgil

  textul pare sa contina rima. de ce este asezat insa asa in pagina?

 • imaginea utilizatorului bobadil
  bobadil

  un text frumos, șăgalnic, am zâmbit citindu-l și nu cred că trebuie să pui prea multe întrebări hai să zic perfecționiste în fața acestei miniaturi... un ghiocel de ziua femeii

 • imaginea utilizatorului elena istrati
  elena istrati

  Ce adiere de primăvară! Bravo! Excelent text! Apreciez simplitatea, clasicul, roșul și albul care se împletesc aici, cu adevărat șnur de Mărțișor! Și... mulțumesc! <3

 • dudu

  Credeam ca nu prea conteaza cum e asezata in pagina. Va multumesc pentru observatii, aprecieri si... penita. Probabil e prea mult pentru cateva cuvinte.

 • imaginea utilizatorului Virgil
  Virgil

  Dudu, pai daca nu conteaza cum e asezata in pagina atunci probabil ca nu mai conteaza nici daca apare in pagina, nu?

 • imaginea utilizatorului bobadil
  bobadil

  Oricât am încercat nu am putut percepe comentariul lui Virgil altfel decât so bullish sau cum s-o fi zicând ca să priceapă un gălățean plecat în california care trebuie să calce din când în când pe greblă ca să-și amintească cum se numește.
  Dudu ți-a răspuns așa frumos ... iar cât privește paginarea, citește siajele vs textul ăsta și ne mai auzim la post restant desigur dacă mai ai chef

 • imaginea utilizatorului Virgil
  Virgil

  Andule, nu am nicio îndoială că gîndești așa de vreme ce nu am nicio îndoială că nu îți pasă și nu dai doi bani pe Hermeneia. Nu e un reproș. E doar o constatare.

 • imaginea utilizatorului bobadil
  bobadil

  Virgil, constatarea ta (care nu e reproș, dacă ar fi fost reproș nu aș fi scris ceea ce I am about to write here) are o problemă de consistență logică dpmdv. Cum pot să nu dau doi bani pe ceva care mă include de ... habar n-am exact! dar sigur binișor de mai mult de zece anișori.
  Singurele variante pe care le văd eu... ori zici că sunt un megaloman căruia îi place să se audă vorbind pe aici sau un sado-masochist căruia îi place să o ia în freză online... există o a treia varinată fără atac la persoana mea de care nu m-am prins eu?

Numărul de afișări

4613

Penițe

- Pentru a putea acorda o peniță trebuie să fii logat și să fi introdus cel puțin un comentariu sub acest text.
- Nu poți acorda decît o singură peniță unui text. Fie de aur, fie ruginită.


Cine a acordat penițe de aur

elena istrati, bobadil

Acțiuni

- Pentru a interacționa cu textul trebuie să fii logat.
- Pentru a putea publica un text aici trebuie să îți deschizi un cont pe Hermeneia.com