postarea de imagini și HCODE

imaginea utilizatorului Virgil
două anunțuri administrative

În ultima vreme au avut loc multe modificări și îmbunătățiri pe Hermeneia. Desigur multe dintre ele sînt mai puțin vizibile pentru observatorul neavizat. Unele din ele v-au creat neplăceri dar îmi cer scuzele de rigoare. În esență, prin acest anunț vreau să vă informez două lucruri:

Primul anunț este în legătură cu pagina de texte experimentale și de limbi străine. În general am preferat autorii să depună un minimum de efort și să nu desfigureze pagina cu imagini supradimensionate. N-a fost să fie așa. E cam ca atunci cînd cineva îți permite să vii cu animalul de companie la el în apartament iar tu îți aduci elefantul sau șarpele boa. Nu prea merge. Așa că, pentru a păstra dimensiunea paginii am introdus un scrollbar. Astfel că imaginile pot fi introdu-se fără probleme pînă la dimensiunea lățimii de aproximativ 535 de pixeli. Atunci cînd o imagine este mai lată de atît primește serviciile unui scrollbar și poate fi la fel de lată precum șoldurile Afroditei. Lungimea nu reprezintă o problemă, dar dacă vreți să nu vă obosiți sau plictisiți cititorii încercați dimensiuni rezonabile. Vreau să specific faptul că Hermeneia nu este un site foto sau de artă grafică ci unul de literatură, deci a fost construit pornind de la această idee.
Există postări de pînă acum care au primit deja scrollbar. Dacă vreți ca lucrul acesta să fie evitat, vă rog să vă reeditați imaginile cu un editor de imagine și să le repostați în aceeași pagină. Îmi cer scuze pentru neplăcerea creată.

Aceasta mă duce la al doilea anunț.
Al doilea anunț se referă la folosirea tag-urilor HTML în textele postate. Deși acest site se ocupă în primul rînd de literatură iar tag-urile HTML n-ar trebui să reprezinte un interes prea mare știu că unora le cam place să le folosescă fie în text fie pentru introducerea de imagini, etc. Ceea ce nu toți știu este faptul că a permite folosirea tag-urilor HTML este un risc fie din cauza ignoranței sau neglijenței unora, fie din cauza intențiilor malefice ale unor potențiali neprieteni ai site-ului. Așa că am anulat folosirea lor în textele introduse pe Hermeneia.com și am înlocuit-o cu un cod făcut „de casă”, numit HCODE. Corespondența dintre el și HTML, precum și cîteva exemple de funcționare, le-am prezentat aici. Vă rog să deschideți pagina și să vă documentați. De asemeni vă rog să îmi trimiteți orice, întrebare, observație, nelămurire sau disfuncționalitate. Totodată vă rog să îmi trimiteți cererile voastre pentru acele tag-uri care nu au fost implementate încă și doriți să le folosiți. Intenția mea este ca să le introduc pe măsură ce există cereri pentru ele.

Comentarii

independent de orice alte aspecte, cu privire la sistemul HCODE (salut initiativa): exista conceput un echivalent al instructiunii html <br>? fara aceasta nu vad cum se pot stabili alineatele si eventualele pauze de un rand (<br><br>). multumesc

Virgil vă rog recuperarea textului meu "o iarnă paralelă", care nu s-a postat (apare doar titlul), cred că din cauza întreruperii conexiunii mele. Mulțumesc.

rim, mulțumesc pentru observație. am introdus codul pentru pauza de rînd <br> și fiindcă tot am făcut-o am introdus și codul pentru tasta de spațiu   Le poți găsi în pagina amintită

Propun ca pe bara de meniu de pe prima pagină să se afle și Regulamentul, alături de Info, Poezie, Proză, Autori, Comentarii etc., pentru a fi mult mai ușor de găsit de cititori și autori.