the brave old world

imaginea utilizatorului Virgil
9 noembrie 2005

Virgil

pe vremea aceea aveam inimă
se oprea uneori mă speriam
coboram grăbit dădeam la manivelă
tu zîmbeai eu credeam
şi pornea
sîngele meu sîngele tău
o mie de pistoane
şi toată lumea era a noastră

Ioana

erau vremuri în care nașterea mea din mama nu era pusă la îndoială
nu pun la îndoială nașterea mea din mama mea
nu o voi pune nu cred că voi face asta vreodată

acesta este un adevăr de necontestat
precum praful pe buricul degetului arătător al tatălui meu
care a venit să mă vadă
între două analize și mi-a zis

tu când mai ștergi praful ăsta?

Alma

făceam praf vremurile. mamele şi tatii noştri fugeau în pustiuri
de ce să le şterg urmele
cronometru surogat clepsidrei romantice

acum urc nişte etaje la dumnezeu alţi bolnavi îmi ţin gândul
aceleaşi ticăituri de inimă. de azi
nu mai eliberăm reteţe compensate. de azi sunt liberă
să mor cum vreau eu. important e să fie cu faţa spre cer

kundalini mă prinde între pântec şi centrul pamantului. tu
ţii vremea în cutia pandorei
şi mă ştergi de praf. aşa cum ţii în mâini un bibelou vechi şi ieftin
din casa bunicilor transparenţi

Experiment literar: 

Comentarii

ce ziceam? voila les flammes

ce ziceam? voila les flammes d'antan. chiar imi e dor de vremurile alea, parca stateam dinadins pe flacari de comori fara sa ne dorim sa deschidem cuferele cu margaritare, asa... numai de amorul artei.
Cristina, eu nu ma intreb daca ne-ar mai iesi, ma intreb daca am mai fi in stare. pana la urma, cred ca aici este mai important actul artistic decat lucrarea omului. dar si schimbarea este un act de creatie, o buna tema pentru un colaj poetic:)

multumim, Cristina

Într-adevăr foarte fain text,

Într-adevăr foarte fain text, echilibrat între autori... nu știu ce să zic, am absentat de la acele 'vremuri de aur' ale colajului poetic, pesemne un fel de brainstorming? dar m-aș bucura să văd ceva mai de actualitate postat. Că amintiri avem cu toții cred mai multe decât putem duce. Iar a te lăuda cu amintirile nu e ceva de mare laudă. Deci propun să trecem la faza următoare, pe numele ei 'texte noi iar la texte vechi linkuri' dacă îmi îngăduiți.
Nu știu, poate voi lăcrimați ușpr la vederea textelor voastre mai vechi dar sincer, nu îmi puteți cere mie sau altcuiva să simtă la fel. Eu zic că o antologie on-line plus eventual un concurs de tipul cine-știe-câștigă ar rezolva problema cât se poate de decent
Margas

:) Margas, explica-mi motivul

:) Margas, explica-mi motivul bucuriei de a palpita emotional numai la texte de actualitate.:) astea vechi ce au? ti se impietreste sufletul daca nu au fost scrise cu o ora inainte de postare?
uite, de ex, eu mi-as dori foarte foarte mult sa citesc un text de-al tau din 2005, sau din 2006 sau - in ce an suntem? - din prima parte a lui 2010. doar nu te-a lovit morbul poeziei fix acum cateva luni. ceva, incercari de tinerete, de pe vremea cand mergeai la Vama Veche cu poetii, orice. mi-as dori sa vad trecerea ta literara prin timp. te legi?:)

Ioana întâi te rog să mă

Ioana întâi te rog să mă ierți dacă, fără să vreau am părut 'tupeistă', nu asta era intenția mea. Eu voiam să spun că (în ceea ce mă privește) am citit și citesc foarte mult și sunt familiarizată cu textele și autorii vechi desigur tineri... vrei să vorbim despre nexus, suse sau negru? Că sunt pregătită :-)
Voiam să zic că mi-ar plăcea să văd texte noi, fresh pe aici și bune pe deasupra, dar uite cine vorbește! Și eu mai postez texte vechi de când lumea nu trebuie deci să mă rogi.
Margas

Margas, se spune ca cei care

Margas, se spune ca cei care au mai multe consoane in alcatuirea numelui sunt, de fel, mai "tupeisti". cu siguranta ai fi mai putin tupeista daca ai avea un nume cu mai multe vocale. dar eu nu cred prostiile astea pentru ca mie mi se intampla exact pe dos, dar nu asta este tema discutiei... :)

ma bucur ca nu esti familiarizata si cu textele mele. asta imi permite sa le mai scot de la naftalina fara sa fiu redundanta icctp. cititorul nostru, stapanul nostru! (aici fac cu ochiul, dar nu stiu semnul)

pupam pe coarda sensibil-cantatoare

ca să facem o clarificare

ca să facem o clarificare pentru cei care sugerează că acesta ar fi un text vechi. depinde de hermeneutica termenului de vechi în această situație. pentru că deși acest text a fost scris la data respectivă totuși nu a fost publicat niciodată. de fapt din seria acelor texte la care am lucrat împreună un grup restrîns foarte puține au fost vreodată citite de altcineva. unul parcă pe liternet. altul prin altă parte. dar restul au rămas la sertar pentru o vreme în care, dacă îmi aduc bine aminte, speram să le publicăm într-o micro ediție sau cam așa ceva. Pentru alcătuirea lor construisem și un mic site unde se putea scrie colaborativ. Deci într-un fel aceste texte vechi sînt noi.
Ceea ce mă fascinează pe mine nu este numai calitatea deosebită a scrierii celor cu care am colaborat ci capacitatea de a ne coordona și scrie împreună deși nu ne întîlnisem niciodată. O armonizare a înțelegerii poetice care mă uimește și acum.