Mahalaua deschide lumea: globalizând-o

imaginea utilizatorului Sixtus
Lui Boba

„E necesară recuperarea inspirației de natură universală… A sosit momentul renașterii poeziei, a lirismului, a erosului, a misticismului, a vrăjii, a basmului și a blestemului…… Propunem anihilarea haosului adus în ultima vreme de postmodernism, [prin ce? N.m. G.M.] prin avansarea dinspre periferie spre centru. …. Să spulberăm iluziile iluministe ale modernismului, [prin ce? n.m. G.M.] prin dislocarea centrului sau prin multiplicarea lui! ….Aprobăm vitalitatea mahalalei …. Sarcasmul se cuvine completat de umor și ironie. Votăm pentru ironism, așa cum a fost el teoretizat de R. Rorty…..”

(Citate scoase tendențios și amestecate din BOIERISM).

Și acum, o producție proprie după «rețeta» de mai sus (publicată, mai întâi, pe Agonia, imediat după apariția „Manifestului Boierismului”, manifest care, acum, a dispărut după firmament).

‘Ecaterino vedea te-aș moartă
cu dric la poartă
și cai mascați…'

Eleonoro, tu
cea mai iubită
dintre toate
Vaco/ Vacă sfântă
trenul din India
care-a deraiat
să nu dea peste
tine…

Uite dom'le ce chestie !

Comentarii

Gorune, hai lasam nenascutii cai sa pasca pe nenascutele campii... Acum tocmai lucrez la ceva care are legatura cu rezonanta. Interesant fenomen, nu crezi? Boba :-)

imi vine si sa rid. mai bine ii spuneai "bobadilismul"

Boba, vezi sa fie si consonanta. pt. ca rezonanta fara acceptarea consonantei poate distruge. da si tu o bere ca ti-am dat o idee (cu care sa faci dragoste ca pe timpurile holerei - excelenta imaginea aia care mi-ai transmis-o cu alta ocazie. o data am sa ti-o fur).

Pentru Boiersim n-as vota... dar pentru Bioerism... poate(typo la după apariția „Manifestului Bioerismului” ). Legat de text... sa revenim la ceva mai literar, nu cred ca este cazul sa facem forum. Ialin

Ciudata mai e si lumea asta... Gorun vrea sa fure ceea ce de fapt ii apartine ca asa e darul, e al celui care-l primeste, Profetului ii vine sa rada si mie sa il aplaud ca un aplaudac pui de comunist ce sunt iar hialin face explicatie de typo la un alt typo de ai zice ca face combinari de "n" (n! variante? brrr... ) "boiersim" vs. "bioerism" Pana la urma acest "Boiersim" ar putea fi patentat ca licenta poetica cu trimitere la informatica, adica un SIM de Boier Andu

er: scuze, desigur "permutari", treci la loc si ia un trei mi-ar fi zis profu' de mate :-)

late typo: a se citi in loc de "Boiersim" "Boierism". Bine asa ? Multam de atentionare...