Aceasta e doar o melodie tristă

imaginea utilizatorului yester

...va fi echinocțiu între mine și vid,
în seara când voi scrie încet,
cu stiloul palid, cu ochiul acid,
cu somnul grizonat, de poet,
ultima poezie de cristal,
și voi pune un punct lichid,
peste griji, abisal.

îmi vei alinta părul înzăpezit,
mâna ta va fi ca un stol de vecernii,
în sufletul meu fără toacă,
liniștit, pe o dungă a iernii,

doar lucrurile vor fi mai vechi ca noi,
fără rațiune ne vor jeli,
îmi vor da motiv să le apropii,
de primul copil strâs în brațe,
de prima semnătură pe liniștea ta.
vei fi frumoasă și fără mine.
și atunci mă vei încânta.

ca la un bazar, eu,
dezordonat în neglijența grea,
nici nu voi ști prețul morții,
fluierând o voi cumpăra.

Comentarii

daca nu ai vrea sa rimeze vid cu palid si lichid, ar fi interesanta. si eu care intrasem cu penitele prin buzunarele de zapada...

... și pe mine mă deranja. oarecumva... merci. am operat. e interesantă?:) a... nu mă mai amenința cu penița:)!

poemul se construiește în ochiul cititorului din almbicări și îmbinări de stări cu obiecte, de vise cu realități, de cuvinte cu sunete neauzite... ca la un bazar.

... depinde doar de ochiul cititorului, lucian, după cum însuți afirmi...!

Paul, de ce fortezi rima sa o asezi la sfarsitul versului? Cred ca pe acest text o rima interioara ar veni mai interesant. Scindeaza versurile si inverseaza-le sa vezi ce iese. Si daca mergi pe o linie, du-o pana la capat. Salut.

... o voi face, probabil, Ionuț, însă acum vreau să aibă doar o undă tristă și melodică, o curgere ca un bocet la căpătâiul lumii. salve!

in poezie ca si in viata, lasam uneori cheia sub presul de la intrare, la indemana... vor intra doar cei ce stiu sa asculte "stolul de vecernii inzapezite pe o dunga a iernii", simbolul mainii care alinta, e picatura de liniste, uneori poezia e doar o ... "melodie trista" , asa cum tipatul, e o stare de odihna. deosebit versul: "vei fi frumoasa si fara mine", imi place mult, de-altfel sunt multe versuri aici care au aceea profunzime empirica, ce a locuit intai spatiul inimii tale... cu siguranta versul tau merita mai mult decat pot eu spune, ti-am citit poemele, le-am tot citit:)

... ești gingașă cu mine anna, mulțumesc. e un confort să te știu cititoare a poemelor mele. poate cam încâlcite:). începi comentariul tău de suflet cu un mare adevăr: "în poezie ca și în viață". îmi doresc o bătrânețe nobilă, cu gesturi calde și vorbe chibzuite... se pare că încep deja:)! te salut însorit!