Virgil Titarenco - “Mirabile dictu” - Editura Grinta, Cluj, 2007

imaginea utilizatorului Virgil
Lansare de carte, Cluj și Iași

Nu mă prea pricep la anunțuri din acestea și nici nu mi-am imaginat vreodată să ajung să le fac dar dacă toate vor merge bine și dacă va fi să trăim pînă pe la sfîrșitul lui mai intenționez să lansez o carte. E vorba de primul, și singurul de altfel, volum de poezie pe care l-am publicat vreodată. Nici acum nu sînt foarte convins că fac eu bine ce fac dar dacă Editura Grinta a fost atît de amabilă încît să îl premieze și să îi faciliteze apariția atunci eu nu cred că am mai avut prea multe șanse să mă opun.Așadar sîmbătă 9 iunie 2007, în Iași la Galeriile “Pod Pogor – Fiul” de la Casa Pogor, cam pe după amiază, în cadrul ediției a VIII-a a Cenaclului Virtualia, intenționez să lansez acest volum și bineînțeles vă invit pe toți cei cărora vă face plăcere să participați. Vă asigur că habar n-am ce se petrece la o așa lansare de vreme ce n-am participat la niciuna. De felul meu n-am apucat să citesc decît cărți gata lansate. Mă gîndesc că o fi ceva interesant de toată lumea se dă în vînt după așa ceva. În orice caz eu am să încerc să fiu acolo și pe lîngă faptul că am să dau un brînci volumului ca să se lanseze mai bine intenționez să și reprezint cu cinste și onor eSocietatea și eZine de Literatură și Arte Hermeneia.com.

Comentarii

Sper ca lansarea sa fie pe masura eSocietatea și eZine de Literatură și Arte Hermeneia.com! Felicitari! (Penita pentru realizare, continut si curaj!) Din nefericire, nu pot onora invitatia: particip la un schimb de experienta intre universitati la Barcelona.

Felicitări și mult succes! Te așteptăm la Iași. Așteptăm să postezi anunțul pe prima pagină a site-ului. Foto alăturată nu prea mi se pare potrivită așa cum este aici. Programul complet îl găsești la mine în pagină. Vremea e destul de înaintată, așa că te rog ca să afișezi degrabă anunțul. PS. Zbor lin spre țară.

multumesc de parere si de invitatie Alina. Nu prea inteleg eu de ce "Foto alaturata" nu ti se pare potrivita. Trebuie cumva sa fie simetrica sau sa aiba fundite si chenar? Sau cum trebuie sa fie ca sa fie "potrivita"? Pai daca programul complet se gaseste la tine in pagina desigur ca cine vrea sa il stie se poate duce acolo sa il citeasca. Acesta este doar un modest anunt pentru o modesta carte. Atit si nimic mai mult. Daca va fi sa fie o carte care se merita nu cred ca trebuie sa ii leg eu clopotei. Am sa pun anuntul pe prima pagina in scurt timp.

well, cate pagini are si ce pret? poti pune in format pdf (asra insemnand a inventa o noua rubrica) volumul (sau volumele limitate la 200 de exemplare?) ar fi o idee noua ce-ar putea folosi multora...

ma tem ca a pune o carte in pdf online violeaza niste conventii de copyright si ma uimeste ca nu va dati seama de asta evident ca exista edituri care au si "carti online" dar asta nu se poate face "asa cum vrei, cu orice volum care iti cade in mina" numarul de pagini? ceva peste 100. pretul? habar n-am, ca daca ma iei repede ametesc cu milioanele romanesti sau cu ce s-or mai folosi acum, deci nu stiu dar nu imi inchipui sa fie ceva exorbitant.

no, bade, exista niste reguli pe care numai autorul le face. Pace si servus!

24K Un magician îmi spunea cîndva că am acel simț care mă poate face să arăt fără prea mari erori locul unde se află o comoară. Minte el, mint și eu. Sentimentul meu, citind versurile poetului Virgil Titarenco, este acela de a fi aflat o fîntînă cu apă vie. Va fi o mare bucurie de a avea în biblioteca mea acest prim volum, a cărui grafică este deosebită și a cărui prezentare este suficient de incitantă spre a ne face doritori să-i cunoaștem conținutul. Sincere felicitări și la cît mai multe succese!

Virgil, felicitari sincere!!! E un pas important!!! Sper sa pot ajunge si eu!!! O penita pentru un eveniment cu adevarat important!!! cu prietenie petre

Virgil, felicitări din suflet. Din nefericire mi-e imposibil să ajung în Iași în acea perioadă, dar voi fi cu gandul la voi. Încă o dată, respectul meu pentru evitarea compromisurilor culturale. Cu respect, Bogdan

Arhimede spunea „Dați-mi un punct de sprijin și voi urni Pământul din loc”... poetul ia un cuvânt și mută Universul ...punctul lui de sprijin e stropul de cerneală ori punctul plin de farmec de deasupra lui ,,I'' zămislind ... mirabile dictus. La căpătâiul nou-născuților se adunau in vremurile vechi ursitorile să profetească destin bun... in apa de la botez, femeile de la tara pun petale de flori, zahar, bănuti ca să fie bogat si pun o pana sa aiba pasul leganat și simtul ritmului. Pun si eu o pana de gâscă din care poetul isi va face condei cu care va urni daca nu Pamantul macar ceva din inertia pământenilor...Succes lui si echipei cu care colaboreaza...

Felicitari din Israel. Pe cand o lansare si aici? Institutul Cultural Roman promoveaza proiecte mult dorite de iubitorii de limba romana. Succes si la buna citire ! Adrian

Aranca, nu stiu ce reguli poate face autorul. Syster, multumesc si esti asteptata la Iasi. Petre, daca zici tu... merci Bogdan, multumesc. Ne straduim, nu reusim totdeauna dar ne straduim. Katya, multumesc pentru pana de gisca. Era buna si aia de ginsac... (sau s-o fi spunind giscan). Adrian, invitatia, chiar si asa ipotetica ma onoreaza. Mi-ar face o placere deosebita sa ajung cindva in Israel stiind si ca exista acolo multi vorbitori de limba romana.

Felicitări, Virgil! E un moment care trebuie sărbătorit... Pe mine mă interesează de unde pot cumpăra cartea. Iașiul este un loc unde întotdeauna mi- am dorit să ajung, dar n- am reușit până acum. Și e cam departe de Sibiu. Soțul meu a spus nu când l- am întrebat dacă nu cumva are chef să mă însoțească...deci, voi fi acolo cu gândul (foarte important, totuși).

Se apropie ziua cea mare ( prima). Felicitări, Virgil, și la mai multe ...cărți și lansări.

Multumesc Cami. Cred ca se va gasi o modalitate cu privire la obtinerea cartii. Am sa intreb la editura. As fi vrut si eu sa trec prin Sibiu fiindca e capitala europeana anul acesta dar poate la anul. Dana, multumesc mult. E ciudata viata. Pe de o parte inchei lucrurile cu ultima mea locuinta in Romania. Pe de alta parte imi incep o alta "existenta" in Romania. Am sentimente amestecate.

break two legs, virgil! i'll be with you in soul & spirit (sper sa ai parte si de "spirit" de minimum 40 grade :)

what about the body? sau te pomenesti ca esti si tu neoplatoniciana...

body are inregistrari, pentru inveselirea neamului. am cautat si textul alinei sa ii zic vreo doua, dar, daca tot sunt aici... alina, toata aprecierea pentru tot ce faci. virtualia nu ar exista fara tine. imi place si afisul. va tin pumnii, copii!

pentru aceasta carte care a afacut inconjorul Moldaviei dati-mi voie sa ofer penita. Cartea abordeaza probleme existentiale cu o finete poetica aparte. Poetul traieste crizele existentiale asemenea unui calugar, retras in intimul sau. Apar in volum, cum firesc este, dedublarea de intimil poetic, poetul devenind astfel un martir, un participant la cetate. Usor ti-l imaginezi pe poet un Socrate (acici vreau sa argumentez, pt a nu se interpreta gresit). Ca si Socrate poetul de fata invita spiritul tanar la participare, dfovada este si stilul pe care il are intregul volum. Nu mai prelungim vorba nepermis de mult (cum obisnuia sa ne spuna maestru Titus Raveica la cursurile de filosofie moderna) si sa dam cezarului ce este al lui.