at least we tried

imaginea utilizatorului emiemi

și au venit marile călduri. peste care nu știu cum vom putea trece. poate îmbrăcați cu șorțuri de azbest sau plumb ca într-o secție de radiologie. acolo am văzut pentru prima dată ce se află în mine. priveam pe un monitor la plămânii mei. aveam gura căscată ca un copil care are polipi.
plămânii mei erau ciudați ca niște vălătuci de sârmă ghimpată.

tăcerea e un fel de liniște.
noaptea e un fel de liniște.
berea e un fel de liniște.
dulapul e un fel de liniște.
lumina e un fel de liniște.
liniștea e un fel de liniște.

dimineața soarele bâzâie ca un aparat enervant cu denumire ciudată. îți era frică de el ca de un ciclop mâncător de oameni. trei asistente te imobilizau îți înfundai nările cu pâine să nu simți mirosul. la fiecare pas pierdeai câte un simț. până la urmă ai început să iubești aparatele. închideai ochii visai un bărbat care te penetrează până la oase. când era totul gata aveai patru straturi de piele cu zeci de orificii tu spuneai că e bine. câte un orificiu pentru fiecare bărbat care te dorește.

visez tot mai des că-mi cad dinții. toți îmi spun că e semn rău. în vis iau dinții îi ascund sub pernă. poate dimineața în locul lor vor crește mai multe locuri comune.

brânză mucegăită.
bere neagră dimineața.
omletă cu scorțișoară și mazăre cu zahăr.
heidegger.
stadionul unde am uitat aparatul foto.
liniștea e un fel de liniște.

de multe ori îmi place să cred că suntem într-un desen animat. avem brațe lungi și elastice. brațele noastre se întind de-a lungul orașelor. brațele noastre au sute kilometri. brațele noastre se întîlnesc atunci facem dragoste.

patru milioane pentru bijuteriile de la amanet.
un milion pentru mâncare.
piatra craiului.
rochia portocalie și rochia albă.
francois.
șorțuri de azbest.

hai să dansăm. încolăcește-te în jurul meu. și ce dacă ne văd toți.

dimineața soarele gâfâie ca un bărbat care te penetrează până la oase.

Proză: 

Comentarii

asta: "scrie pe fruntea noastră: mourir c’est partir un peu" (livresc/explicit) si asta: " at least we tried." (eventual, in rom) OUT in rest c'est parfait daca te intereseaza penite, ma chemi

Multe dintre ceea cele ce se scriu acum sunt, în general, poeme-proză, prozo-poeme sau, uneori, (pseudo)eseuri în care se amestecă toate cele. Și acest lucru se întâmpla nu numai în literatură ci și în știință, filosofie, etc.. Și e bine. Prea ne-am obișnuit cu ideea că trebuie să ne "fragmentăm" (cartezian). Ca și când "personalitatea" ar putea fi ruptă în bucățile "specializate" care să emită idei "clare și distincte". Cel mult pot exista în una și aceiai "persoană" mai multe "personalități". Dar, pe unde undeva, în adânc, și ele se interpătrund și se aglutinează. Chiar dacă, uneori, intră în conflicte aparent drastice, la limită frizând patologicul. Toată problema este ca această dizarmonie, când apare, să decină "armonică" pentru a putea fi comunicată. "Scăpând" astfel de ea. Dar, punct. "Proza" de față (ca și altele ale aceluiași autor) este un "prozo-poem". Reușit (după opinia mea). Micile imperfecțiuni (unele semnalate de Solomon) pot fi ușor îndreptate. În plus, textul mai îndeplinește încă o condiție cerută de publicarea "on-line": este scurt (nimeini nu citește pe display romane fluviu). Dar consitent.

rectificare: 'să decină "armonică" ' se va citi ' să devină "armonică" '

Ioana, Manolescu Gorun, multumesc de semne. Ioana, ai dreptate cu acele fragmente, le-am scos. Nu ma intereseaza penitele si nu chem pe nimeni. Nu prea m-am dumirit cu remarca asta. Manolescu Gorun, intr-adevar, cel putin in literatura virtuala, incadrarile nu prea mai respecta normele unui gen. Bineinteles, orice lucru e perfectibil.