aici se zbate așteptarea oarbă

imaginea utilizatorului Ecaterina Bargan

printre nouri albi
pașii împleticiți nu simt cum golul din urmă
se umple de la sine odată cu lumina
cum spaima expiră pămînt înflorind din mormîntu-i
cît o clipire de pleoape
aprinde bucuria în prag

mîinile întinse spre capătul punții
traversează fragmente de amintiri
zgîrîiate cu tăișul morții
în scoarță de arbore

plecăciunea firului de iarbă
peste osemintele îngrămădite-n crucifix
ascunde adevărul în scorbura cea mai îndepărtată
de ochiul uman

Comentarii

Text cu un caracter patetic forțat. Formule de genul "cum spaima expiră pămînt înflorind din mormîntu-i" mă duce la thriller-uri vesele, ca exprimare, la parodii ca cea realizată după " Dance of the Vampires" (Roman Polanski)...

Aranca, n-am habar cum expresia citată ar putea fi redată într-un "thriller vesel", nu am citit romanul menționat (deși semnificația titlului e departe de ce am avut eu a transmite) și nu fac parodii de niciun fel (deocamdată). Despre "patetic forțat" nici nu știu ce să zic, atît am de oferit. Mulțumesc de interpretare.

e cel mai comic text pe care l-am citit, de mi se hâțână burtile...

" Dance of the Vampires" (1967) sau "Balul vampirilor" este o comedie horror în regia lui Roman Polanski (păcat că nu ai auzit nici măcar de regizor) și unde el și joacă în rolul principal (acțiunea se petrece în Transilvania). E slab textul și nu atât prin subiect ci prin expresie. Trebuie să privești realitatea în față pentru că are dreptate francisc.

Aranca, mulțumesc de concretizare în ce privește comedia. Am înțeles opinia ta. Mă rezum în a-ți aprecia acuratețea gîndurilor lăsate și faptul că ești bine informată nu doar în literatură, ci și în arta filmului.

E vorba de cultură generală, nimic special. De altfel, nu literatura este specialitatea mea, după cum poate ai observat. Dar ca să cultivi un hobby, trebuie să te autocultivi.

"Pașii împleticiți nu simt cum golul din urmă se umple de la sine odată cu lumina" două versuri care mi-au plăcut, având în ele esența întregii poezii. Tristețe începând chiar de la titlu: "aici se zbate așteptarea oarbă", reușit după părerea mea! tincuta

Aranca, pentru cultura generală dar și pentru hobby-ul pe care-l regăsesc în cercul "obsesiilor personale" ai toată prețuirea mea. Tinicuta, posibil să ai dreptate în ce privește versurile ce cuprind esența. Mulțumesc de oprire și mă bucur că ți-a plăcut.

nu vad ce legatura are titlul cu continutul. cam rupte una de alta si ideile din interiorul textului

Matei, mulțumesc pentru semn. Undeva cred că ai dreptate.