Comentarii aleatorii

- filtrele sînt opționale
- apasă aici ca să anulezi filtrul

Format: 2021
 • Virgil back to normal

  dom'le, de vreme ce văd că puteți posta comentarii la foc automat iar pe nicodem a.k.a nicholas dinu din atlanta l-a apucat din nou diareea verbală înseamnă că în sfărșit lucrurile merg bine și sîntem în normal. dinule dacă tu chiar crezi că eu sînt ca tine, adică mă cobor la mîrlănisme din astea, te înșeli. și da, ce ai remarcat tu este și posibil și plauzibil. asta trecînd peste faptul că am avut niște probleme tehnice semnificative și oricare site se confruntă din cînd în cînd cu așa ceva. așa cum am spus, sper să se fi rezolvat majoritatea. dar testul tău este ceva posibil. în primul rînd nu există absolut nicăieri în lume o modalitate absolut perfectă de contorizare a vizitelor pe un site. ar trebui să îți încep acum o lecție lungă cu IP-uri, sesiuni, cash-uri și multe altele ca să îți explic că ceea ce e corect pentru unii nu e corect pentru alții și că computerele nu sînt oameni și pot tehnic vorbind oricînd să fie trișate pentru că nu gîndesc. în orice caz am spus că e plauzibil pentru că dacă tu îți accesezi textul de mai multe ori contorul „știe” (oarecum) că ești tu. asta s-a întîmplat și cînd ai accesat textul meu. ceea ce nu ai luat tu în calcul este că este foarte posibil și plauzibil ca și alții să fi accesat textul meu în același timp. asta în timp ce nimeni nu a fost interesat să îl acceseze pe al tău. asta este o explicație posibilă și plauzibilă. poate asta ar trebui să îți dea de gîndit să scrii mai bine și (eventual) să fii o pesoană mai puțin nasty (dacă asta ar putea fi posibil). în orice caz dacă tu îți imaginezi tot felul de teorii din astea conspiraționiste înseamnă că te-a năucit canicula de la atlanta.

  pentru textul : Jurnal de nesomn 2.0 - V – de
  __________________________________________________
  31 Aug 2010
 • alma

  Am o nelămurire: "perpetuele" e în românește? Ai două cuvinte care nu merg în text: semiboltire și fisiuni. În rest, e frumos poemul.

  pentru textul : perpetue întoarceri spre tine de
  __________________________________________________
  01 Iul 2006
 • ioana catalina ... scuze pentru t lipsa!

  scuze pentru t lipsa! modific! multumesc de semnul lasat:)cvadruplu!

  pentru textul : oamenii sunt mari îmi spuneam de
  __________________________________________________
  13 Iun 2011
 • bluethink a rămas doar privirea

  ...răscolind zidurile albe
  uitare
  în ecoul culorilor pastelate
  ale timpului netrăit

  claviculele
  au semnat un cântec

  aluncoasă idee îmbrăcând umerii
  în mişcarea tăcerii
  sunt ghem al pământului
  uitat între două falduri de viaţă
  două uimiri, o uitare
  şi clipa străpungerii porţilor...

  cetate răvăşită
  din interiorul prea populat
  de gânduri

  femeie
  sau doar fiinţă
  aşteptând semnul
  sau doar punctul cel mai depărtat
  al drumului

  pentru textul : constrîngere poetică sau text după imagine impusă 22 de
  __________________________________________________
  02 Feb 2010
 • Virgil re-editează textul

  Re-editează textul, alfel va fi șters

  pentru textul : căciula cu patru bilețele de
  __________________________________________________
  02 Mai 2009
 • Sancho Panza

  Luminita, inseamna ca nu mi-am invins propriile temeri degeaba. cat depre final...da, mereu ar putea fi un altul. din pacate, practica ne omoara... :) multumesc. Adriana

  pentru textul : Fără filtru de
  __________________________________________________
  20 Noi 2007
 • Călin Sămărghiţan Confesio augusta

  Fără, fără timp. Semn, stop şi de la capăt.

  pentru textul : Lângă de
  __________________________________________________
  07 Sep 2012
 • Virgil

  "Autosupremă beție:" !!!!!!!!!!!!!!! Dom'le, tu chiar știi să scrii românește sau nu? Ce înseamnă autosupremă? Sau poate o fi ”autocisternă”. Hai să nu mai inventăm cuvinte aiurea sfidînd pînă și logica elementară. "dar mă bucur de firele de ghiocei, de cerul cald și senin, de vântul ce mă mângâie dimineața tandru și tăcut, de plutirea mea: înger făr’de aripi..." rar mi-a fost dat sa mai citesc ceva mai slab! Daca asta e poezie, atunci eu sint elefant. "Autosupremă beție: îmi tai vena mâinii drepte, îmi sorb sângele... Constat: prin mine au curs și curg lacrimi," Acest text este o suprema INEPTIE! Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau dar daca mai intilnesc astfel de texte, eu personal propun Consiliului Hermeneia anularea contului tau. Noi am fost si sintem ingaduitori cu cei care sint novice CU SPERANTA ca ei isi imbunatatesc scriitura dar daca lucrurile o iau in jos ma tem ca mai jos nu se mai poate. Te rog sa citesti, sa studiezi poezie, sa intrebi pe altii, sa identifici daca poti scrie si sa faci ceva fiindca ce ai pus aici e inadmisibil. sper sa fi inteles mesajul meu.

  pentru textul : Beție intelectuală de
  __________________________________________________
  09 Mai 2007
 • dudu multumesc

  din nou iti multumesc Ottilia, dar cred ca ai exagerat cu penita!

  pentru textul : Iar am vorbit. Cu tine. de
  __________________________________________________
  08 Oct 2013
 • Aranca

  Aici e un pasaj care m-a făcut să mă gândesc la șevaletul meu mare de acasă (și restul...) și să țin să te contrazic (zâmbind bineînțeles) în ceea ce privește înmulțirea culorilor: "Încă nu a venit vremea ca florile să descopere cum se înmulțesc prin ouă culorile"... Dar este foarte adevărat că mulți copii au curiozități. Poate că poeziile de acest gen să-i determine să întrebe și să primească răspunsuri lirice adecvate. De aceea, poezia aceasta are farmecul ei.

  pentru textul : Gălbenușul de
  __________________________________________________
  10 Feb 2008
 • visatoare Dragă Maria ,

  Dragă Maria , multumesc incă odata de ajutor. Am nevoie de el . Imi pare rău , că am fost inţeleasă greşit şi am jignit un om

  pentru textul : nebunul se priveşte în oglindă de
  __________________________________________________
  07 Noi 2010
 • yester acum e o altă zi, e soare mai

  acum e o altă zi, e soare mai puternic în preajmă... și mi-a plăcut observația ta Oana, drept pentru care am și operat. îți mulțumesc astăzi pentru atenționarea ta și dacă tu consideri că e un text ce merită remarcat îți mulțumesc și pentru aceasta!(Dorin avea dreptate)

  pentru textul : pastel pentru alecsandri de
  __________________________________________________
  06 Feb 2011
 • bobadil

  Idee foarte buna, o torsionare a imaginatiei pana devine fir de la razboi. Ce reprosez este folosirea abuziva a numelor proprii "Avraam" si "Menumorut". Avea dreptate Alexandru Matei duminica asta la Deko analizand alta corcitura de poet cu filozof, pe domnul Vlad Moldovan, zicand ca el va fi mereu fericit daca nu e poet pentru ca e filozof (el se vrea un exeget al lui Heidegger). Mai zicea criticul acela ca totusi combinatia asta are totusi punctele ei slabe. Eu cred ca poemul acesta e plin de puncte de acest fel. Recomandarea mea ar fi urmatoarea, desprinsa de pe o inscriptie vazuta la buda liceului de mate-fizica nr. 3 pe care l-am absolvit prin 81 (un an despre care fica-mea azi imi spune ca este un an "foarte vechi") Acolo elevii scriau versuri care mai de care mai deocheate dar la un moment dat unul, probabil revoltat, conchide "romanul e nascul poet/ face versuri la closet" iar altul, probabil ulterior a devenit un exponent al literaturii douamiste, habar n-am scrie "ba poet necunoscut/ f... ti muma-m c.r sa-ti f.t/ cand mai treci pe la closet/ ca..-te nu fi poet" Andu

  pentru textul : în căutarea acului pierdut de
  __________________________________________________
  17 Noi 2008
 • Sancho Panza

  tu ne pacalești! nu colivia, ci poemul este cu totul și cu totul de aur! "Cu ochii închiși, prințesa se-mpiedică de-o pânză de păianjen Și căzu în frunzar. Atuncea, lumea întreagă se clătină. Piticii se lipiră de-un par. Furnicile, de umărul lor de zahăr. Norii, în gaură de șarpe; păpădia, de nor. Și pământul înverzi pe loc de rușinea prințesei. Dar, prințesa tăcu, ca de moarte și de nimic." foarte vizual, foarte viu, magic! In poemul asta, totul e cu putinta. Chiar și prefacerea lacrimei in iubire, chiar și metamorfozarea caderii in vaz. iar inainte de a incaleca și eu pe o șa, ii las o penita. așa! :)

  pentru textul : prințesa oarbă, ariciul și colivia de aur de
  __________________________________________________
  28 Sep 2008
 • Virgil Alina, ce este prost în acest

  Alina, ce este prost în acest titlu?

  pentru textul : poveste cu păsări și pești de
  __________________________________________________
  27 Aug 2013
 • Bott Virgil, skipe-ul este un

  Virgil, skipe-ul este un mijloc internautic ieftin(gratuit aș putea spune, pt.cei care au net acasă), prin intermediul căruia se poate dialoga cu un interlocutor aflat la mare distanță ...Există și facilitatea camerelor web. Și asta în condițiile în care pe mine sau pe ai mei, conversațiile telefonice simple mă costă sute de euro lunar. Convorbirile telefonice cu R.Moldova sunt foarte scumpe. Skipe-ul anulează această problemă, iar împreună cu ea și facturile telefonice kilometrice: ale mele și ale părinților mei.

  un răcit pe cale să iasă
  din convalescență,
  gata să intre în somn profund,
  Eugen.

  pentru textul : Monologul lui tata pe skype de
  __________________________________________________
  28 Iul 2011
 • lucian

  sper ca nu am omis ceva. multumesc.

  pentru textul : Altă rugă în Grădina Ghetsimani de
  __________________________________________________
  11 Feb 2008
 • hialin

  Buna ziua ! Nu sunt de mult timp pe hermeneia, insa cred ca mi-am format o parere despre cum este acest site comparative cu celelalte. E absolut firesc, in circumstantele date, ca editorii/moderatorii sa fie considerati personaje negative. Mie imi pare o masura extrema. Nu prea vad legatura intre a scrie si a incerca sa indrepti pe cineva atunci cand comite o eroare. Comentariile pe care le-am primit de la dumneavoastra au fost pe text, au fost intemeiate si atunci cand cineva are o anumita opinie despre un text mi se pare normal ca eu sa vad cum scrie si cum gandeste acel cineva. Exact asta este ideea, ca inainte de editor/moderator sunteti o persoana care scrie . Si fara a scrie, acele "calitati"(titluri) sunt nule. As fi conceput viceversa... a renunta la moderare pentru un numar de luni, dar asa...mi se pare total lipsit de sens. Ialin

  pentru textul : Moderator pe hermeneia de
  __________________________________________________
  20 Mai 2007
 • margas Nu cunosc scrierea acestui poet

  Nu cunosc scrierea acestui poet Aldea dar din ce am citit aici mi s-a părut că bravează. Neo-bacovian o fi, dar eu nu m-am prins.
  Autorul articolului merită însă felicitat pentru selecția de citate și pentru scriitură. La urmă nu? timpul va decide cine scrie măscări, noi care comentăm aceste genii sau majestățile lor geniile însele.

  pentru textul : Aldea aşteptând poezia de
  __________________________________________________
  26 Ian 2012
 • Dedal

  Textul e unul mai vechi, refăcut prozodic și regândit - era Descântec de sfârșitul iernilor - atunci a avut efect. După o perioadă a ploilor peste Iași, mi-a venit în gând să comut sensurile și ruga - parcă era mai bine sub zăpezile de altă dată - și, minune sau nu, s-a împlinit: curge zăpada ca dintrun sac - în curând cred că va ajunge până la Pod ...Pogor. Mulțumesc, cu drag, Marina, Emil, că și invizibil fiind, m-ați observat.

  pentru textul : Descântec de sfârșitul ploilor de
  __________________________________________________
  14 Dec 2007
 • Ottilia Ardeleanu Daniela,

  felicitări!

  pentru textul : Trandafiri pe viscere - Daniela Bîrzu de
  __________________________________________________
  23 Mai 2014
 • Aranca

  pare o pictura suprarealista ce se maturizeaza incet pe parcursul unei zile, de la un rasarit imperfect transfigurat in altceva, "soarele se ridică din pămînt ca un pește mirositor și roșu își scoate cuiele din burtă unul cîte unul zdrențuindu-se" menit sa isi redobindeasca alte repere, dintr-o lume a subconstientului, cu aspru accent freudian... si daca dincolo de aceste amprente nu este nimic, nici macar o rascruce a apelor ci numai crevase ale icebergurilor? sufletul ca o caruta de gheata...aceste iceberguri necunoscute...

  pentru textul : delirice III de
  __________________________________________________
  06 Aug 2006
 • a.a.a. - cranţ! -

  Aveţi multe texte care încep bine. Adică: eu încep să citesc şi-mi zic "are ceva de spus, are vână, frumos, da...", şi la un moment dat, cranţ! - îl stricaţi cu câte o epatare de genul "apoi se ţine de legea gravitaţiei să nu cadă", care, pe lângă faptul că e prozaică şi ilariantă, parcă mai şi spune "hai să vă arăt eu, autorul, ce simplu pot să zic chesti geniale". Şi, repet, aveti multe texte care conţin această meteahnă. Păcat.

  pentru textul : pe o altă patină de
  __________________________________________________
  27 Aug 2012
 • Maria - Doina Precizare

  Atenţie la folosirea butonului ,,atenţie editor"!
  La ,,Întrebări şi răspunsuri" vei afla răspunsul la întrebarea: ,,Ce este butonul „atenție editor!” pe Hermeneia.com?"

  pentru textul : eu când nu vreau să mor nu mor de
  __________________________________________________
  07 Oct 2012
 • Anonim

  :) mda!

  pentru textul : Despre noi și Anca Florian de
  __________________________________________________
  18 Sep 2006
 • Trinity ...or

  Seven horses

  to shut my eyes now
  over all this turning of meanings
  it seems hard

  the same as it was departing
  from our date
  when you were never coming

  locked indoors
  you were mumbling out of books
  come come
  dum di dum

  and the rain pouring over the streets
  haunted by me only
  and my trams
  nocturnal

  pulled by seven horses

  pentru textul : șapte cai de
  __________________________________________________
  01 Apr 2010
 • bobadil

  Katya, te necajesti degeaba si abordezi aceeasi atitudine tipic feminina de care, crede-ma, m-am cam saturat (no ofense). In loc sa vezi ce ti-am zis acolo referitor la text te legi de poanta din final care, se vede, te pisca :-) Imi pare rau, dar esti aa de previzibila. Bobadil. P.S. Salutari "domnului Djamal" din partea mea

  pentru textul : المرأه في الحب de
  __________________________________________________
  19 Sep 2007
 • Ottilia Ardeleanu poate că

  nici nu mai era nevoie de ultimul vers. ai scris suficient despre starea de păianjen, despre singurătate în starea acesta de a ţese ceva spre a uita de substituiri, linişte şi alte dovezi de însingurare...

  pentru textul : păianjen de
  __________________________________________________
  06 Feb 2014
 • Aritmosa

  Multumesc de semn, Aranca. Aguzii sunt unii dintre copacii copilariei mele din valea Siretului. Au mai fost si un zarzar, si un nuc, si un visin, si un mar, si un par... dar prunii ! mai ales in floare !... Agudul asta insa a fost cel mai plin de invataminte. Cele mai mici fructe si ce zgaiba mare-n piept! De asta m-am si "imprietenit" cu el. :-)

  pentru textul : agudul de
  __________________________________________________
  15 Mar 2007
 • Anonim

  cadență a versurilor bine imprimată, are poezia ta de aici o anume lumină interioară care pe mine una m-a apropiat, tonul depășește un anume nostalgic constrângător, da, o poezie care merită citită cu atenție, părerea mea

  pentru textul : Cândva de
  __________________________________________________
  07 Ian 2007

Pagini