Petru pământesc..

imaginea utilizatorului Radu Nef

Eutanasiez oameni. Nu ştiu dacă s-ar putea numi chiar oameni. Ar fi mai acceptabil să-i numim legume. Unii nu şi-au mai mişcat nimic de ani de zile... Vor spune mulţi că termenul legumă e prea dur, însă după toată experienţa pot spune că mi-ar fi şi mie greu să diferenţiez între un mort şi o legumă. Aparatele ar fi singurele care mi-ar veni în ajutor, cum îi ajută şi pe ei de altfel. Ne-legumele ar spune că ucid şi m-ar întreba, năzuind după o morală, dacă mai am conştiinţă. Le spun de fiecare dată că îmi e mai uşor să strecor substanţa în seringă şi să o aşez în pacient decât să-i pun perna peste nas şi să aştept. Acum e mai simplu, e mai uşor. Conştiinţa mea stă acolo liniştită şi tresare doar după cele zece minute, ultimele, atunci când îmi vine să-l strâng de gât pe cel injectat pentru a veni să-mi spună ce e dincolo. E singura mea dilemă. Cineva, mai în glumă mai în serios, mi-a spus că mă asemăn cu Sfântul Petru, el stă la poarta cerului, eu la cea a pământului. Diferenţa e că de la mine pleacă. Nu trebuie să le dau voie să plece, chiar îi ajut. Dincolo e nevoie de accept. Se uită în cartea vieţii, cum făceam şi eu odinioară pentru a şti de ce boală suferă cel din faţa mea, apoi se dă sentinţa. Nu am înţeles niciodată de ce vor să plece de aici, eu sunt mai bun ca cel care stă la poartă sus, îi las pe toţi să plece. Dacă aş şti un dumnezeu pe pământ, i-aş spune motivul acesta şi sunt sigur că ar fi unul bun pentru a face un paradis aici. Conştiinţa îmi mai aminteşte de fiecare dată când injectez substanţa asta incoloră că va veni şi rândul meu. Aş dori într-o zi să ascund o sticluţă cu substanţa asta liniştită şi să o port lângă mine în orice timp, să o aşez sub pernă în fiecare noapte, dar sunt numărate toate la sfârşitul zilei. Interesant e că spitalul aprobă moartea pe ascuns, normal, fără nici o politică, dar are mare grijă de sticluţele ei. Dacă eşti de acord cu moartea oamenilor, ar trebui să ieşi pe stradă şi să împarţi sticluţe. Probabil unii ar fi mai fericiţi…

De când eutanasiez oameni, am început să mă rog…

Proză: 

Comentarii

vezi ca ai typos „dacă dacă”.

vezi ca ai typos „dacă dacă”. cred că nu este corect unde scrii „pentru a ştii de ce boală suferă” sau „ Dacă aş ştii un dumnezeu ”. Mai ai și virgule lipsă.
Deocamdată îl aprob dar dacă vei mai trimite texte cu astfel de greșeli vor fi trimise în Șantier.

Radu, îmi pare rău, dar ceea

Radu, îmi pare rău, dar ceea ce dorești nu se poate garanta. Te rog să citești Regulamentul și secțiunea de Întrebări și Răspunsuri. Acolo se explică faptul că nu ți se promit explicații din partea editorilor. Dacă editorii ar oferi explicații oricărei greșeli care se comite de cei ce postează texte probabil că nimeni nu ar mai face munca asta. În caz de greșeli textul ți se trimite în șantier și este responsabilitatea ta să identifici unde și ce erori are și să-l corectezi. Uneori se oferă explicații dar sub nicio formă asta nu ți se poate garanta. Observ că nici pînă acum nu ai corectat erorile din textul acesta.

Am corectat. Mulţumesc!

Am corectat. Mulţumesc!
Cam care ar fi motivul pentru care ar trebui să mă ţin? O dau în bară mai mereu...

Cred că a doua frază ar

Cred că a doua frază ar trebui transformată în trei enunțuri (în locul virgulelor să se pună punct.)
" Nu ştiu dacă s-ar putea numi chiar oameni, ar fi mai acceptabil să-i numim legume, unii nu şi-au mai mişcat nimic de ani de zile..." / Nu ştiu dacă s-ar putea numi chiar oameni. Ar fi mai acceptabil să-i numim legume. Unii nu şi-au mai mişcat nimic de ani de zile...

"Conştiinţa, îmi mai aminteşte" - fără virgulă - Conştiinţa îmi mai aminteşte
Ar mai trebui niște virgule. Spre exemplu, după propozițiile:
Dacă aş şti un dumnezeu pe pământ, ...
Dacă eşti de acord cu moartea oamenilor, ...

Iar aici "pe ascuns normal fără nici o politică" ar trebui pe ascuns, normal, fără nici o politică

Apropo de corecturi: având în vedere că ești nou-venit (și-ți spunem bun venit!), îndemnul meu este de a citi atent Regulamentul Hermeneia. Acum doar un extras:
18. Un text care prezintă greşeli
gramaticale, de tipărire şi asupra căruia s-a atras atenţia de către
moderatorii sau editorii site-ului trebuie corectat în cel mult douăzeci şi
patru de ore. Necorectarea la timp duce la anularea vizibilitaţii textului.

Dacă în 24 de ore textul nu este corectat, va fi trimis în șantier. Odată ajuns acolo, după ce se face corectura, se face click pe atenție editor și textul va reveni pe prima pagină.

Cu drag. De obicei, autorul

Cu drag. De obicei, autorul decide când și unde să pună virgulele, însă există unele reguli care nu suportă încălcare, cum ar fi virgula între subiect și predicat, construcțiile incidente încadrate de virgule, vocativele etc.
Am uitat de corectura "nicio politică" (după DOOM2). Scuze.
Se acceptă pers a II-a singular și apelativul "Mariana". Chiar te rog :)