Mirajul

imaginea utilizatorului Younger Sister

Dimineața valurile mătură
tot ceea ce a murdărit ziua de dinainte
nu vreau nimic mai mult
decît țărmul cu zîmbet trandafiriu
copil înaintînd în mare
ca-ntr-o poveste

sfîșietor țipătul pescărușului
cauterizîndu-și aripile lovite de noapte
bucuria simplă de a fi
dincolo de bariera de corali
brodînd tapiserii de vietăți multicolore

linia aceea, parîng
al unei scufundate corăbii
înnodată în jurul gîtului
mă trage dincolo de dunele de nisip
prin ape tropicale
răsăritul să-l admirăm împreună

știi, sora mea, uneori lumina din cer
poate părea un ochi de apă pe pămînt
tot așa cum lumina
provenind de la un vapor depărtat
poate fi deviată astfel încît vasul
să pară că plutește în aer.

Comentarii

Imaginea din final interesantă, dacă ai încerca să o redai în alte cuvinte, mai simple, mai aproape de tonul general al poeziilor tale. Cred că ai o greșeală la "ști" care e corect "știi".

Finalul este tot atît de simplu ca un enunț, mulțumesc Alma.

'Înodată' e greșit. Se scrie cu dublu 'n' pt că vine de la 'nod' derivat cu prefix. Ce mi-a plăcut la textul ăsta au fost: 'sfîșietor țipătul pescărușului cauterizîndu-și aripile lovite de noapte' o imagine ce tinde spre absolutul macabru. dar și:' finalul. Simplu, dar plăcut. Ce nu mi-a plăcut a fost cam restul poeziei, pe care o găsesc înapoiată ca stil, descrieri ale litoralului puțin cam trunchiate, mărginite să spun așa. În altă ordine de idei...pui virgulițe în anumite locuri, iar în altele nu pui. Pâi ori lași versul liber, cum optează majoritatea postmoderniștilor, ori îi pui frate virgulițe și puncticele cum îi trebuie. De asemenea, ai folosit majusculă la începutul poeziei, iar apoi textul curge fără nici un fel de oprire, astfle că după ce l-am citit am stat să îmi trag sufletul. Deocmadată mă opresc aici. Toate cele bune!

Danutza, ma bucur de intilnire si multumesc pentru sugestii. Eu de curente ma folosesc doar atit cit cred ca am nevoie, desi de multe ori prefer sa le ocolesc. De hatirul eului liric, mai las sa-mi scape si cite-o virgula. Enunturile prefer sa le incep cu majuscula si sa le inchei cu punct. In rest inot de voie. Cit despre instantanee, le-am cules totusi din alta parte.