pridvorbe

imaginea utilizatorului Sancho Panza

ce faci tu omule?
iacă
înșir stele pe nojițe de gând
și-ți ajung?
stelele? ba
prea sunt rare…

de ce șezi pe-ntuneric?
ca să văd
când se vor aprinde cărbunii
în cădelnița liniștii.

nu ți-e dor de lumină?
doru-mi-e
d-apăi îndestul mi-e atunci
de-nchid ochii.

nu ți-e frig?
frigu-mi-e
dară minten mi se lasă pe umăr
câte-o umbră de tată
de cald mi se face…

nu ți-ești singur?
Doamne
d-apăi nu fost-a încă răgaz
să mă număr.

Comentarii

nu stiu de ce l ai pus aici. e un text bun, mi a placut

Dorine, l-am scos din cutie. pe raspunderea ta, eu ma ascund in nisip, sa stii! :))

cum știi tu să amintești omului cele sfinte cîte uită... nu ți-e jale, omule? jele mi-i că vai de curtea în care iarba uită coasa

Dorine, Dorine, adica pe aici se posteaza numai texte ne-bune?! Eu zic ca e suficient de nebun de...frumos.

Maia, multumesc frumos...:) D-le Manolescu, initial aruncasem textul in "cutia cu nisip", de aceea intrebarea lui Dorin. Ma bucur ca v-a placut.

un dialog mai mai sa nu-l descopar, o continuare frumos zisa a celebrului: - "unde esti Adame? - ti-am auzit glasul in gradina si mi-a fost frica, pentruca eram gol si m-am ascuns..." pentru frumos si dor de lumina, fara a singulariza vreun pridvorb, totul mi-e drag, penita.

elegant, pitoresc, sapiential. un text excelent. singura suferinta a lui e "cădelnița liniștii" care-mi fumega a peltea dulce si deasa. ...inspirat titlu! (cam atat. simt ca m-am epuizat in alte comuri, pe cat de inutile, pe atat de spumoase).

Multumesc, Ovidiu, pentru aprecieri... P.S: din cate stiu eu, pelteaua este mereu..."dulce si deasa". :)

...iar cadelnita nu poate aduce decat liniste, asadar e "cadelnita linistii". "Ana are mere"...:)

M-a surprins strofa din final.

surpriză plăcută ori neplăcută, Alma?

Cam la fel cu aceea cand am aflat ca ai dat pseudonimul la posta romana :)). Glumesc. O surpriza placuta. Mai rau e ca nu am apucat sa trimit cartea inapoi, dar vine si vremea ei.

Alma, pentru ca-i a treia oara (daca nu ma-nsel) cand pomenesti de incurcatura aceea cu expedierea antologiei, ma vad obligata sa lamuresc lucrurile, probabil ca in mail n-am fost suficient de clara. Eu iti dadusem pseudonimul rugandu-te sa expediezi cartea cu serviciu de curierat; ma referisem la acelea "door to door", carora e suficient sa le dai un telefon si-ti vin la usa sa ridice coletul si , asta scutindu-ne, si pe mine si pe tine, de un drum la posta (si care, oricum, nu-s interesati de cartea de identiate a destinatarului, cata vreme cineva ii plateste). In plus, stiam bine ce postas lenes am si cate facturi imi ratacise. Ma gandisem eu ca Iasul nu-i Harlau si are un asemenea serviciu...dar daca tu ai preferat posta, cu ce-s eu de vina? :)) oricum, apreciez ca mi-ai spus ca n-ai retrimis-o inca...nu de alta, dar in cursul acestei saptamani am fost de doua ori la posta, sa intreb daca a venit. :D si... ma bucur ca ti-a placut poezia. :) multumesc.

De ani de zile ma sfatuiesc prietenii sa introduc o taxa pentru participarea la cenaclu, pentru ca fiecare sa isi acopere cheltuielile dinainte, nu sa fac eu imprumuturi pentru ca sa tiparesc cartea si sa o trimit de enspe ori la cascati. Ca nu esti prima si nici ultima situatie. Acum ca am lamurit, ramane asa.

Alina, cu toata aprecierea pentru cenaclu, te-as ruga sa reduci la strictul necesar comunicarile off topic si de asemenea epitetele de gen "cascati" multumesc

Da, Alma, ar fi fot foarte bine; măcar așa, n-ai mai fi vut motive să-i faci pe ceilalți să se simtă prost. deși, pentru o asemenea atitudine, nu-ți trebuiesc neapărat motive. o să-ți trimit banii, fii fără grijă.și las la latitudinea (ori altitudinea) ta dacă o să mai primesc antologia aceea sau nu. sincer vorbind, s-a dus dracului bucuria. merci. scuze, Virgil, pentru offtopic, dar uneori mi se umple și mie paharul.