apoi lumina a-nceput să cânte

imaginea utilizatorului Sancho Panza

am visat

că născusem

o fetiţă frumoasă cu
buzele tale şi

lumea era o ghindă de aur
o ghindă de aur de aur de aur
de fapt nu născusem ea ieşise din mine aşa
curgător cum ar ieşi un oftat când încremeneşti
la fereastră
şi nimic nu clinteşte întunericul
un pas mai încolo
prin piele-mi ieşise mă privea
mă privea
fără mustrări doar mâinile ei

mâinile ei se uniseră
cupă
în care tăcut picuram

Comentarii

daca frumos ai spus "ea iesise din mine asa curgator", cred ca versul "prin piele-mi iesise" reduce din sugestia oferita initial. la fel, e dificil sa gandesti si sa cataloghezi privirea unui nou-nascut, fie el si poem, ca mustrare.... de ce nu "mainile ei priveau/mainile mele priveau"?

Dorin, "e dificil sa gandesti si sa cataloghezi privirea unui nou-nascut, fie el si poem, ca mustrare" - suntem in plin oniric aici. "de ce nu "mainile ei priveau/mainile mele priveau"? " - ei, as fi asteptat o astfel de intrebare de la oricine, dar nu de la tine! de ce nu asa cum am spus eu? de ce asa cum ai spus tu? de ce - si ce bine ca! - poezia nu se supune axiomelor?...:) la buna citire.

adriana, sugestiile mele vizau maniera conformista in care este utilizat limbajul si implicit ideile pe care le poarta. mi s a parut, mi s a parut ca mustrarea, formularea pe care ai ales o, deserveste ideii de mutenie pe care, cred, ca ai vrut s o exprimi. fireste, creatorul alege limbajul si lumea pe care o contureaza, in cel mai frumos si bun mod posibil. personal, m am gandit la mana care priveste mana care o priveste, conturandu se reciproc ps: nu proclamasem recent balcanismul meu iremediabil? ;))

Dorin, te rooog, nu ma face sa explic "ce-o vrut poetul sa zica prin asta" ,ca nu am de gand! dar nu, nu de mutenie era vorba acolo... raspuns la PS-ul tau: tocmai de aceea. :)

bine, adriana, da sa stii ca m ai facut sa oftez. dar cum tu ma rogi frumos, eu, cuminte, imi tai limba si mi scot ochii, fara mustrari. de cumintenia mea exemplara iti vorbii nu? a, si mai am una: de ce nu "mainile ei se unisera sub cupa sanului meu drept"? am tacut, pana tb intoarsa clepsidra

Dorin - cumintenie exemplara, spui? ma faci sa zambesc.( nu ca mi-ar dauna) de ce nu sub sanul drept? fiindca sunt unul din oamenii aceia banali care au inima in partea stanga. gata, tac si eu, pana nu primesc atentionari de la editori pentru raspunsurile cu miresme de chat!