amfora

imaginea utilizatorului Ani

in noroiul inert este ascuns fiorul neamului.

in oval sunt incizate semnele zborului de gânduri și de limbă.

timpul ingenunchează in depresiunea in care visul trăiește ca păsările.
prin cercurile mandalei-invârtite pe mijloc,
vezi cum
intunericul neființei
este străfulgerat de lumina conștiinței.

stând pe prag,
Zeul-preot
modelează punctul.
forma este simplă de femeie cu mâinile ușor curbate.
doua ferestre se deschid simultan spre infinit
sufletul ei- stâlp de rezistență,
intotdeauna
incălzește căminul.

Comentarii

Te grabesti Ani si rezultatul nu este dintre cele mai fericite. Incerci sa spui multe deodata si nu iese mai nimic pentru cititor sa ia cu dansul. Si finalul este stricat iremediabil de acel "imbraCă Casa." Imi pare rau. Te citesc in continuare.

rafael, bine ca ai fost pe-aproape. Hai sa privim si asa: din punct de vedere al fizicii cuantice, amfora si femeia inseamna energie.Le consideram doua focare simetrice fata de originea axelor. Acesta, la randul lui este un punct care intruchipeaza esenta universului. Locul geometric al simbolurilor si interpretarilor diverselor situatii din poezie au o anumita proprietate fata de focare si de centrul axelor.Aceste din urma, coincid in anumite conditii. Pare alambicat. mai vorbim, multumesc.

corectare:" are o anumita proprietate"

Ani, in poezie este important si ce exprimi dar si cum exprimi. Uite formulari de genul "fiorul neamului", "semnele zborului"' "intunericul neființei"' "lumina conștiinței" si mai ales excesiva utilizare a acestor constructii nu pot constitui fundament pentru o poezie de calitate. Apoi faptul ca intr-un singur vers sugerezi de trei ori ideea circularitatii "cercurile mandalei-invârtite pe mijloc" nu cred ca poate fi o virtute poetica ci numai o scapare pleonastica. Eu iti sugerez sa nu te simti neinteleasa in ceea ce scrii pentru ca din cate am observat pe aici sunt destui oameni poate mai familiarizati ca tine cu elementele unui plan hermetic ci sa intelegi ca primul nivel de care se loveste cititorul in cazul unui text este cel literal si abia apoi patrunde mai departe.