mulțumesc pentru trecere și păreri am modificat cîte ceva am să mă mai gîndesc nu vreau, așa cum știți, să fiu prizonierul unui stil criticii abia așteaptă asta
mulţumesc pentru lecturare şi semn.
Între noi fie vorba,nu cred că parlamentarul nostru are chiar atât tupeu să spună în campanie, că nu se mai regăseşte în partidul (tată sau mamă) care l-a născut şi la făcut mare "om"
eu n-as numi asta o "redefinire a iubirii", ci mai degraba o persiflare a ei. Textul nu e nici rau, nici stralucitor, se plaseaza pe intr-o calduta arie de mijloc.sesizez insa un dezacord (in plan ligic) in strofa a treia: "eu mi-am sechestrat personajul favorit să doarmă pe podea trăim de ceva timp împreună" cand spun "traim impreuna" - adica impreuna! - eu ma gandesc la un acord intre parti. as si spus mai degraba "traim astfel de ceva timp".
alma, pe scurt: nu ai avut de lucru! mai întâi, calific gestul tău ca subiectivism semeț. mai apoi spun că, a-ți vârâ mâna într-un stup, cu intenția didactică de a bate albinuțele la funduleț cu vărguța, e un gest complet neinspirat. încă ceva: celor ce s-au simțit gâdiliți, le recomand pana de struț cu înlocuitori! celor ce s-au simțit jigniți, le recomand izolare în credința scrierii, eventual. celorlalți: auguri!
Luciano Pavarotti a fost prezentat pe canalele franceze de multe ori în aceste zile interpretând această piesă. Nu știu de când data înregistrarea, dar interpretarea precum și tristețea lui din final, capitularea în fața inevitabilului, m-a impresionat extrem de mult. Chanson de l'adieu / Edmond d'Haraucourt-F. Paolo Tosti Partir c'est mourir un peu C'est mourir à ce qu'on aime On laisse un peu de soi-même En toute heure et dans tout lieu C'est toujours le deuil d'un voeux Le dernier vers d'un poème Partir c'est mourir un peu C'est mourir à ce qu'on aime Et l'on part, et c'est un jeu Et jusqu'à l'adieu suprême C'est son âme que l'on sème Que l'on sème à chaque adieu Partir, c'est mourir un peu Partir, c'est mourir un peu mulțumesc Nicole, pentru ajutor!
intru si comentez relativ rar in ultimul timp, la randu-mi. Postez si mai rar. dar azi m-am bucurat ca am intrat si gasit textul asta pentru ca simteam nevoia cumva sa citesc ceva mai ...altceva.Pentru ca nu e putin lucru sa faci din banal ceva lin si proaspat ca imagini si ton. Da. o scriere buna.
Interesantă și bine realizată imaginea "de mijloc"... rămâi cu filmul acesta pe retină involuntar. Deși transmite, sfârșitul mi se pare însă cumva... prea subțire. Desigur, este doar părerea mea. Poate însă mai urmează, și-atunci e altă poveste.
Frumos zis, mi-a amintit de un videoclip care se numea chiar "they" si transmitea ceva tot asa, un amestec de sf cu senzualitate feminina adolescentina. O plimbare onirica? Asa pare dar nu este, pentru ca ideea centrala este controlul, cel ce finalmente ne omoara, fiind preluat de catre ceilalti, de "they" As fi schematizat mai putin partea cu visele, lasand-o mai libera, asa cum e mi se pare un pic prea tehinicista, o simt incorsetata, oricum nu sunt un mare admirator al definitiilor poetice directe "visul e poarta" "in realitate suntem asa de...". Finalul mi-a placut in mod deosebit. Aproape o pastisa a inchinaciunii crestine face o trecere subtila spatiu-timp care chiar m-am gandit daca a fost intentionata sau asa "a iesit" ... chiar nu are importanta, rezultatul e super :si aici/ si dincolo/ si in vecii vecilor. O penita de apreciere de la mine, cel pe care conform spuselor Profetului "nu ma mai crede nimeni pe aici" nu stiu de unde are el concluzia asta atat de universala in afara de din capul lui plin cu idei preconcepute. Imi cer scuze daca prin acest gest iti voi atinge si tie reputatia in ochii acestui om atat de limitat. Nu am ce sa fac, el exista si va exista inca mult timp. Andu
deci, nu stiu ce sa spun, elena. toata problema asta cu "reading the fine print", chiar daca in contextul acesta nu este menit sa fie doar un "fine print", este destul de... problematica. pe de-o parte nu sint convins nici ca o astfel de metoda ar asigura mare lucru, asta ca sa nu mai vorbim ca procesul realizarii unui asa "quiz" cere timp si resurse. la urma urmei am putea foarte bine sa re-introducem o etapa de aprobare in ciclul inscrierii dar si asta ar ingreuia procesul si cineva ar trebui sa primesca email-uri si sa verifice seriozitate, chestie care la urma urmei e la fel de precisa ca si timpul probabil. de aceea, principiul meu cred ca va ramine cum ca fiecare este considerat om serios si bine intentionat pina cind ne demonstreaza ca de fapt nu e. eu sint gata sa "iert" pe oricine spune "sorry, n-am stiut, imi pare rau, am sa fiu mai atent data viitoare" decit sa consider pe fiecare un potential calcator de regulament. e posibil sa fiu putin prea idealist. alternativa legalismului excesiv, insa, mi se pare nenaturala. nu ca ce ai propus tu ar fi fost legalism, dar incerc sa echilibrez "costuri" cu "beneficii".
Aziza, nu stiu daca deranjeaza dar cu siguranta nu ne intereseaza sa avem link-uri spre alte site-uri aici pe Hermeneia. Daca are cineva ceva sa ne transmita o poate face la adresa de email a site-ului. Iar tu daca ai ceva sa ne spui poti sa scrii acolo. Iar daca ai ceva de scris pentru toti cei ce citesc aici poti scrie un articol, o proza, note, etc. Dar nu ma intereseaza postarea de linkuri aici. Te rog sa te consideri avertizata pentru acest gest deliberat.
Ce ma uimeste este lipsa de inteligenta a oamenilor care apeleaza la metoda simplista a link-urilor in loc sa scrie ei ceva semnificativ.
"cine se ascunde de cine" grea întrebare.sunt episoade din viață pe care vrei să le închizi cu strășnicie pe vecie, și uneori nu se poate. și organismul uman erupe ca un vulcan la un moment dat. există scânteia, aprinde focul și arzi ca o torță. e cumplit. secretele de orice fel ar fi nu pot duce decât la dezastre. adio fericire pentru cel ce se ascunde și tace. mai ales când nu e vinovat cu nimic, nu i se poate reproșa, decât că stă izolat " în casa din vârful copacului...deasupra unei lumi în care mișună - lucrurile despre care nu vorbim". text ce îndeamnă la meditație, și bine face. era necesar. felicitări!
Imi pare rau, Profetule, ca, poate, nu am fost eu destul de clar cand am afirmat ca problema nu exista. Sau, sa zic, este macar prost pusa. Am sa incerc acum sa justific afirmatia mea. Cat voi putea. Si zic ca problema nu exista, asa cum ai formulat-o. Cu referire la un limbaj "cu adevarat absolut" fara a preciza termenii "cu adevarat" si "absolut". Pentru ca, in subtext, apare conotatia (pe care filosofia analitica practic o eludeaza, izoland, rupand, limbajul de entitatea care il produce si studiindu-l ca pe ceva independent, prins intr-un insectar, care este supus unei "disectii") ca intre adevarul "adevarat" (reprezentat aici de exprimarea sa prin "limbajul adevarat") si "absolut" ar exista altceva decat o identitate pura. Ma opresc aici pana la precizarea termenilor din intrebare.
Ma intreb de ce de multe ori poemele tale sunt impartite in doua planuri... si uneori cu un al treilea subinteles, sugerat mai bine spus. Cred ca aici mi-am gasit si raspunsul... tocmai pentru ca aici "mijlocul" este al treilea plan, acela in care nu-s nici ceilalti, nici poetul. Unde atingerile, lumina inutila si sunetele sunt stindarde doar. Oamenii carare... doar ca nu pe aceasta apucam. Cuvintele sunt, uneori, creatoare de univers. Asta gasesc eu aici.
e ok ideea să pui câteva versuri cu rimă, însă nu terminații verbale, sunt prea facile. încearcă să nu mai folosești inversiuni, sunt obositoare. mă refer la "tulburat asfințitul în undele apei își caută chipul". topica obișnuită nu dă greș niciodată :)
ok, go ahead. dar as vrea sa renunti pe viitor la incalcari de regulament precum cea de ieri. daca ai probleme cu cineva, polite de platit sau nevoia de a scrie obscenitati te invit sa te desfasori in alta parte.
multumesc Adrian! e drept ca ma simt coplesita de aprecierea ta, dar ipocrita nu sunt si ma bucur ca am reusit sa dau viata unor idei care rezista si dincolo de mine.
mereu m-am limitat sa citesc textele si comentariile voastre, fara sa intervin prea des, tocmai pentru ca imi place cum o faceti voi, mai bine decat as putea sa o fac eu... de aceea stau in umbra, citesc si ma bucur de voi! astazi ma bucur un pic mai mult... ma bucur si pentru mine si pentru faptul ca am reusit sa ating o coarda la care sa putem rezona impreuna :)
multumesc pentru votul tau de incredere!
așa cum am spus mai sus: nu este un text perfect, dar dpdv literar este peste media valorică a ceea ce se postează în general pe aici. Și când spun asta, mă bazez pe lecturi și pe cunoștințele mele în domeniul literar. Nu mă așteptam să pricepi acea personificare cu soarele, nici nu cred că ai încercat măcar să o pricepi. Autosuficiența de care vorbea Maria(na) Doina Leonte te caracterizeaza Vlad. Și nu cred că ești tu în măsură să îmi vorbești despre valoare în condițiile în care în ultima vreme tu n-ai scris nimic valoros. Ce mi se pare grav, însă, e cu totul altceva: și anume că siteul ăsta promovează non-valoarea. Cu alte texte submediocre si lipsite total de valoare, ca cele semnate de Ottilia Ardeleanu și Dan Petruț Camui și mai sunt și alții, nu că ar fi singurii.
eram in rondul de noapte Ioana ;) sint convinsa ca si altii te pot comenta, totul e sa rezoneze la ceea ce ai scris. mesajul cifrat l-am prins, pentru ca e vorba de un mesaj intre noi doua, Virgil. raspunsul este: c'est pas moche! totul e in haine de sarbatoare ca niciodata. viata mea la fel.
mulţumesc Silviu :) E una dintre poeziile mele mai scurte. Oricât am încercat, nu am reuşit să o scriu mai lungă pentru ideea aceea care ţi-a plăcut şi care are rostul ei aici.
"s-ar putea pune și întrebarea gravă dacă noi, românii, o ducem azi cu adevărat mai bine decât înainte de 1989." - Hai sa fim seriosi domnule Cristea. Dumneavoastra credeti ca dupa ce cineva citeste aceasta propozitie mai poate privi cu seriozitate textul acesta? "vem voie să vorbim, deși nu ne ia nimeni în seamă." - Cam la fel e 99% din planeta, domnule Cristea. Dumneavoastra pe ce planeta traiti? "Odraslele acestora accelerează mașini străine prin fața liceelor, epatând fetele care capătă, de la vârste fragede, aere și chiar comportări de cocote. " - Ce are asta cu revolutia sau cu situatia politica din Romania, sau cu alegerile? Sau faceti aici magiun si nu m-am prins eu? Adolescentii sint asa cum scrieti aici oriunde. Erau mai bune adunarile UTC si saptaminile de scoala irosite in fiecare toamna la cules de porumb sau scos de sfecla? "toți aceia pe care neputința guvernelor care s-au succedat în cele două decenii i-a produs." - Cred ca de fapt aici se gaseste eroarea dumneavostra fundamentala. Guvernele "produc" doar in comunism, fascism sau eventual in socialism. Multi oameni au ajuns sa cerseasca si datorita alegerilor personale gresite. Sau ati uitat Caritasul (si altele ca el)? Am rezerve fata de afirmatia ca cei care au muncit cinstit 40 de ani ar ajunge acum sa cerseasca in Romania. Mi se pare o fraza bombastica si fara acoperire in realitate. Mai logic ar fi fost sa deplingeti situatia nefericita si nenorocoasa a celor care erau intre 35 si 50 de ani in 1989. Acestia cu siguranta ca nu prea au mai apucat 40 de ani de munca neintrerupta. Dar a fost si un ghinion istoric. La urma urmei daca e sa blamam pe cineva de ce nu am blama pe parintii lor care in anii '40 sau '50 nu au luptat impotriva comunismului cu orice pret. De ce nu consideram ca au fost atunci semanate semintele acestei tragedii istorice? "Românii nu sunt un popor de leneși, dar e necesar să le creezi posibilitatea de a munci cu folos. " - wow!!! Asta chiar suna ca din manualul de socialism. E trecuta vremea aceea domnule Cristea. Daca astepti sa iti CREEZE cineva posibilitatea de a munci e jalnic in 2009. Mai bine v-ati uita la adolescentii care sint in stare sa faca din rahat bici numai ca sa aiba cum sa cistige un ban. Asa functioneaza societatea normala. "Posibilitatea de a munci" este un "drept" doar in comunism. Daca nu ati observat cumva, chestia asta a disparut din Europa. Pardon, poate cu exceptia rep. Moldova si a Belarusului. Pe ele le invidiati? "muntele devenirii noastre" - Ce e chestia asta care imi suna a vers din Labis sau Vadim? "Nu cumva ne găsim în situația țăranului care și-a vândut și ultimul pogon de pământ și, fericit, chefuiește la cârciumă, fără să-i pese că de la anul va face foamea?" - Si cine e vina pentru prostia taranului (roman?) ? Guvernul? Vecinii? Societatea? Dumneavostra, domnule Cristea, sinteti in cautarea unui tap ispasitor pentru prostie sau pentru alegeri personale gresite? "În decembrie 2009, ar fi să vină vorba și despre Ceaușescu, cel executat, pilduitor, la Târgoviște, " - Hai spuneti-ne ceva de Ceausescu. Nu de alta dar s-a cam uitat. Spuneti-ne ceva ca ni s-a facut dor, acum dupa douazeci de ani. Macar scrieti ceva hilar. "Tot atunci ar fi să se facă observația că, la 20 de ani de la instaurarea efectivă a comunismului în România, o continuitate în acțiune căreia-i putem găsi o sută sau o mie de păcate a dat, totuși, roadele pe care le-a dat." - Da, este adevarat. Probabil ca "roadele" cele mai reprezentative sint "omul nou" a carui minte nu s-a curatat de prostie, lene si chiul nici dupa douazeci de ani de "postcomunism". Sau "omul nou" care care inca mai viseaza la aberatiile si promisunile paradisului comunist in timp ce isi vinde colegii, parintii, prietenii, familia, etc la Securitate. Da, bogate roade. Impreuna cu tembelizarea tarii si transformarea ei intr-un lagar de concentrare socialista. Problema este ca tot nu ne-ati spus care e bolovanul asta. Sau e o metafora enigmatica pentru a ne tine in suspans?
Multumesc pentru clasarea mea - ma mira cumva deprecierea - pentru "sonoritatea" numelui si un titlu sugestiv. Asa aflu si eu cum ma apreciezi tu dpdv literar. Chiar daca pina acum, in utlimul an, chiar si pe Hermeneia, altele erau impresiile tale. Dar, dupa cum ti-ai asumat inca din subtitlu, e parearea ta - nu evaluare justa - subiectiva si personala. Ma intreb ce ai fi spus acum 3 saptamini. Fiindca in ultimele 5 zile probabil ai preferat sa iti schimbi parerea. Daca nu, si daca aceasta a fost parerea ta de-a lungul timpului asta spune foarte mult, mie imi spune foarte mult, si imi confirma multe intuitii. Din pacate. In plus, afirmatia ta ca preferi sa citesti poezii premiate este si nu este de luat in considerare. In sensul ca se stie bine ca majoritatea premiilor sunt date mai putin celor cu adevarat talentati si mai ales celor "inaintati" prin relatii. Eu prefer sa ii citesc pe primii, cei care au talent autentic. Desigur, sunt mult in urma lor. Si recunosc asta, am inca drum lung de parcurs. Si deocamdata semnez inca Ela, suna sonor.
Un poem de dragoste scris din suflet. Imi place, lipsit de pretiozitati si metafore indigeste, textul acesta este ca frunza de malin. Nu pot sa-mi doresc mai mult decat ca acest poem sa fie si adevarat in inima autoarei. Daca imi este ingaduit sa acord o penita de aur pur si simplu pentru dragostea din poezie... Andu
Plagiatul este ceva foarte grav, nu intra în discutie. dar ma gândesc eu,asa, în "minea" mea : daca versurile respective sunt furate de la leo butnaru - nu-l cunosc, dar cristina îl foarte lauda - cum se face ca ele, versurile plagiate, au ajuns la "santier"? sau criteriile de valoare sunt diferite functie de NUMELE autorului si nu de scrierile lor? doamne ajuta.
- filtrele sînt opționale
- apasă aici ca să anulezi filtrul
mulțumesc pentru trecere și păreri am modificat cîte ceva am să mă mai gîndesc nu vreau, așa cum știți, să fiu prizonierul unui stil criticii abia așteaptă asta
pentru textul : fără un motiv anume demulţumesc pentru lecturare şi semn.
pentru textul : Oare cine poartă vina: deÎntre noi fie vorba,nu cred că parlamentarul nostru are chiar atât tupeu să spună în campanie, că nu se mai regăseşte în partidul (tată sau mamă) care l-a născut şi la făcut mare "om"
eu n-as numi asta o "redefinire a iubirii", ci mai degraba o persiflare a ei. Textul nu e nici rau, nici stralucitor, se plaseaza pe intr-o calduta arie de mijloc.sesizez insa un dezacord (in plan ligic) in strofa a treia: "eu mi-am sechestrat personajul favorit să doarmă pe podea trăim de ceva timp împreună" cand spun "traim impreuna" - adica impreuna! - eu ma gandesc la un acord intre parti. as si spus mai degraba "traim astfel de ceva timp".
pentru textul : iubire în stil modern dealma, pe scurt: nu ai avut de lucru! mai întâi, calific gestul tău ca subiectivism semeț. mai apoi spun că, a-ți vârâ mâna într-un stup, cu intenția didactică de a bate albinuțele la funduleț cu vărguța, e un gest complet neinspirat. încă ceva: celor ce s-au simțit gâdiliți, le recomand pana de struț cu înlocuitori! celor ce s-au simțit jigniți, le recomand izolare în credința scrierii, eventual. celorlalți: auguri!
pentru textul : Cel mai, Cea mai deLuciano Pavarotti a fost prezentat pe canalele franceze de multe ori în aceste zile interpretând această piesă. Nu știu de când data înregistrarea, dar interpretarea precum și tristețea lui din final, capitularea în fața inevitabilului, m-a impresionat extrem de mult. Chanson de l'adieu / Edmond d'Haraucourt-F. Paolo Tosti Partir c'est mourir un peu C'est mourir à ce qu'on aime On laisse un peu de soi-même En toute heure et dans tout lieu C'est toujours le deuil d'un voeux Le dernier vers d'un poème Partir c'est mourir un peu C'est mourir à ce qu'on aime Et l'on part, et c'est un jeu Et jusqu'à l'adieu suprême C'est son âme que l'on sème Que l'on sème à chaque adieu Partir, c'est mourir un peu Partir, c'est mourir un peu mulțumesc Nicole, pentru ajutor!
pentru textul : Partir c’est mourir un peu - Luciano Pavarotti deemilian
intru si comentez relativ rar in ultimul timp, la randu-mi. Postez si mai rar. dar azi m-am bucurat ca am intrat si gasit textul asta pentru ca simteam nevoia cumva sa citesc ceva mai ...altceva.Pentru ca nu e putin lucru sa faci din banal ceva lin si proaspat ca imagini si ton. Da. o scriere buna.
pentru textul : ceva strălucitor deInteresantă și bine realizată imaginea "de mijloc"... rămâi cu filmul acesta pe retină involuntar. Deși transmite, sfârșitul mi se pare însă cumva... prea subțire. Desigur, este doar părerea mea. Poate însă mai urmează, și-atunci e altă poveste.
pentru textul : antiplatonice III deFrumos zis, mi-a amintit de un videoclip care se numea chiar "they" si transmitea ceva tot asa, un amestec de sf cu senzualitate feminina adolescentina. O plimbare onirica? Asa pare dar nu este, pentru ca ideea centrala este controlul, cel ce finalmente ne omoara, fiind preluat de catre ceilalti, de "they" As fi schematizat mai putin partea cu visele, lasand-o mai libera, asa cum e mi se pare un pic prea tehinicista, o simt incorsetata, oricum nu sunt un mare admirator al definitiilor poetice directe "visul e poarta" "in realitate suntem asa de...". Finalul mi-a placut in mod deosebit. Aproape o pastisa a inchinaciunii crestine face o trecere subtila spatiu-timp care chiar m-am gandit daca a fost intentionata sau asa "a iesit" ... chiar nu are importanta, rezultatul e super :si aici/ si dincolo/ si in vecii vecilor. O penita de apreciere de la mine, cel pe care conform spuselor Profetului "nu ma mai crede nimeni pe aici" nu stiu de unde are el concluzia asta atat de universala in afara de din capul lui plin cu idei preconcepute. Imi cer scuze daca prin acest gest iti voi atinge si tie reputatia in ochii acestui om atat de limitat. Nu am ce sa fac, el exista si va exista inca mult timp. Andu
pentru textul : They detare mult mi-a placut poezia ta. multumesc.
pentru textul : naturam animae dedeci, nu stiu ce sa spun, elena. toata problema asta cu "reading the fine print", chiar daca in contextul acesta nu este menit sa fie doar un "fine print", este destul de... problematica. pe de-o parte nu sint convins nici ca o astfel de metoda ar asigura mare lucru, asta ca sa nu mai vorbim ca procesul realizarii unui asa "quiz" cere timp si resurse. la urma urmei am putea foarte bine sa re-introducem o etapa de aprobare in ciclul inscrierii dar si asta ar ingreuia procesul si cineva ar trebui sa primesca email-uri si sa verifice seriozitate, chestie care la urma urmei e la fel de precisa ca si timpul probabil. de aceea, principiul meu cred ca va ramine cum ca fiecare este considerat om serios si bine intentionat pina cind ne demonstreaza ca de fapt nu e. eu sint gata sa "iert" pe oricine spune "sorry, n-am stiut, imi pare rau, am sa fiu mai atent data viitoare" decit sa consider pe fiecare un potential calcator de regulament. e posibil sa fiu putin prea idealist. alternativa legalismului excesiv, insa, mi se pare nenaturala. nu ca ce ai propus tu ar fi fost legalism, dar incerc sa echilibrez "costuri" cu "beneficii".
pentru textul : transfigurare hermeneia.com - partea a IV a deAziza, nu stiu daca deranjeaza dar cu siguranta nu ne intereseaza sa avem link-uri spre alte site-uri aici pe Hermeneia. Daca are cineva ceva sa ne transmita o poate face la adresa de email a site-ului. Iar tu daca ai ceva sa ne spui poti sa scrii acolo. Iar daca ai ceva de scris pentru toti cei ce citesc aici poti scrie un articol, o proza, note, etc. Dar nu ma intereseaza postarea de linkuri aici. Te rog sa te consideri avertizata pentru acest gest deliberat.
pentru textul : Lucia Marinescu - suspendare cont deCe ma uimeste este lipsa de inteligenta a oamenilor care apeleaza la metoda simplista a link-urilor in loc sa scrie ei ceva semnificativ.
Mulţumesc pentru citire.
pentru textul : fereastră în anotimp de"cine se ascunde de cine" grea întrebare.sunt episoade din viață pe care vrei să le închizi cu strășnicie pe vecie, și uneori nu se poate. și organismul uman erupe ca un vulcan la un moment dat. există scânteia, aprinde focul și arzi ca o torță. e cumplit. secretele de orice fel ar fi nu pot duce decât la dezastre. adio fericire pentru cel ce se ascunde și tace. mai ales când nu e vinovat cu nimic, nu i se poate reproșa, decât că stă izolat " în casa din vârful copacului...deasupra unei lumi în care mișună - lucrurile despre care nu vorbim". text ce îndeamnă la meditație, și bine face. era necesar. felicitări!
pentru textul : „lucrurile despre care nu vorbim” deImi pare rau, Profetule, ca, poate, nu am fost eu destul de clar cand am afirmat ca problema nu exista. Sau, sa zic, este macar prost pusa. Am sa incerc acum sa justific afirmatia mea. Cat voi putea. Si zic ca problema nu exista, asa cum ai formulat-o. Cu referire la un limbaj "cu adevarat absolut" fara a preciza termenii "cu adevarat" si "absolut". Pentru ca, in subtext, apare conotatia (pe care filosofia analitica practic o eludeaza, izoland, rupand, limbajul de entitatea care il produce si studiindu-l ca pe ceva independent, prins intr-un insectar, care este supus unei "disectii") ca intre adevarul "adevarat" (reprezentat aici de exprimarea sa prin "limbajul adevarat") si "absolut" ar exista altceva decat o identitate pura. Ma opresc aici pana la precizarea termenilor din intrebare.
pentru textul : Este limbajul poetic sau cel filosofic cu adevărat limbajul absolut? deMa intreb de ce de multe ori poemele tale sunt impartite in doua planuri... si uneori cu un al treilea subinteles, sugerat mai bine spus. Cred ca aici mi-am gasit si raspunsul... tocmai pentru ca aici "mijlocul" este al treilea plan, acela in care nu-s nici ceilalti, nici poetul. Unde atingerile, lumina inutila si sunetele sunt stindarde doar. Oamenii carare... doar ca nu pe aceasta apucam. Cuvintele sunt, uneori, creatoare de univers. Asta gasesc eu aici.
pentru textul : Pământul de mijloc dee ok ideea să pui câteva versuri cu rimă, însă nu terminații verbale, sunt prea facile. încearcă să nu mai folosești inversiuni, sunt obositoare. mă refer la "tulburat asfințitul în undele apei își caută chipul". topica obișnuită nu dă greș niciodată :)
pentru textul : noi dimineți de septembrie deSărbători luminate, domnule Gorun!
pentru textul : Pascală (2) defoarte frumos ultimul vers!
iata un text care doare fără să pretindă mai mult
pentru textul : moartea nu are deok, go ahead. dar as vrea sa renunti pe viitor la incalcari de regulament precum cea de ieri. daca ai probleme cu cineva, polite de platit sau nevoia de a scrie obscenitati te invit sa te desfasori in alta parte.
pentru textul : poezia mea de azi demultumesc Adrian! e drept ca ma simt coplesita de aprecierea ta, dar ipocrita nu sunt si ma bucur ca am reusit sa dau viata unor idei care rezista si dincolo de mine.
pentru textul : piruetă în umbra unui zmeu de hârtie demereu m-am limitat sa citesc textele si comentariile voastre, fara sa intervin prea des, tocmai pentru ca imi place cum o faceti voi, mai bine decat as putea sa o fac eu... de aceea stau in umbra, citesc si ma bucur de voi! astazi ma bucur un pic mai mult... ma bucur si pentru mine si pentru faptul ca am reusit sa ating o coarda la care sa putem rezona impreuna :)
multumesc pentru votul tau de incredere!
așa cum am spus mai sus: nu este un text perfect, dar dpdv literar este peste media valorică a ceea ce se postează în general pe aici. Și când spun asta, mă bazez pe lecturi și pe cunoștințele mele în domeniul literar. Nu mă așteptam să pricepi acea personificare cu soarele, nici nu cred că ai încercat măcar să o pricepi. Autosuficiența de care vorbea Maria(na) Doina Leonte te caracterizeaza Vlad. Și nu cred că ești tu în măsură să îmi vorbești despre valoare în condițiile în care în ultima vreme tu n-ai scris nimic valoros. Ce mi se pare grav, însă, e cu totul altceva: și anume că siteul ăsta promovează non-valoarea. Cu alte texte submediocre si lipsite total de valoare, ca cele semnate de Ottilia Ardeleanu și Dan Petruț Camui și mai sunt și alții, nu că ar fi singurii.
Eugen.
pentru textul : Singurătate în doi, împușcată în umbre de lună cu o lunetă. deam ramas siderata: l-ai intrecut pe Adrian Paunescu.
pentru textul : Raspunde-ti! deeram in rondul de noapte Ioana ;) sint convinsa ca si altii te pot comenta, totul e sa rezoneze la ceea ce ai scris. mesajul cifrat l-am prins, pentru ca e vorba de un mesaj intre noi doua, Virgil. raspunsul este: c'est pas moche! totul e in haine de sarbatoare ca niciodata. viata mea la fel.
pentru textul : telegrama demulţumesc Silviu :) E una dintre poeziile mele mai scurte. Oricât am încercat, nu am reuşit să o scriu mai lungă pentru ideea aceea care ţi-a plăcut şi care are rostul ei aici.
pentru textul : cafeaua de la ora 3 AM de"s-ar putea pune și întrebarea gravă dacă noi, românii, o ducem azi cu adevărat mai bine decât înainte de 1989." - Hai sa fim seriosi domnule Cristea. Dumneavoastra credeti ca dupa ce cineva citeste aceasta propozitie mai poate privi cu seriozitate textul acesta? "vem voie să vorbim, deși nu ne ia nimeni în seamă." - Cam la fel e 99% din planeta, domnule Cristea. Dumneavoastra pe ce planeta traiti? "Odraslele acestora accelerează mașini străine prin fața liceelor, epatând fetele care capătă, de la vârste fragede, aere și chiar comportări de cocote. " - Ce are asta cu revolutia sau cu situatia politica din Romania, sau cu alegerile? Sau faceti aici magiun si nu m-am prins eu? Adolescentii sint asa cum scrieti aici oriunde. Erau mai bune adunarile UTC si saptaminile de scoala irosite in fiecare toamna la cules de porumb sau scos de sfecla? "toți aceia pe care neputința guvernelor care s-au succedat în cele două decenii i-a produs." - Cred ca de fapt aici se gaseste eroarea dumneavostra fundamentala. Guvernele "produc" doar in comunism, fascism sau eventual in socialism. Multi oameni au ajuns sa cerseasca si datorita alegerilor personale gresite. Sau ati uitat Caritasul (si altele ca el)? Am rezerve fata de afirmatia ca cei care au muncit cinstit 40 de ani ar ajunge acum sa cerseasca in Romania. Mi se pare o fraza bombastica si fara acoperire in realitate. Mai logic ar fi fost sa deplingeti situatia nefericita si nenorocoasa a celor care erau intre 35 si 50 de ani in 1989. Acestia cu siguranta ca nu prea au mai apucat 40 de ani de munca neintrerupta. Dar a fost si un ghinion istoric. La urma urmei daca e sa blamam pe cineva de ce nu am blama pe parintii lor care in anii '40 sau '50 nu au luptat impotriva comunismului cu orice pret. De ce nu consideram ca au fost atunci semanate semintele acestei tragedii istorice? "Românii nu sunt un popor de leneși, dar e necesar să le creezi posibilitatea de a munci cu folos. " - wow!!! Asta chiar suna ca din manualul de socialism. E trecuta vremea aceea domnule Cristea. Daca astepti sa iti CREEZE cineva posibilitatea de a munci e jalnic in 2009. Mai bine v-ati uita la adolescentii care sint in stare sa faca din rahat bici numai ca sa aiba cum sa cistige un ban. Asa functioneaza societatea normala. "Posibilitatea de a munci" este un "drept" doar in comunism. Daca nu ati observat cumva, chestia asta a disparut din Europa. Pardon, poate cu exceptia rep. Moldova si a Belarusului. Pe ele le invidiati? "muntele devenirii noastre" - Ce e chestia asta care imi suna a vers din Labis sau Vadim? "Nu cumva ne găsim în situația țăranului care și-a vândut și ultimul pogon de pământ și, fericit, chefuiește la cârciumă, fără să-i pese că de la anul va face foamea?" - Si cine e vina pentru prostia taranului (roman?) ? Guvernul? Vecinii? Societatea? Dumneavostra, domnule Cristea, sinteti in cautarea unui tap ispasitor pentru prostie sau pentru alegeri personale gresite? "În decembrie 2009, ar fi să vină vorba și despre Ceaușescu, cel executat, pilduitor, la Târgoviște, " - Hai spuneti-ne ceva de Ceausescu. Nu de alta dar s-a cam uitat. Spuneti-ne ceva ca ni s-a facut dor, acum dupa douazeci de ani. Macar scrieti ceva hilar. "Tot atunci ar fi să se facă observația că, la 20 de ani de la instaurarea efectivă a comunismului în România, o continuitate în acțiune căreia-i putem găsi o sută sau o mie de păcate a dat, totuși, roadele pe care le-a dat." - Da, este adevarat. Probabil ca "roadele" cele mai reprezentative sint "omul nou" a carui minte nu s-a curatat de prostie, lene si chiul nici dupa douazeci de ani de "postcomunism". Sau "omul nou" care care inca mai viseaza la aberatiile si promisunile paradisului comunist in timp ce isi vinde colegii, parintii, prietenii, familia, etc la Securitate. Da, bogate roade. Impreuna cu tembelizarea tarii si transformarea ei intr-un lagar de concentrare socialista. Problema este ca tot nu ne-ati spus care e bolovanul asta. Sau e o metafora enigmatica pentru a ne tine in suspans?
pentru textul : Mitul lui Sisif deba o poti. Informatiile necesare sint AICI:
pentru textul : Simplu dealtfel ceee ce faci tu...
pentru textul : Sebastian ȘUFARIU... cel nebun după poezie deMultumesc pentru clasarea mea - ma mira cumva deprecierea - pentru "sonoritatea" numelui si un titlu sugestiv. Asa aflu si eu cum ma apreciezi tu dpdv literar. Chiar daca pina acum, in utlimul an, chiar si pe Hermeneia, altele erau impresiile tale. Dar, dupa cum ti-ai asumat inca din subtitlu, e parearea ta - nu evaluare justa - subiectiva si personala. Ma intreb ce ai fi spus acum 3 saptamini. Fiindca in ultimele 5 zile probabil ai preferat sa iti schimbi parerea. Daca nu, si daca aceasta a fost parerea ta de-a lungul timpului asta spune foarte mult, mie imi spune foarte mult, si imi confirma multe intuitii. Din pacate. In plus, afirmatia ta ca preferi sa citesti poezii premiate este si nu este de luat in considerare. In sensul ca se stie bine ca majoritatea premiilor sunt date mai putin celor cu adevarat talentati si mai ales celor "inaintati" prin relatii. Eu prefer sa ii citesc pe primii, cei care au talent autentic. Desigur, sunt mult in urma lor. Si recunosc asta, am inca drum lung de parcurs. Si deocamdata semnez inca Ela, suna sonor.
pentru textul : Cel mai, Cea mai deUn poem de dragoste scris din suflet. Imi place, lipsit de pretiozitati si metafore indigeste, textul acesta este ca frunza de malin. Nu pot sa-mi doresc mai mult decat ca acest poem sa fie si adevarat in inima autoarei. Daca imi este ingaduit sa acord o penita de aur pur si simplu pentru dragostea din poezie... Andu
pentru textul : Lauryannus's Land dePlagiatul este ceva foarte grav, nu intra în discutie. dar ma gândesc eu,asa, în "minea" mea : daca versurile respective sunt furate de la leo butnaru - nu-l cunosc, dar cristina îl foarte lauda - cum se face ca ele, versurile plagiate, au ajuns la "santier"? sau criteriile de valoare sunt diferite functie de NUMELE autorului si nu de scrierile lor? doamne ajuta.
pentru textul : Lucia Marinescu - suspendare cont dePagini