foarfecele iubirii

imaginea utilizatorului vacarasuflorin

tai din tăcerea dimineții
o bucată bună de dorință

după o noapte ce se credea polară
sărutul aburind pielea cojită
obișnuită
să țipi
când îți șoptesc cuvinte sari ca un arc
din patul lui Procust

în sfârșit
poți să te răzbuni cu mâinile încolăcite
într-o îmbrățișare facem ocolul pământului

cu siguranță nu ne vom întoarce

Comentarii

mirari/ intorogatii: 1) "pielea cojită" poate fi, ea, "obisnuită"? 2) patul lui Procust avea ...arcuri??! inteleg ce ai vrut sa transmiti, dar asta numai datorita primei strofe.

1. obișnuită să țipi când iți șoptesc-deci se poate desprinde ușor ideea k nu este vorba despre pielea cojită 2.Din mitologia greacă aflăm de un uriaș pe nume Procust, care ținea calea călătorilor și-i obliga să se întindă pe unul dintre paturile lui: pe cei înalți îi punea pe un pat scurt și le reteza membrele care depășeau lungimea patului; pe cei scunzi îi punea pe un pat lung și îi "lungea" pe măsura patului. Inutil de precizat că nimeni nu supraviețuia acestor "operații". La un moment dat, Tezeu, viitorul rege al Atenei, întâlnindu-l pe Procust, se luptă cu el și îl învinge în luptă, iar apoi îl supune propriului său supliciu: uriașul nu încăpea în patul cel scurt, drept care eroul l-a "ajustat" cu sabia. 3.ușor de înțels și asta-persoana(o intâlnim la sfârșitul strofei a doua )obișnuită(în strofa a treia)să țipi când îți șoptesc cuvinte sari ca un arc(acel salt-arc).Eul liric îi dezvăluie secretul patuli(aș putea spune același secret iar și iar care la un moment dat devine o obișnuință) ,iubita care opune rezistență (acest lucru îl face de fiecare dată),chiar nu acceptă să rămână în pat(de unde și acel salt ca de arc dintr-un pat în care dacă rămânea „nu supravețuia oerației”,patul lui Procust- pat aducător de moarte)

Florin, multumesc pentru legenda, dar o stiam...pe cuvant! de vreo 25 de ani. e fapt, la punctul 2) voiam sa-ti sugerez ca ar fi mai bine sa asezi altfel versurile din acea strofa, pentru a evita confuziile. la punctul 1) spui ca: " obișnuită să țipi când iți șoptesc-deci se poate desprinde ușor ideea k nu este vorba despre pielea cojită" ok...atunci leaga "obisnuita" de tipat, nu de "pielea cojita".

Foarfecele sau foarfeCOOL? Ca "foarfecul" nu exista.

alma ai dreptate.imi cer scuze pentru greseala...

N-ai de ce sa iti ceri scuze. Suna oricum mai bine asa, cum ai corectat.