baobabul

imaginea utilizatorului yester
portret 1

Când se supăra fredona I’m takin’ back my love… Nu era nici tânăr. Nu era nici Bătrân. Nu era nici gras. Dar nu era nici slab. Și dacă ar fi fost chel. Însă nu era nici chel. Mă rog, nu de tot. Dacă ar fi fost fericit. Dar nu cred că știa ce e aia.

Nu era prost. Nici deștept. Flutura o memorie plină cu poeme. Desigur frumoase. Și cert nu ale lui. Dar se simțea subtil. Un fel de Mr. Been castrat. De aici toată frustrarea lui. Sau din pat. Era căsătorit. Sau divorțase. Nici el nu știa prea bine. Avea o fată la litere. El era cu cifrele. Ele nu erau cu el. Sau erau. Dar crude. Nemiloase. Câștiga ceva. Cu toate astea, criza mondială nu îl afecta. Doar intelectual.

Când se hotărî să își dezvolte latura feminină, era beat. Ceea ce nu regretă. Ne referim la ambele. Își făcu un cont pe un site. Păcat de site, își zise în gând. Site-ul nu putea zice nimic. Iar vocația de comentator îl acapară. Ca o limbă ce îi intră în gură și îl sărută. Sau ca o plictiseală cruntă noaptea. Cred că se înțelege.

Mai avea apucături de băiat bun. Făcuse cinste cu o bere unui poet. Era volubil. Ca winfrey o. Avea haz. Dar nu se simțea. Nu știa ce înseamnă a avea caracter. Nu știa să fie loial. Nici măcar unei idei. Nici măcar unui prieten. Nici măcar unui Dumnezeu. Probabil nu le avea.

Avusese o copilărie nefericită. Odată intră buzna peste părinții lui. Aceștia continuară. El își smulse hainele și ieși alergând. Era noapte. Peste tot. Altădată cineva îi spuse tocilar. Too late, gândi. Dar îl duru până în măsele. Era sensibil la dulce.

Acum asculta lady gaga pe ascuns. Îi era rușine de fiică-sa. Dar o diviniza. Nu înțelegea cuvântul acesta deplin însă. Pe site era Trinitatea. În viața de toate zilele era un nimeni. Sau așa credea el. Însă toți îl apreciau. Ce puteai cere de la el? Să asculte Enrique Iglesias?

Proză: 

Comentarii

I like it. Pe bune. Pe ici pe colo

I like it. Pe bune. Pe ici pe colo poate mai trebuie cîte un retuș. Dar mi-a plăcut. Chiar mai mult decît alte proze ale tale. Mi s-a părut mai închegat textul. Mai cursiv. Mai reușit. Iar frazele scurte scrise cu gust au făcut întotdeauna carieră în literatură.

Well,

Well, cineva trebuia să evidențieze un astfel de dirty dancer personaj. Și why not me? Mulțumesc, Virgil! Ce este nasol aici e doar că nu vreau să fac carieră, nici acum nici ayer nu mi-am dorit.

E prima data cand "ne intalnim"

E prima data cand "ne intalnim" aici. Ma bucur sincer, ca esti din Tecuci, ca esti de varsta baiatului meu,ca ai un palmares de invidiat. "Vanez" tineri talentati cu care noi romanii trebuie sa ne mandrim. De cateva zile mi se intampla sa descopar cu o viteza fantastica oameni minunati, de un real talent. Am trait si eu in Tecuci, in copilarie, foarte putina vreme, dar am amintiri cu carul. Mai povestim alta data. Acum, textul tau. Pe mine m-a amuzat teribil, asa e la mine, una rece, alta calda. Bafta mea. Com-ul facut de mine mai devreme m-a suparat. Am trantit repede o poezioara, si hop la tine in "baobab". Textul mi se pare cursiv, sprintar, de o consistenta apreciabila, drept care nu poate decat sa multumeasca cititorul dornic de clipe de relaxare. Asta vrem, sa ne relaxam citind texte care spun ceva simplu si la obiect. Cine vrea sa filozofeze o face, cine nu incearca sa se multumeasca cu frazele ce curg firesc, pun bete in roata. Felicitari, am sa mai vin. Dar e tarziu. Noapte buna!