Comentarii aleatorii

- filtrele sînt opționale
- apasă aici ca să anulezi filtrul

Format: 2021
 • aalizeei am făcut o fotografie din

  am făcut o fotografie din spate din faţă din profil - neapărat cu margini zimţate că tot are aplecare pentru asta o altă poetă de pe h- expresiei linişte goală. am ajuns la concluzia că are toane ca o femeie. dar de ce iubim noi bărbaţii femeile, nu şi pentru toane? o lisandră de poezie în linştea ei.

  pentru textul : postludiu de
  __________________________________________________
  16 Sep 2012
 • yester acum e o altă zi, e soare mai

  acum e o altă zi, e soare mai puternic în preajmă... și mi-a plăcut observația ta Oana, drept pentru care am și operat. îți mulțumesc astăzi pentru atenționarea ta și dacă tu consideri că e un text ce merită remarcat îți mulțumesc și pentru aceasta!(Dorin avea dreptate)

  pentru textul : pastel pentru alecsandri de
  __________________________________________________
  06 Feb 2011
 • vladimir calatorie de la grave la presto

  Din punctul meu de vedere ma bucur ca ai salvat categoriile cu toata dinamica lor kantiana de forme apriorice ale sensibilitatii din aceasta atmosfera a la Omar khayyam, dar fara vin. Dar nu pot sa nu remarc finalul care este optimist in felul lui, in incercarea mistica de a radioloca fericirea in grota, chestiune de care n-ar fi nevoie in cazul ascensiunii spre suprafata insorita... vorba ceea, lucrul in sine nu-i nimic dar miscarea e fenomenala :)

  pentru textul : faute de mieux de
  __________________________________________________
  11 Iul 2013
 • alma

  PS. Textul acesta a fost publicat pe site-ul care trebuie? Sau doar în Tecuciul cultural?

  pentru textul : Boierismul - necenzurat ludic de
  __________________________________________________
  07 Feb 2007
 • alma

  Cred că pentru fiecare scrisul înseamnă o proiecție a unui interior / adânc / gol / poleit / aurit / (cândva scriam despre "gold against yellow"). A conștientiza și a face din scris doar înscrisul unor alăturări de cuvinte și de simboluri, de găselnițe în sonografia poeziei mi se pare anacronic, cel puțin pentru mine. (Iașiul este un weblog de iarnă. Poate mâine :).)

  pentru textul : coase-mi buzele pleoapele nările de
  __________________________________________________
  28 Feb 2006
 • solomon

  am ezitat sa raspund pentru ca nu am reusit, inca, sa invat sa primesc daruri. ma intriga sa placa cuiva asa de mult ce scriu si sa mi-o si spuna. de cele mai multe ori totul se invarte in jurul unei mari probleme pe care textul ar avea-o. se pare ca astea dictate imi ies, in ultima vreme... s-a mai taiat o felie din mine si acum sunt in procesul de digestie, daca nu chiar acesta s-a incheiat.

  pentru textul : paraleli barbat/femeie la propunerea lui virgil de
  __________________________________________________
  02 Apr 2006
 • Cristina Moldoveanu mulţumesc pentru semnalarea

  mulţumesc pentru semnalarea fiorului Virgil...ştiu, inventarea lui Dumnezeu şi somnul în pat străin sunt oarecum clişee, adică au mai fost folosite de multe ori.

  pentru textul : infatuation de
  __________________________________________________
  24 Iun 2014
 • Virgil

  Și totuși care este atunci diferența între iluzie și cunoaștere în budism? Remarc o repetată tendință de a "scuza" (sau a lua apărerea) aparent budismul și de a menționa că și el are "cunoașterea noastră europeană". Oare nu există "ramuri" ale budismului care neagă aproape total cunoașterea empirică? La urma urmei ce este budismul? Oare nu este o religie? Deși mi se va spune probabil că este o filozofie sau un "worldview". Și atunci nu este oare nedrept să comparăm merele cu perele? Adică o filozofie (puternic mistică) (a budismului indian) cu o mentalitate (puternic secularizată) (a occidentului euro-atlantic)? Deși și aici mi se va spune probabil că ceea ce avem noi nu este decît o religie carteziană.

  pentru textul : Budismul și psihiatria de
  __________________________________________________
  30 Oct 2007
 • Ioan Bistriteanul Mi-a plăcut,

  Mi-a plăcut, mai ales deznodămîntul. Părea puţin exagerată exprimarea în primele stofe, prea încărcată(îngrămădită) percepţia oamenilor. Însă totul se constrînge pentru eliberarea din final. Bine strunite cuvintele.
  LIM.

  pentru textul : …ca pe tine însuţi de
  __________________________________________________
  13 Sep 2010
 • Călin Sămărghiţan Am uitat: să-ţi pregăteşti un

  Am uitat: să-ţi pregăteşti un fragmenţel să citeşti.

  pentru textul : Serile Artgotice, Sibiu 2011 de
  __________________________________________________
  22 Ian 2011
 • Sancho Panza

  Multumesc, Ovidiu, pentru aprecieri... P.S: din cate stiu eu, pelteaua este mereu..."dulce si deasa". :)

  pentru textul : pridvorbe de
  __________________________________________________
  22 Ian 2009
 • yester ok, caminante, mulțumesc, dar

  ok,
  caminante, mulțumesc, dar versurile remarcate de tine rămân strict în zona metafizicului...
  Matei, ai greșit filmul...
  Cristina, mulțumesc pentru elocuțiune și apreciere. aici e doar o sastisire de frigul iernii exprimată pe un motiv uzat. dar atât de prezent în viețile tuturor. sper.
  vă mulțumesc!

  pentru textul : apriliano de
  __________________________________________________
  07 Ian 2011
 • ioan barb doar neînţelegere

  Nu, cred că este o neînţelegere. Îmi place exigenţa celor ce mă citesc. Chiar dacă, de multe ori, mă irită. Ştiu că, în final, mă ajută.

  pentru textul : rechinul din oceanul singurătăţii de
  __________________________________________________
  10 Sep 2010
 • Maria - Doina Poate pare ciudat acest articol.

  Poate pare ciudat acest articol. Nu, nu explic poemul, ci vreau sa arat ca un haiku trebuie sa fie o chintesenta. Fiecare vers, fiecare cuvant are povestea lui astfel incat ele devin un simbol pentru autor. Multumesc Miha pentru semnul lecturii.
  Cu mult drag, Mariana.

  pentru textul : Cum s-a născut un haiku de
  __________________________________________________
  27 Oct 2011
 • Anonim

  Bianca, este foarte reusit colajul tau. Prima data am citit si am zis doar: imi place, am inchis pagina dupa care am revenit. interesant cum ai facut trecerea de la versuri la proza, legandu-le prin ultima strofa. chiar daca de obicei descrierile ma deranjeaza, de data asta ele m-au marcat si au ramas imprimate in imaginatia mea. totusi, nu prea am inteles, am sa mai revin cu o lectura. sunt ei, el si ea si alaturi umbrele sau umbrele respective sunt acel cuplu si ei se privesc prin ele ca in oglinda, asa cum si textul in sine este realizat pe doua planuri. am ajuns la aceasta idee tocmai fiindca la inceput scriai:"umbrele lor schimonosite..." si m-a dat un pic peste cap cand ai afirmat:"îndreptând aparatul spre ele, umbrele încep să pălească." astfel incat, atunci cand am ajuns la strofa a treia, gandeam: ea si el sunt ei cei adevarati sau umbrele lor? dar tot tu vii si ma luminezi iar, scriind:"el/ indepartand lumina/ la granita dintre lumi" ceea ce m-a convins ca descrii doua planuri diferite, doua lumi, iar el este cel care "indeparteaza lumini" cu ajutorul aparatului de fotografiat. dar umbrele apar doar in prezenta luminii...disparand lumina si umbrele cei doi reusesc sa se priveasca ochi in ochi, dar sa si dispara, asfel incat ma duce cu gandul la unele legende sau povestiri in care privirea ucide. citeam undeva ca privirea reflecta adancimile submarine si cele ale cerului, ceea ce ma determina sa fac o legatura intre faptul ca insisti asupra motivului apei si cel al privirii, strans legate intre ele. mi-a dat bataie de cap si faptul ca personajul este in prima strofa "barca aceasta intoarsa", dupa care cei doi stau cu "barca intoarsa" intre ei. un raspuns la intrebarea mea ar fi ca ea incearca sa-si depaseasca conditia sa existentiala, sa navigheze spre altceva:"pe o insula/fara amprente".cand reuseste sa realizeze acest lucru, nu face decat sa priveasca la ceea ce a fost. fiindca barca este intoarsa,ceea ce inseamna ca a luat sfarsit calatoria, are loc si disparitia finala prin ochi, prin apa. Bianca, scuze ca m-am jucat cu textul tau, dar am incercat sa-mi pun intrebari si sa gasesc raspunsuri, ori din punctul meu de vedere un text bun exact asta inseamna.

  pentru textul : Fotografiind umbre de
  __________________________________________________
  31 Mai 2006
 • Sixtus

  multumesc pentru corecturi. din pacate nu le pot face pt. ca plec intr-o plimbare la montreal via toronto. lipsesc 14 zile. le voi face la intoarcere. cred ca mai sunt si altele. multumesc si pt. apreciere.

  pentru textul : Interviu (non-virtual) cu Constantin Virgil Negoiță de
  __________________________________________________
  27 Iul 2007
 • Raluca Sandor uite, cat de diferite pot

  uite, cat de diferite pot fi...modurile in care sunt receptate textele... Dincolo de jocul in oglinda, reusit- foarte adevarat, de..."colaj"...mie scrierea aceasta nu imi pare deosebita, ba din contra...nu regasesc nicio prospetime a imaginii, nimic inedit, nu percep o stare iar mesajul transmis imi pare unul ..."banal" suna banal.Pe scurt, cu toata lipsa de profesionalism a...exprimarii, la finalul poeziei imi vine sa spun "asa, si? ". nu e ok ,stiu, sa spun asta si ,din nou, e de apreciat textul-construct dar nu gasesc... poezia in poezia ta. Nu de data asta.Poate subapreciez domeniul...tehnic al scrierii de poezie dar nu as fi acordat vreo penita textului... In fine :) de gustibus, repet

  pentru textul : anti-înger de
  __________________________________________________
  29 Aug 2011
 • Aranca

  Madim, este o idee excelenta sa facem o sectiune gen "Galerie Eveniment" in care sa posteze si ceilalti participanti (membri) fotografii de la diverse lansari, vernisaje etc. totul e sa fie de acord Virgil Titarenco.:)

  pentru textul : lansarea "Mirabile dictu" la Polul Cultural Cluj de
  __________________________________________________
  03 Iul 2007
 • bobadil parere

  Mi se pare cam brusca trecerea de la omul acela de zapada atat de simpatic din primele strofe la microbuzul primariei... si apoi totul parca se surpa... cred ca pe undeva s-a pierdut ceva in poemul asta. L-am citit de trei ori din respect pentru tine, dar tot nu l-am simtit. Are ceva mocnit in el care poate ar trebui sa-l lasi sa explodeze si apoi sa-l scrii. Asta pentru camie in general imi plac protestele :-) Ave, Andu P.S. Daca tot m-am duelat un pic cu Profetul pe gramatica si m-am ales cu un touche de la el vezi ca acolo "copii vecinului" cred ca ai vrut cu trei de "i" iar in ceea ce priveste omorarea lui "doar" in limba romana am mai scris si te-as ruga sa nu aderi si tu la banda asta de criminali :-)

  pentru textul : protest de
  __________________________________________________
  27 Mai 2009
 • Sancho Panza ...

  "Nu sunt de acord decât în parte cu ceea ce ai spus"
  staim ca asta-mi vei spune, dar nici nu pretindeam sa.

  ti-am explicat de ce nu am observat ce considerai tu ca e de observat...
  in fine.

  pentru textul : Pictat de ploi de
  __________________________________________________
  10 Ian 2010
 • Ottilia Ardeleanu un nedormit pe trepte!

  nu ştiu care ciobeşte mai bine... adevărul e că aşa nedormit mai poţi să faci vreo împărţire?! :).
  mi-a rămas în minte că e vorba de un ciobănesc.
  şi "nici n-a-nflorit liliacul" :)!

  ce să zic, e un fel de inovaţie, un soi de matematică, din moment ce pleci de la nişte date iniţiale şi vrei să împarţi pe 3 la 2, iar de rest(ul), mai vedem...

  pentru textul : nu mai ciobi cuvinte, la culcare! de
  __________________________________________________
  09 Ian 2014
 • Virgil

  interesant text desi parerea mea este ca ar mai trebui lucrat la el

  pentru textul : totdeauna al doilea întuneric de
  __________________________________________________
  23 Feb 2009
 • solomon recenzie ironico-sentimentala

  poemul asta este targetat. numai o anumita generatie il poate percepe afectiv. nici macar nu pot spune "generatia de sacrificiu" pentru ca nu le mai stim numarul generatiilor de sacrificiu. este cea a "legiunii romane uitată la numărătoare". amaraciunea de dupa weekend, Virgil? sigur e parodie?

  De ce este atat de liniste pe Hermeneia?

  pentru textul : vox maris de
  __________________________________________________
  13 Iul 2010
 • margas Am citit în fine acest lung

  Am citit în fine acest lung șir de comentarii până la capăt și vă mulțumesc pentru că m-ați surprins cu această transformare a unei banale replici într-un adevărat 'chain-reaction'.
  În rest, ce am citit mai sus mi se pare bulshit (scuze) pentru că nu așa văd eu pamfletul, pentru că prestația de aici a lui aalizei mi se pare aceea a unui infatuat și chiar nu vreau să mă justific.
  Mai mult, toți cei care au scris aici făcând mișto de mine (în frunte cu aalizei) sunt membri vechi pe Hermeneia și își permit să se distreze cu mine și cu postura mea de newcomer.
  Și dacă Dvs. domnule Titarenco nu sesizați jignirea adusă mie prin asocierea imaginii mele cu un pachet de margarină și continuați să susțineți că acesta este doar un pamflet, nu văd cum un membru nou pe Hermeneia (așa ca mine) poate fi apărat de abuzurile editorilor Dvs. care în loc să comenteze textele postate fac 'ce vrea mușchii lor' la umbra unui talent al domniilor lor, cum ar fi să pamfleteze comentariile în loc să le amendeze sau să le răspundă.
  Strâmbă chestie nu credeți domnule Titarenco?
  Margas

  pentru textul : poetesei cu dragoste şi margarete de
  __________________________________________________
  22 Iun 2011
 • Sancho Panza da

  frumos.
  prima strofa, cu "festinul iluziei" si "lintoiul singuratatii", aproape ca ma facuse sa casc.
  dar ce repede m-a inviorat urmatoarea! :)) foarte bine redat contrastul dintre "patul de liniste si vis" si "strazile mancatorilor de carton".

  P.S.nu stiu daca ultimele trei versuri isi mai au rostul, in opinia mea, poezia ar supravietui si fara ele.

  pentru textul : Fals tratat despre sponsorizare de
  __________________________________________________
  20 Ian 2010
 • aleksandar

  Petre, ma bucur sa te gasesc sub poemul meu. Nu pot decat sa ma bucur pentru bucuria provocata de lectura poeziei. Te mai astept

  pentru textul : ea (nașterea noastră cea de toate zilele) de
  __________________________________________________
  06 Mai 2007
 • bobadil

  Multumesc Adriana, uite ca nu stiu ce o fi, toamna nu cred, pisica insa sigur! Hai sa-ti spun de ce e asa de ciudat titlul, si desigur, la o aplecare ulterioara asupra textului (cand va fi asta, nu stiu dar va fi candva sper) acesta va suferi o operatie estetica radicala :-) Este asa pentru ca eu i-am remarcat (si de aici a pornit totul) "pisica cu ochii verzi" si am primit o palmitza mica peste gura mea literara "vezi ca e o cacofonie" si atunci eu i-am spus " da, asta e cacofonia sentimentului". In poem am eliminat, however, aceasta cacofonie :-) Inca o data iti multumesc pentru felul in care ma faci sa te simt prin preajma. Andu

  pentru textul : cacofonia sentimentelor de
  __________________________________________________
  07 Oct 2008
 • Imparateasa

  "au pornit". îmi cer scuze de revenire.

  pentru textul : am trecut strada de
  __________________________________________________
  21 Sep 2007
 • kaspar

  Merci pentru comentariu, Aranca. Știu gravura lui Escher despre care vorbești și, deși nu am avut-o în vedere când am scris poezia, am fost încântat de comparație. :)

  pentru textul : Piatră cu piatră țara caldă de
  __________________________________________________
  28 Ian 2007
 • Virgil

  eu nu as folosi pentru colaj decit strofa a patra, Marina, si poate, poate, strofa a doua. atit

  pentru textul : constrîngere poetică sau text după imagine impusă 11 de
  __________________________________________________
  09 Sep 2007

Pagini