I saw you in the wild

imaginea utilizatorului alma
jurnal I

ascult johnny cash, afară e zgomot de artificii și zăpușeală. nu știu de ce aruncă artificii, aici se aude ca în filmele cu și de sergiu nicolaescu.

azi mi-am curățat tastatura. am desfăcut o clamă și, cu un tampon de vată, am șters printre taste. firimituri, scame, două bucăți de sfoară, un ghemotoc de șervețel mototolit, o unghie tăiată, un colț de biscuit bucium cu euri, o geană, un fir de păr de la pisică.

am văzut un film în care actorul principal întreabă actrița principală cu cine ar dori să ia cina. și în care ea răspunde clasic: einstein. sau cu isus.

dacă pun degetele mele toate la un loc ar trebui să pot ajunge până la dumnezeu. dar nu fac decât să le unesc în forma mâinilor pe care o ia rugăciunea. nu îmi țin mâinile la fel ca aceia care se roagă în biserici sau aiurea. nu vreau să fiu ca ei. îmi țin degetele așa încât să cred eu că pot ajunge undeva, urcând sau coborând, sau aiurea.

ascult johnny cash, afară e zgomot de artificii și zăpușeală. mă întreb cum a fost în timpul bombardamentelor. cum bunica mai avea atâta răbdare să ne ungă pâine cu unt și cu dulceața din cireșul amar de lângă poartă.

caut pe net o imagine care să aibă expresia zilei mele de azi, duminică, 18 iunie. pe alina sonea nu o cunosc. dar are ceva dur în modul cum lucrează fotografiile.

îmi aduc aminte că ar trebui să mănânc, așez farfuria în fața computerului. probabil că, în timp, va trebui să curăț tastatura din nou.

caut pe google isus și iau cina cu el.

Proză: 

Comentarii

intra direct in poveste. renunta definitiv la primul fragment (ai fragmentul 5, asa ca nu pierzi prea mult din atmosfera; tot in el poti introduce backgroundul sonor). schimba "spalat" cu altceva, eventual "curatat". este un text voit arid, "spalat" nu poate fi luat decat ca atare. imi place alina sonea ca interventie si semn. supralicitezi la "dar are ceva dur în modul cum lucrează fotografiile". lasa-ma pe mine-cititorul sa vad si sa descopar asta, sa ma intreb... schimba timpurile la ultimul fragment: "am cautat pe google isus și acum iau cina cu el" - si transforma asta in rezolutie. in general, mi-ar fi placut sa schimbi timpurile la fiecare fragment, sa te joci cu ele. gandeste-te. imi place ideea cu tastatura. si aducerea bunicii in context si a timpului aceluia.

Mie fotografia nu-mi pare defel dură.Expresia este una mai degrabă melancolico-nostalgică, chiar puțin ștrengărească. Textul este bun. Aș renunța însă la primul fragment, la fel ca Ioana, cred că nu-și are rostul aici. Îmi place:"dacă pun degetele mele toate la un loc ar trebui să pot ajunge până la dumnezeu. dar nu fac decât să le unesc în forma mâinilor pe care o ia rugăciunea." Cred, totuși, că textul ar putea fi doar începutul unei proze mai extinse. Sau al unui grupaj, variațiune pe aceeași temă.

Ioana, Florin, Am citit atent părerile voastre, pentru care vă mulțumesc. Am încercat să modific textul, așa cum mi-ați sugerat.

eu am trait bombardamente . stateam cu masca de gaze pe fata si ma intrebam daca e real. Baiatul meu de 3 ani avea o masca pentru copii oferita de guvern, cu ventilator si baterie . Viata lui depindea de Sadam si de o baterie . Then I saw the wild ...

Adrian, îți spun că îmi pare rău... și îți mulțumesc pentru cuvintele tale aici la fila mea de jurnal.