Uite, uite-așa.

Îmi vine tot ce n-a venit când trebuia să fi trăit, îmi vine-așa, nitam-nisam, cum cade frunza de pe ram, să mă fumez fără nesaț și să m-alint ca cioara-n laț. Îmi vine-așa, ca o perdea din tul, brocart ori catifea cu falduri rare, dar adânci, îmi vine-așa să-mi dau un brânci, să cad de sus, să mă lovesc de-un potpuriu avocățesc despre ce am și ce-am avut, despre ce n-am sau am pierdut, despre ce știu și ce nu știu, despre culoarea pământiu. Îmi vine să mă rog la ulmi să mă arunce înspre culmi, îmi vine să mă rog la fagi să-mi fure fragii din desagi, îmi vine să mă rog la brazi să-mi spună ieri cum va fi azi, îmi vine să mă rog la plopi să mă îngroape-n două gropi. Îmi vine-așa, ca un cearșaf mototolit și plin de praf, să mă afund în lan de grâu ori să m-ascund ca piatra-n râu, îmi vine să mă nasc din nou ori să mă pierd la cazinou.


Comentarii

 • imaginea utilizatorului bobadil
  bobadil

  Imi place hip hop-ul dar pe muzica.. fara ea n-are farmec textul

 • hialin

  Nu e cel mai reușit text. E o joacă banală de cuvinte. Este, cum se zice, "subțire". Nu are profunzime, substanță și nici ca joc nu e reușit. Iar finalul e ridicol. Pănă la urmă combini frunza de pe ram, fragi, desagi, plopi cu pierdutul în cazinou. Are sens? 

 • dudu

  n-are farmec, dar are sens. n-o fi avand nici calitate, nu zic. dar sens, sigur are. multumesc pentru trecere si comentarii.

Numărul de afișări

1962

Penițe

- Pentru a putea acorda o peniță trebuie să fii logat și să fi introdus cel puțin un comentariu sub acest text.
- Nu poți acorda decît o singură peniță unui text. Fie de aur, fie ruginită.


Cine a acordat penițe ruginite

hialin

Acțiuni

- Pentru a interacționa cu textul trebuie să fii logat.
- Pentru a putea publica un text aici trebuie să îți deschizi un cont pe Hermeneia.com