Ferma porcilor

imaginea utilizatorului lucian

Pupincuriștii de azi sunt epigonii de ieri.
Nu mai scriu în reviste obsedați de dejecții.
Se mulțumesc să apară în spațiu-efemer
Al internetului, ca în eter să scrie erecții.

Poartă fals coroana premiilor câștigate
La concursuri, ca pelerină de ploaie,
Și cu emfază analizează cuvinte sortate
Din scrierile altora ca pe gunoaie.

Așteptă vântul să vadă cum bate.
Atoateștiutori, atenți dar și fără stres,
Se pronunță, ca la promenadă, în toate.
Și derâd ce nu-i al lor și ce n-au înțeles.

Sunt doar de ei apreciate și pentru ei scrise
Regulile ce singuri și le-au pus ca temei,
Deși lor nu și le aplică, pentru alții-s precise…
Știm: sunt mai egali decât alții porcii-ntre ei.

Comentarii

amuzament original

știi, Mircea, ăsta e poate unul din puținele texte ceva mai bune pe care le-ai postat pe aici. Poate și pentru că e scris dintr-o furie autentică și nu dintr-o scremere sterilă. Dar asta este doar o părere personală despre încercările tale „literare”. Și mai e ceva, știi ce mă amuză pe mine la tine? Că ești coșcogeamitea „autor„ aici în „ferma asta de porci” și că nu am observat nici o rezervă sau refuz atunci cînd am promovat contul tău de la novice la autor, deși fie vorba între noi, nu prea se justifica promovarea (dacă nu crezi întreabă și pe alții). În orice caz nu am auzit nici un refuz vehement, nici o zbatere din asta virtuoasă de genul „fraților, eu sînt tată de copii, sînt om respectabil, vă implor nu mă faceți autor în ferma de porci, nu, nu!!! vă implor nu mă întinați!!!”. Cum îți spuneam, nu îmi amintesc să fi observat reacții din astea. Iar acum cînd cineva face niște glume ceva mai nesărate (dar la obiect) vis a vis de un text de al tău care, să fim serioși, ar trebui să fii recunoscător că măcar cineva îl bagă în seamă măcar și în glumă, te ofuschezi și faci cam cum fac porcii cînd s-au săturat de lături. Ai fost vreodată la țară? Ai văzut cum fac porcii cînd s-au săturat de lături? Își bagă picioarele. În troacă. Ei, chestia asta mă amuză pe mine la tine acum. Dar cum spuneam, textul are vervă. Măcar aici ești autenitc și nu de carton.

poezia pupincurista

Mircea a fost si ramane un poet aparator al valorilor traditionale, lui nu-i place sa experimenteze prea mult. Nu doar tata a doi copii dar si probabil un bun crestin (ortodox?) el se lupta ca Sf. Gheorghe cu balaurul literaturii moderne, plina (in opinia sa) de gunoaie. Ideea poemului este, cel putin in aceasta perspectiva, destul de clara. Constructia logica a poemului insa aluneca in ambiguitate deoarece, dupa ce in primele trei strofe autorul ne prezinta lucruri foarte grave comise de acesti "pupincuristi" cum ar fi ca sunt "obsedati de erectii", ca "scriu in dejectii" sau "derad ce nu este al lor" etc in ultima strofa acesta ne spune ca "grav este faptul ca au reguli admise ce le incalca..." ceea ce anuleaza intr-un fel gravitatea acuzatiilor anterioare. Aceasta exprimare ar trebui evitata, in opinia mea. Dpdv tehnic prima strofa sufera de o rima fortata la versurile 1 si 3 plus o exprimare dubioasa "spatiul eter al internetul virtual".

trist

"Preocupări în teologie, filozofie, istorie, computere și construcții."? e atat de trist sa gasesc acest text incat mi-a si trecut gandul sa mai public ceva... cred ca am sa caut ceva pe google... de fapt eu voiam imi spun parerea despre "pisica neagra" - unde acel "era" se subintelegea a fi "se facea... noapte", curajoasa obtiune de a descrie un vis ( un cojmar ) lasand cititorul sa-l desluseasca asa cu fanturile lui, intr-o realitate paralela... ce spuneam? a, sunt atat de trist incat tre sa deschid google-ul sa caut poezie... sau nu?

motive

bobadil, m/ai inteles gresit. imi place sa experimentez, dar sa am motive reale. aici nu am gasit inca. doar atat. iti multumesc pentru tonul neutru in care ai construit comentariul si pentru incurajarile ce le/ai lasat sa se subinteleaga. cu aleasa preitenie.