douămii(la)

imaginea utilizatorului Aida

suntem moderni și facem din asta cântece de alungat păsări
purtăm fire de păr de femeie pe coapse ca un blestem
care cere din dragoste dragoste și din astea toate
copiii estivali purtați pe spatele ars de soare
scriem pe mese peste fructe ne scriem numele
și palmele noastre vor soare să atingă sau deloc
doamne să ne unească un fulger legând laolaltă pe aceeași distanță
inimi de cauciuc
și împărăția noastră să în saci de carne doamne s-o sacrifici până când plânge
înăbușit ca să știm
că mai mult decât noi sunt șiroaie de zile în care ne spălăm în aceeași apă
și umplem marele T cu umbre domestice
ne pierdem
umplem colțuri și ne umple rugina de casă
cu femei și schimbări de temperatură
pentru legăturile de cruce noi vrem
un ou și mai mare

și cu cât lipsim mai mult din viața noastră ni se pare
că suntem prieteni buni dintotdeauna
și ne-am dat mâinile peste șerpii din ape
la început
e o jumătate de sfârșit în care credem așa cum vedem
cu ochii pământul crăpat și rugăciunile toate
supuse la vot

suntem moderni și din asta nu se mai face carul cu boi
lumina de astăzi nu mai e sfântă
când o aprinzi și umbli cu picioarele goale
în hol

și tu știi că suntem mulți și ne ducem moartea
în noi
și-o naștem
și-o hrănim cu lapte de mamă

și dă-ne nouă un fel de botez

voi fi o foaie de geam ca să te cureți prin mine în sângele tău

Comentarii

destul de slabut textul. de altfel eu cind vad texte din astea care au imprecatii cu "doamne" incep sa vreau sa nu mai citesc. versuri precum "care cere din dragoste dragoste și din astea toate" sau "și palmele noastre vor soare să atingă sau deloc" sau "și împărăția noastră să în saci de carne doamne s-o sacrifici "(iar doamne - cred ca ai o obsesie cu "doamne" asta), deci fraze din astea agramate pur si simplu descalifica orice text, chiar daca ar avea o bruma de poezie in el. iar banalitati de genul "și-o hrănim cu lapte de mamă " (ca doar nu o fi de tata) sau "suntem moderni și din asta nu se mai face carul cu boi" chiar ca te dezarmeaza de tot. parerea mea? e posibil ca tu sa fi simtit ceva, dar ce ai scris si mai ales cum ai scris e de o proasta calitate literara.

"n'oubliez jamais que derrière votre clavier et votre écran, c'est un être humain qui va vous lire"... un text sub așteptări... oare ce ai vrut să spui prin: "e o jumătate de sfârțit în care credem așa cum vedem" ?!?

Aranca, te rog in virtutea unui respect minim pentru toti cititorii nostri sa incetezi sa mai introduci in comentarii fraze in alte limbi decit cea română. sper să nu mai fie nevoie să te mai rog lucrul acesta încă o dată

de acord. dar ce este "o jumătate de sfârțit "?

Posibil ca acel cuvant care da atata bataie de cap la citire/intelegere este tehnoredactat gresit... este vorba probabil despre "sfârșit". Nu cred ca este Aida scrie agramat ci doar ca pune pauzele altfel si nu se sinchiseste sa le marcheze. Sunt sigur ca la o citire atenta ideea este inteligibila. Insa trebuie sa dau dreptate comentatorilor acestui text in ceea ce priveste faptul ca poezia poate fi inca lucrata... are un aspect nitel neglijent, nu ca nu i-ar sta bine, ca unei femei fara machiaj, abia trezita :)

Cititorilor, mai putin lui V(caruie ii multumesc pentru comentariile explicative-;) Poemul este inteligibil , dupa parerea mea.Imi pare totusi rau ca acel "sfarsit" dactilografiat incorect v-a distras atentia de la mesajul central.Exista un anumit mod de citire, pauzele dintre versuri trebuie puse numai de acei care au inteles mesajul.E cursiv. Aranca, se citeste:"e o jumatate de sfarsit in care credem".Aici se termina. o idee.Sau :e o jumatate de sfarsit in care credem asa cum vedem etc.Ce nu s-a inteles?e o comparatie.Atat.desigur, textul poate fi lucrat.Insa nu stiu cat de repede voi putea reveni asupra lui. Cu drag, A