Într-o Iarnă

imaginea utilizatorului yester
stampă

decembrie cernut,
plecat la vale, ca prospețimea sufletului
blând, acoperind greșelile agale,
în care mai cădem,
înaintând... vom sta descoperiți
lângă tăcere, ca lângă plânsul
unui prunc străin,
în iarna pânzei
rama care piere,
va contura un suflet
din pelin, vei cocheta
cu lumea mea uitată, ne vom întoarce palizi
dintre nori, decembrie cernut mărunt,
odată,
îți va da aripi albe, ca să zbori.

Comentarii

"decembrie cernut" nu imi suna bine cu acel "ce" , usor redundant, deranjant. in rest esti coplesit de iarna... mie insa parca imi cinta de undeva, 'te uita cum ninge decembre..." (cu Bacovia si Nicu Alifantis) pina creste pina in ceruri cit o mare, ploaia de afara...whatever..."eu nu ma mai duc azi acasa..."

... așa e cu aliterațiile astea, Marina. în fond e doar o stampă... și da, sunt copleșit de iarnă.

de fapt, lumea stampelor nu e pindita de imperfectiune, dimpotriva...ai intrat pe teritoriul meu;)

... știi și tu Marina,ca să augmentez, personalizând ordinar ... perfecțiunea stă în ochii privitorului. Deci asta e și așa va fi , dragă privitoare:) după cum vorovește dl. Florin Piersic. [(eu am o chestie, citesc ce scriu cu voce tare... și sincer, nu mă deranjează aliterația aceasta, chiar și după 8 ani de muzică:) ]

eu ma gindesc la povestea lui Andersen cu printesa si bobul de mazare...in ceea ce priveste pe Florin Piersic, as putea sa spun ca nu este idolul meu, cu atit mai mult sa dau citate. ce sa fac, exact acolo am avut o senzatie de inconfort.

... Degețica...și alte povestiri, nici eu nu l-aș cita pe Hans Christian... dar pe Piersic senior da. Îmi e drag... e limbut, așa ca noi acum:)!

...și ca o addenda la ce am avut de spus...observațiile tale sunt pe fluiditatea cantată, nicidecum pe imagine, prin urmare... pentru că nu am primit admonestări referitoare la aceasta(imagine)...e ok:)!

nu primesti admonestari ca nu am de unde... ...si vorbind de Andersen (recunosc: in timp ce studiez cu totul altceva), cel mai mult mi-a placut "Le Vilain Petit Canard";) si pentru faptul ca, dincolo de poveste, autorul si-a expus principalele perioade ale vietii sale. Mai este la radio emisiunea "Noapte buna, copii"?

... ce frumos e când sunt oamenii nostalgici... nu am prins emisiunea cu pricina, se vede că sunt altă generație... dar îți pot face rost de înregistrări... e drept, o să-mi rămâi datoare;)!

eu nu am nevoie.

"decembrie cernut" și "prospețimea sufletului" îmi sunt două noțiuni total opuse. primul mă face a gândi la moarte, iar celălalt la naștere, deși, dacă mă gândesc, amândouă fac parte din viață...

... sunt sigur, lucian, că... odată, fiind îndrăgostit, prins într-o ninsoare bogată, cu fulgi mari, cu iubita în brațele de fum, ai avut simultan impresia cernerii și a prospețimii, amândouă... blânde... Dar am spus atâtea vorbe pe marginea unei imagini din trecut... și nu e bine... însă și tu faci parte din viață...