Comentarii aleatorii

- filtrele sînt opționale
- apasă aici ca să anulezi filtrul

Format: 2022
 • Alexander erata

  remarcate, aici:)

  pentru textul : viața mea de
  __________________________________________________
  30 Apr 2009
 • Crin

  Alma, pana la urma, vorbim de strategii diferite, personale si regulamentare. Deci, comentariu tau a fost unul dintr-un unghi pur personal, iar parerile acestea pur personale nu prea fac bine, cand sunt vanturate ca mici atacuri in subsoluri. Armeaza bombe, discutii, orgolii.. etc. Dar te astept oricand. Mi-ar face mare placere sa te gasesc in subsolul viitoarelor mele texte inedite. :-) si-ar fi chiar frumos sa am astfel de texte!

  pentru textul : Texte vechi în pagini noi. Problemă? de
  __________________________________________________
  03 Mai 2006
 • batori paralelă.

  Îmi permit să fac o paralelă între literatură şi o altă artă, cea teatrală, de care sunt foarte îndrăgostită, şi să vin să spun că a fi critic de literatură, echivalează cu noţiunea de a juca pe scenă, ca şi actor, pe viu, o piesă de teatru. Pentru că dincolo de emoţia generată către un public larg, există şi acel grai al unei bune dicţii, un limbaj persuasiv, ce ţine nu de natura piesei în sine, a materialului scriitoricesc propus publicului, evident, de un scriitor, ci de felul în care actorul de teatru vs criticul de literatură va reuşi să pună în scenă/pe hârtie, prin talent şi dăruire de frumos, opera colegului său, scriitorul. Nu poţi scinda legătura dintre criticul de literatură şi scriitor atâta timp cât singurul instrument al celui implicat într-o dezbatere literară este condeiul. Ba, mai mult, consider că un critic de literatură este mult mai îndreptăţit să vadă dincolo de el ca şi critic şi latura aceasta de scriitor. Ca să fii un scriitor bun, trebuie şi este aproape impusă condiţia de a citi cât mai mult, de a te dezvolta prin citit şi scris. Un critic literar reuşeşte această performanţă cum e dat exemplu elocvent, aici, de Tudor Cristea.
  "Din fericire, există, însă, şi s-a impus tot mai evident în ultima vreme şi părerea că asemenea delimitări nu sunt întotdeauna îndreptăţite, pentru că un critic este şi el un scriitor. În acest sens, sunt scriitori nu doar Balzac sau Stendhal, dar şi Saint-Beuve ori Albert Thibaudet, nu doar Camus, dar si Pierrre de Boisdeffre şi, ca să revenim în spaţiul naţional, nu doar Rebreanu sau Arghezi, dar şi Lovinescu ori G. Călinescu, nu doar Marin Preda sau Ana Blandiana, dar şi E. Simion ori N. Manolescu. - T. Cristea")
  Un actor de film, cel care îmbrăţişează arta cinematografică, de exemplu, va fi un actor foarte bun, dacă va fi trecut prin teatru mai întâi, pentru că el porneşte de la "un viu scenic" , de la o emoţie naturală, şi va şti să dea viaţă unei pelicule pe mai târziu.
  Vă cititesc cu interes, domnule T. Cristea, şi daţi-mi voie să cad de-acord cu cele expuse de dumneavoastră, mai sus, dar şi să afirm prin crezul meu, că un scriitor complex sau ideal, în sensul în care nu putem defini idealul dar îl putem imagina la nivel de idee, este un bun critic literar, eseist, poet, scriitor şi de ce nu un talentat grafician sau pictor, precum l-aş da, aici, exemplu pe Victor Hugo.
  Cu drag.

  pentru textul : Vladimir Streinu - 110 de
  __________________________________________________
  24 Mai 2012
 • vladimir Exercitiu

  Probabil ai construit textul pe elementele de final, cu adevarat inspirate.

  pentru textul : Supraportret de
  __________________________________________________
  14 Feb 2014
 • adela :) re

  cand am scris textu mi se parea ca e ok, mai ales ca exprima o stare de facto.insa dupa a doua citire mi s-a parut putin banalizat. sper cand am suficienta inspiratie sa transpun ideea cat mai ok remarcile tale ma bucura si ma onoreaza, dar nu mi-oi au in cap:), e o motivatie in plus sa incerc sa scriu cat mai bine. multumesc mult cu respect, adelina

  pentru textul : și ce dacă de
  __________________________________________________
  10 Iul 2009
 • Sancho Panza Toparceanu?

  eu m-am gandit prima oara la Hurmuz...apoi la Ion Barbu...apoi la Foarta. alege singur. :)

  pentru textul : Sergent K, raportez! de
  __________________________________________________
  07 Sep 2009
 • tincuta

  Aceste versuri mi-au dat senzația că, din când în când, suntem puși la zid, de Dumnezeu...Sau poate greșesc? tincuta

  pentru textul : încă o zi de
  __________________________________________________
  14 Iun 2008
 • carmenis ok,

  ok, Virgil, imi cer scuze, am comis-o fara buna-stiinta;

  pentru textul : Lansare de carte: Laurențiu Belizan , Pareidolia - Editura Humanitas de
  __________________________________________________
  18 Noi 2011
 • bobadil

  Mie dedalule... si e adevarat ca mi-a luat prea mult timp de care nici macar nu sunt raspunzator pe de-a intregul, dar va veni... ca maine iti zic va veni. Pana de Pasti adica... apoi vom folosi alte tonuri, mai familiare. Multumesc Deocamdata o penita de la mine pentru constructia acestui poem, de fapt arhitectul e mereu de vina :-) cel care manuieste vocabularul in context. C U Andu

  pentru textul : cui prodest? de
  __________________________________________________
  19 Mar 2009
 • bobadil

  Bun text, am citit cateva cuvinte care mi-au spus ceva... rara avis! Din pacate finalul ar trebui modificat in sensul ca ar trebui plasat mult mai aproape de inceput Insa per total, o reculegere placuta, o lectura inedita pe aici pe la Tara, bravos ! Andu P.S. Să nu-mi spună cineva că nu știe ce e aia "Tara" și să zică altceva pls...

  pentru textul : se poate cânta și sub apă de
  __________________________________________________
  09 Apr 2007
 • Vio_B Daca atunci "mîncam ca să

  Daca atunci "mîncam ca să trăiesc", acum "mâncam ca sa... murim". La Labis murea o caprioara ca sa poata mânca, poate de aceea spunea "... manânc si PLÂNG, manânc... ". Frumoasa asociere.

  pentru textul : domnule Labiș de
  __________________________________________________
  23 Oct 2010
 • Virgil

  eu as modifica cu: "pun șeaua peste pielea lor neagră și mătăsoasă precum noaptea îl încalec și pornesc în galop pe muchiile cerului." si as modifica si titlul ca atare

  pentru textul : Pe muchiile cercului de
  __________________________________________________
  11 Feb 2007
 • bobadil aida

  Destul de bun poem, mai puțin acea secvență cu intrările și ieșirile. Voi relata aici o glumă pe această temă dar nu aș vrea să se înțeleagă că aș face mișto pentru că nu e așa. Vreau să elimini banalul și hilarul din acest poem, atât. La închisoare, vine șeful gardienilor disperat la șeful închisorii și îi spune a fugit aida șefu, a evadat!! Păi cum nenorociților îi răspunde directorul, nu ați păzit cu strășnicie toate ieșirile? Ba da, răspunde gardianul, dar a fugit pe o intrare! E un poem bun, demn de o peniță din alea vechi.
  Iar în altă ordine de idei, totuși, nu se poate să scoți jump-ul ăla când te loghezi să nu te mai trimită obligatoriu acasă la tine ci să te lase unde erai? Zău...
  Andu

  pentru textul : confesiune de ianuarie de
  __________________________________________________
  14 Ian 2010
 • adela da:)

  multumesc frumos, e mai bine cum mi-ai sugerat, am modificat! multumesc, o seara faina!

  pentru textul : Kore merge mai departe de
  __________________________________________________
  11 Iul 2009
 • Aranca

  o viata fara credinta/religie e o viata fara principii iar o viata fara principii este un vapor fara comandant - spunea Mahatma GANDHI. despre poem: insiruirea din prima strofa se rupe putin structural de rest.

  pentru textul : nu e o vină de
  __________________________________________________
  19 Mai 2006
 • gaggamusic Frate, E de bine!

  Frate, eşti blue!
  E de bine!

  pentru textul : oceans house mirror de
  __________________________________________________
  16 Noi 2010
 • cami

  Mă bucur, Aranca, pentru trecere și pentru că ai găsit acolo ceva ce ți- a plăcut. Ceva mai mult de data aceasta. Oricum părerea ta este importantă pentru mine și apreciez fiecare trecere a ta pe aici. Însă eu sunt conștientă că nu ne poate plăcea totul și că fiecare poate "vedea" într-un text ceva ce corespunde sau nu cu o latură a sa. Mulțumesc.

  pentru textul : unei primăveri de
  __________________________________________________
  24 Feb 2007
 • vladimir

  Interesanta ideea acestei "ghicitori" care excede spatiul informational al motoarelor de cautare si care face recurs doar la bagajul de cunostinte construit in noptile albe ale tineretilor noastre din lectura cartilor fundamentale... aproape ca devin nostalgic. Face bine sa stii ca unii mai pun pret pe asa ceva si ca se tin de cuvant.

  pentru textul : poezia mea de azi de
  __________________________________________________
  11 Iun 2008
 • moi foarte fain finalul. mi-a

  foarte fain finalul.

  mi-a placut, desi nu-s genul de fata care se da in vant dupa rime. probabil e si felinarul ala din port care pe mine ma arunca sirect in the rime of the ancient mariner... nu stiu sigur de ce anume, dar mi-a placut foarte.

  pentru textul : remember me autumn (bacoviană) de
  __________________________________________________
  02 Sep 2011
 • Virgil well, if you say so, who am I to

  well, if you say so, who am I to disagree with you? feel free to say something, anything if you so desperately need to have the last word. it's ok with me. as about my comment, I didn't try to have (the last word); I was just giving you an explanation.

  pentru textul : IE 9 și Firefox 4 de
  __________________________________________________
  17 Mar 2011
 • emiemi

  Virgil, arta stranie provine din faptul ca de-abia acum incep sa-mi aduc aminte. Toata partea cu tata, cu fugitul de-acasa e adevarata. De aia am si simtit nevoia sa separ, e un text foarte important pentru mine pentru ca marcheaza o trecere. Imaginatia mea se reflecta, cred eu, in comparatii. Lucrind mai nou, intr-o unitate militara, mi se recomanda foarte multa atentie. Multumesc de apreciere.

  pentru textul : jucării pentru fiul nostru de
  __________________________________________________
  25 Aug 2007
 • Aranca

  e un regionalism si inseamna tacut, inchis in el-insusi, un antisocial...

  pentru textul : deschideri de
  __________________________________________________
  31 Oct 2007
 • pârâu

  Domnule Titarenco, duritatea formulării referitoare la mediocritatea textului (sau autorului?) mă îndeamnă să vă întreb dacă anumite genuri -în acest caz pastelul- sunt mai puțin dorite pe acest site. Referitor la valoarea textelor, cum pot fi altfel apreciate decât după postare?

  pentru textul : Ghiocelul și vântul de
  __________________________________________________
  18 Mar 2008
 • GD Toma Răbdarea firului de nisip

  Răbdarea firului de nisip care sapă în pieptul unei stânci,
  cade în inima unei clepsidre,
  în spirala unei cochilii
  (răbdarea perlei care se țese tainic în încăperile umede...)

  Febra aceea, stăpânită lumina, rece și calmă;
  blânda vecinătate a umbrei -
  de departe auzi vuietul orașelor,
  simți dulcele miros al femeilor însetate de dragoste.

  Tu învăluie-ți inima, în pânza așteptării, ascultă!,
  în oasele tale cum cade sarea, cum ninge tăcerea,
  ca într-o așezare pustie - învață răbdarea firului de nisip,
  rotindu-se în inima muntelui, ca o piatră de moară...

  pentru textul : Etica de
  __________________________________________________
  11 Sep 2011
 • Snowdon King Valabil si pentru tine

  Valabil si pentru tine Yester. Esti irecuperabil.

  pentru textul : Poemul fără de sfârşit de
  __________________________________________________
  05 Aug 2011
 • skylander

  Sancho de sub Tîmpa și ninsori...am mai tăiat pe ici-colo da' nu ca în codru. Așa, mai rațional și științific...:) Mulțam fain de aprecioasa intervenție. În rest poate erau nimerite niște argumente mai en detaille ca să cîntăresc. Oricum, am ținut cont, mersi.

  pentru textul : Elegie cu pui de brad de
  __________________________________________________
  12 Dec 2008
 • ioana catalina ... frumoasă lumea din poezia ta,

  frumoasă lumea din poezia ta, iar faptul ca poti sa impletesti o poveste din versurile ei inseamna mult pentru mine.

  pentru textul : alte povestiri de la Şipot de
  __________________________________________________
  17 Sep 2011
 • kalipeto Maria(na), multam pentru

  Maria(na), multam pentru citire, comentariu, atentionari! Mielul si Pastele le-am scris cu litere mici ca sa ia fiecare ce crede de cuviinta, unii sarbatoarea, altii Sarbatoritul. Cred ca e de "sapat" la text, da' acu nu am timp de sapa:) Viata din belsug!

  pentru textul : se apropie paștele și noi nu avem miel de
  __________________________________________________
  26 Mar 2013
 • serafim oprea doamna sau domnisoara

  il citesc si eu pe Leonard, imi place cum scrie si marturisesc ca am avut multe de invatat de la el. asemanarea pe care o remarcati nu poate decat sa ma onoreze.
  eu sunt un incepator, poate e inerent sa se vada stangacii in scrierile mele, dar sper ca nu peste multa vreme voi avea libertatea de a fi eu insumi.

  pentru textul : REM de
  __________________________________________________
  10 Oct 2013
 • citadinul

  Marina Nicolaev, Acest text e oarecum diferit de cele pe care le-am publicat în ultimele săptămâni. Aveți dreptate când spuneți că poemul e "o circumnavigație anevoioasă în căutarea propriului eu, a propriei fiiințe"și, la fel, aveți dreptate că e vorba de un "raport conjunctural cu restul lumii ce are aceeași destinație de scurtă durată inevitabilă". Ca și altădată, ați intuit bine ceea ce am vrut să spun. Vă mulțumesc pentru ca mă citiți și vă doresc mult bine, Mircea Florin Șandru

  pentru textul : se aud cum lucrează electronii și neutronii de
  __________________________________________________
  16 Ian 2007

Pagini