fericire off-topic

imaginea utilizatorului bobadil

am sosit aici
așa cum îți scriu aceste rânduri
fără idei fixe,
o moschee albastră
șase minarete înjumătățite de amintirea
unui poet sfânt

împotriva mea însumi mi-am spus iată!
într-o după-amiază culmile au făcut pace
fără a se muta din loc.
Soarele s-a întors în ceramică
scrierea cufică a devenit transparentă

minarete tatuate cu semne

nu a fost vreo închipuire de-a mea...
în tot acel senin împietrit n-am văzut
ființa lipsită de substanță a unui sufi
și nici cele treizeci și două de semne
de pe trupul lui Bodishattva

am văzut lumea diluându-se în ea însăși
am văzut năluci în Gobi
și i-am spus acelui sfert de ceas

perfecțiunea sfârșitului

Comentarii

Din textul acesta mi-a placut cel mai mult finalul, pe care-l gasesc deosebit de expresiv. Mai sunt demne de remarcat pasajele "împotriva mea însumi mi-am spus iată", "minarete tatuate de semne" (cu semne nu era mai bine?), "într-o după-amiază culmile au făcut pace fără a se muta din loc". Aici n-am priceput ce ai vrut sa zici: "ființa fără substanță a unui sufi".

Rafael, Multumesc de citirea atenta, ma si duc sa corectez "tatuate CU semne" (era "tatuate DE semne")si "fiinta "LIPSITA DE substanta" (era "fiinta FARA substanta") ... punand in paranteza varianta initiala pentru a nu lasa "fara substanta" :-) comentariul tau. Bobadil.

... un text demn de remarcat. puterea de întâmpinare a lecturii la prima vedere, conotativul bine strunit și fără a vitupera aspura nimănui, imaginea clară ce se formează spontan în cel ce lecturează acest gen de "fericire" împotriva mea însumi mi-am spus iată! într-o după-amiază culmile au făcut pace fără a se muta din loc. Soarele s-a întors în ceramică scrierea cufică a devenit transparentă frumos Andule, ca o mobilă de mahon, aia de cireș încă nu a sosit, probabil:) cu drag, Paul

Paule, cateodata (culmea culmilor care fac pace :-) chiar ca mi-as da toate plasticele pe-un singur cires. Multumesc pentru lectura si pentru insemnul care imi va vorbi de acum mereu dinspre partea mea cea dreapta Bobadil.