soare viu

imaginea utilizatorului Ecaterina Bargan

pămîntul este o piele arsă
iar pielea aceasta cîndva pămînt va fi

încălzim soarele în pumni
e bine așa cu nisipul încins în abdomen

noaptea carnea e fierbinte
și cearșaful și perna se fac la fel

soarele este o alergie reală
cerul se sprijină în el

pielea aceasta este un pămînt ars
este o plajă din care cresc sori

13 iulie 2008, puhăceni

Comentarii

Ecaterina Bargan, Mărturisesc că nu am dezinvoltura întîlnită în comentariile tale. De altfel eu comentez foarte rar așa că îmi vei ierta stîngăcia. Îndrăznesc să spun că sînt ușor descumpănit, punînd pe un taler poeziile tale și pe celălalt formulările categorice pe care le semnezi sub versurile colegilor de site. Exemple - chiar am de unde astăzi (să îmi îngăduiți să mai sar ici colo, nu vreau să abuzez off topic): „trebuie să exersezi. Ordoneazăți(!?) gîndurile... scrie simplu, nu mere dansează prin iarbă, și încă și mai sar în iazul dintre salcîmi. astea sunt aberații.” ( http://www.hermeneia.com/poezie/5777/). “puțin cam exagerate ultimele imagini din prima strofă... bunicel textul.” (http://www.hermeneia.com/proza/5775/). “nimeni nu se va mai încumeta... să ce? nu știu, nu mi-a atras atenția nimic. gradele de comparatie, asocierile cu "că se minunau și îngerii" nu mai functionează. prea prozaic.” (http://www.hermeneia.com/poezie/5765/). “uite ca(!! )citind poema asta incep sa apreciez si eu talentul tau. e mai bun decat ultimul postat. mi-a placut in intregime. nu dau stea, astept ceva super.”(Hmm!!). (http://www.hermeneia.com/poezie/5763/). Ecaterina Bargan, De fapt citind toate poeziile semnate de tine, așa cum spuneam, sînt debusolat și invidios că la vîrsta mea, eu –spre deosebire de tine- mai am incertitudini. Cred că formulările artificiale și greșelile de exprimare din textele tale sînt doar o plăsmuire a minții mele.

aalizeei, sunt destul de confuză în interpretarea comentariului tău. adică pe de o parte spui: "Mărturisesc că nu am dezinvoltura întîlnită în comentariile tale." și pe de altă parte "Cred că formulările artificiale și greșelile de exprimare din textele tale sînt doar o plăsmuire a minții mele". mi-ai citat cîteva expresii din comurile pe care le-am făcut azi. vizibil, am depistat acum citeva greseli, chiar si gramaticale, pe care le obs si după ce dadeam click pe trimite, dar nu vroiam sa revin de 10 ori cu erate, că-s oameni maturi aici care înțeleg că herare umanum est. am un obicei sa scriu pe mess fără cratime în genere (cei din lista mea stiu) , și uneori imi mai scapă prin commuri. stiu ca e problema mea. o sa ma stradui sa scriu cu mai multa acuratete. poate te referi ca sunt prea rigida cind comentez sau ce, nu pricep exact la ce te referi. sau ca critic pe altii dar singura nu sunt competenta sa o fac, fiindca imi scapa greseli de tastare si exprimare. nu mi-ai citat greselile de exprimare depistate in acest text sau in altele. repet, în textele scrise de mine. poate că sunt și acolo, dar nu le obs acum. rog să mă elucidezi dacă am greșit cu ceva undeva. totusi faptul ca esti invidios inseamna mult pentru mine, in sensul in care incep sa cred ca commul tau zice ceva pozitiv. adică eu nu am incertitutini. mă rog, orice ai fi vrut să spui răspund cu merci merci mult îți iert stîngăcia (glumesc, firește) mulțam de oprire aalizeei, esti unul dintre poetii mei preferati.

Ecaterina, pe tine nu stiu cine te-a mai trimis pe aici pe Hermeneia, dar, inainte sa apari, desi aveam si noi ale noastre, era un fel de pace. Acum s-a dus naibii! A aparut o croncanitoare care se crede privighetoare si care croncane la fiecare text postat de cate sapte ori. Stiu ca Regulamentul nu interzice oricate comentarii, dar pe mine ma doare deja capul, eram obisnuit sa citesc fiecare comentariu de aici, de pe Hermeneia, pentru ca aveam ceva de aflat. Acum am ajuns sa nu mai gasesc in lista de comentarii decat "Ecaterina Bargan despre" "Ecaterina Bargan despre" "Ecaterina Bargan despre" "Ecaterina Bargan despre". Te rog sa ai mila de batranetile noastre si sa comentezi mai rar, eventual deloc (ce, Ela nu mai scrie pe agonia?) si sa cauti un blog ceva pe care sa scrii fato pana faci bataturi la deste. Te rog sincer si frumos! Iar pentru textul asta iti acord si o penita virtuală pentru metafora "cearșaful" care nu e un blanc.

bobadil, sa ma crezi, putin imi pasa ce te deranjează pe tine aici. sa nu indraznesti sa ma faci croncanitoare. blogurile mele si existenta lor sa nu te intereseze. si nici degetelele mele ori cit sunt de batatorite. vezi-ti de treaba andule si las-o pe ela in pace ca mi-ai facut capul patrat cu obsesiile tale. merci de steaua descolorata, îți raman datoare.

deh, iarasi eu cu steaua. merci de penita vituala, fireste.