Cel mai, Cea mai

imaginea utilizatorului alma
la 100 de zile, părere personală și subiectivă

Astăzi Hermeneia.com împlinește 100 de zile.

Am încercat să definesc activitatea de până acum a autorilor site-ului prin "Cel mai", "Cea mai", după anumite criterii recunoscute și altele inspirate chiar de textele publicate aici.

Desigur că această clasificare a mea este subiectivă. Ea apare însă în urma lecturilor oferite de autorii acestui site, de-a lungul celor 100 de zile și o revedere a textelor.

Pentru mine este mereu o bucurie să citesc texte bune, să găsesc ineditul, imaginația, cursivitatea.

*

Și iată clasamentul:

100 zile
61 autori
555 de texte

Cele mai multe texte: Profetul
Cele mai multe comentarii: Profetul

Cel mai bune 5 poezii :
       Apostasia lui Acteon
        Mr bright al Profetului
        Terapie a lui Aalizeei
        Acordorul de străzi al lui Stef
        Duminica tuturor semnelor a lui Sapphire

Cea mai bună povestire :
        Ebosa lui Solomon
Cel mai bun scenariu :
        Ascuns de Dahaar
Cel mai bun jurnal :
        Cărămida O a lui Ilarius
Cele mai bune note :
        O lume nebună de Cristina
Cel mai bun eseu :
        Balet și rugby de Rim

Cel mai bun experiment vizual :
        Exaust-ul Profetului
Cel mai bun colaj poetic :
        Capătul lumii al lui Francisc
Cea mai bună cutie_cu_nisip :
        Concert de muzică de Paște (partea întâi) a lui Francisc

Cea mai inedită asociere între fotografie și text :
        Moulin Rouge de Linea

Cel mai sugestiv titlu :
        Declivis de Ela
Cel mai fonetic titlu :
        Între c și î de Profetul
Cel mai logic titlu :
        Demona(Lisa) a lui Dedal
Cel mai recitabil titlu :
        Reglarea relațiilor în interiorul feudei a lui Hecatonhir

Cel mai bun titlu într-o limbă străină :
        The forgotten taste of crushed vowels a lui Marlena
Cel mai trendy titlu în limba română :
        Piciorul zvelt, un semn al învierii al lui Adim

Cel mai suav pseudonim :
        Sapphire
Cel mai cantabil pseudonim :
        Ela
Cel mai sonor pseudonim :
        Hecatonhir

*

Vă felicit pe toți cei care ați scris aici, până acum, în mod deosebit, pe cei care au câștigat un loc în "conștiința mea literară" și vă doresc mult succes!

Comentarii

Nu subscriu la aproape nici una de mai sus. AI UITAT ! ! ! o secțiune, care este și printre cele mai importante, dacă nu "cea mai" importantă și la care, de fapt, se muncește cel mai mult. Mă foarte bucur că n-am nici un loc în "conștiința ta literară". Bine-nțeles că toți care participăm și pe care nu i-ai amintit ne simțim jigniți. Ăsta e adevărul, nu mă ascund. Ai dat-o în bară, și eu la fel ... și mâine voi regreta asta, dar AM ZIS. Știi ce? Du-te acolo unde se dau premii și grade. Aici, nota bene a site-ului, nu se face așa ceva.

Dacă nu subscrii la "aproape nici una de mai sus", înseamnă că totuși subscrii la ceva. Nu știu ce secțiune am uitat, Info, Comentarii, Răboj, Autori, HCODE? Îmi pare rău că te-ai simțit jignit. Nu am vrut acest lucru. Am încercat o părere obiectivă, după ce am recitit, timp de vreo săptămână, toate textele publicate aici. E o muncă, totuși, și un timp oferit site-ului. Aici nu am dat premii și nici grade. Părerea mea e că acolo unde nu este competiție, nu este calitate. Există o conștiință a calității. Fiecare are limitele sale. Repet, este o clasificare subiectivă, am precizat în text acest lucru. Ar fi interesant de aflat și părerea altor autori, completări la criteriile mele și alte sugestii. Mulțumesc.

Uite că m-am trezit de dimineașă și nu-mi pare rău de ce-am scris. 1. Cred că până la urmă nu subscriu la nici una (mai am să mă uit peste câteva) Cu unii autori sunt de acord, dar cu alte creații) 2. vezi că ai uitat totuși... și chiar zici că ai zis. 3. cele mai multe greșeli se fac fără să vrem. 4. ori e obiectivă ori e subiectivă 5. în poezie nu există competiție și nici linie de sosire 6. felicitări pentru limitele înaintate ale conștiinței calității pe care o deții. Zi-ne și nouă rețeta. 7. Sugestii de alte completări: ia exemplu de la "Oscar": cel mai bun rol secundar de susținere, cele mai bune efecte speciale de culise, cea mai mișto stinsă țigară, (mă mai gândesc, că tre' să fug la servici, aseară aveam niște idei super, eram sigur că ne vei întreba, era una cu muște dar mă jenez acum) 8. Lista ta arată ca o evidențiere a tovarășilor de nădejde pe care se poate bizui la nevoie munca de partid. 9. Când mi-am scris comentariul erau deja 30 de citiri și toți tăceau mâlc. Cei premiați (unii chiar cred că n-au văzut-o) ar fi trebuit să fie primii care să se ridice împotriva ei, plebea și plevea (pleava vrea să spun) ce să mai zică? Las' că spune Călin despre asta. Și-au strâns bocceaua mai aproape, și-au curățat pana zămislită din nor, au mai salutat o dată steaua prietenă din geam, crăpătura din dușumea și au învârtit ușurel, încă o dată, cheia din ușa din turn.

În poezie există competiție, de aia sunt concursuri, nu crezi? Prefer să citesc un autor bun, premiat la un concurs. Părerea mea e obiectivă raportată la sistemul meu de referință, dar subiectivă la al tău sau la al altuia. Fiecare cu părerea lui. Asta e a mea. A ta care e? Frumos și politicos față de munca mea și timpul meu ar fi fost să formulezi un clasament asemănător, înainte de a arunca presupuneri.

Multumesc pentru clasarea mea - ma mira cumva deprecierea - pentru "sonoritatea" numelui si un titlu sugestiv. Asa aflu si eu cum ma apreciezi tu dpdv literar. Chiar daca pina acum, in utlimul an, chiar si pe Hermeneia, altele erau impresiile tale. Dar, dupa cum ti-ai asumat inca din subtitlu, e parearea ta - nu evaluare justa - subiectiva si personala. Ma intreb ce ai fi spus acum 3 saptamini. Fiindca in ultimele 5 zile probabil ai preferat sa iti schimbi parerea. Daca nu, si daca aceasta a fost parerea ta de-a lungul timpului asta spune foarte mult, mie imi spune foarte mult, si imi confirma multe intuitii. Din pacate. In plus, afirmatia ta ca preferi sa citesti poezii premiate este si nu este de luat in considerare. In sensul ca se stie bine ca majoritatea premiilor sunt date mai putin celor cu adevarat talentati si mai ales celor "inaintati" prin relatii. Eu prefer sa ii citesc pe primii, cei care au talent autentic. Desigur, sunt mult in urma lor. Si recunosc asta, am inca drum lung de parcurs. Si deocamdata semnez inca Ela, suna sonor.

1. Nu. 2. Toți știm cum se dau premiile. Nu ți-e lehamite? Spune-mi, te rog, câte premii pentru poezie au câștigat Chaucer sau Eminescu? Premiul lui Ovidiu știi care a fost. Cele mai frumoase poezii pe care le-am citit vreodată sunt ale unui poet care nu le-a publicat niciodată. E cea mai mare carte de poezie. Știi de ce? Sunt scrise pe ușile dulăpioarelor unui atelier de sculptură din Sibiu. 3. whatever. 4. Ce-ar fi să-ncepem acum toți cu clasamente? E cel mai ușor, ți-o garantez. (Recomandare: fă critică literară, nu clasamente, dacă tot vrei să faci ceva.) 5. Asta niciodată. Prefer să aștept judecata de apoi a poeților. 6. Ai făcut un efort, da, și e lăudabil, dar "frumos și politicos pentru munca și timpul" și inima și sângele și pământul și cerul fiecăruia dintre noi, indiferent cine, era să nu faci judecăți de valoare. Axiologia asta e cel mai ingrat lucru pe care poate să-l încerce cineva vreodată. Care sunt criteriile? Dacă le știi cumva, te implor spune-ni-le și nouă. Exemplu: nu știu câți ani ai și nici nu mă interesează, dar îți garantez că peste câțiva ani, peste un timp sau peste un suflet o să gândești cu totul altfel. Și atunci, unde mai e valoarea? Uite că poate așa, vorbind despre asta, îmi trece și supărarea; iartă-mă! Caut încă un film, din care am văzut o singură dată, o singură secvență, și pentru asta vreau să găsesc filmul și să citesc cartea: Bill Murray zice apăsat, liniștit, nesigur dar calm ca o mare care ți se așterne la picioare: (și acum nu țip) Y O U R E A L L Y D O N' T U N D E R S T A N D. LA MULȚI ANI, NICHITA! Rămâi liniștit.

alina, nu va functiona asa niciodata... sper ca ti-ai dat seama! cand va trece iuresul o sa va spun si eu ce cred... in alta ordine de idei, te rog scoate-ma de la Oscar! nu stiam de ce ma tot perpeleam eu noaptea trecuta si nu puteam sa dorm. cailean, sper ca m-am scos! :)

Ela, Cailean, Iar presupuneri din partea fiecaruia. Ela, nu stii ca textul tau, Declivis, era chiar al 6-lea in lista mea. Am ales sa public primele 5. (Al 7-lea era un text al lui Francisc, al 8-lea un text al Luanei.) Daca vrei, pot face publica continuarea listei aici, pana la nr. 20, sau pe email. A nu fi aici in clasificarea mea de top 5 nu inseamna ca nu cred ca scrii bine si nu apreciez ce scrii. Clasamentul e facut dupa ce ai publicat aici, nu pe alte site-uri. Daca tu crezi ca un text al tau e mai bun ca acelea 5 mentionate de mine, te rog spune-mi si il voi reciti. De ce faci presupunerea ca mi-as fi schimbat parerea acum 5 zile? Apropos de volumul tau? Sincer. Te-ai grabit. Ai fi putut trimite volumul la un concurs de debut si poate ai fi castigat (asa cum te-am indrumat alta data si am indrumat pe foarte putini, doar pe cei in care cred, literar). Dar e alegerea ta si ti-o respect. Cailean, eu sunt aceea care ti-a luat apararea, prin iarna, la un text al tau incadrat la Atelier, pe agonia.ro. Poti cauta biografia mea acolo. Tot asa ma numesc. Nu stiu cum se dau premiile la concursuri, eu stiam ca se dau pe merit. Nu cred ca Virgil Titarenco a luat premiul I la un concurs de debut pentru ca a avut "pile" la juriul de la Bistrita. Imi cer scuze daca am lezat pe cineva cu acest clasament. Consider ca sunt multe texte bune publicate aici. Apreciez ce scrieti si cred ca fiecare text are ceva deosebit, ceva inedit in el. Mintea omului este facuta sa clasifice, dar una e sa clasifici, sa compari, si alta e sa judeci. Cat despre critica literara, cred ca asta fac sau incerc sa fac de mai mult timp. Multumesc pentru interventii, mereu am ceva de invatat din interactiunea cu ceilalti.

Da, Ioana, mi-am dat seama demult ca asemenea clasamente nu functioneaza. Incercasem, sperasem ca pe Hermeneia sa fie luata in consideratie valoarea si critica literara. Atat si asa am stiut eu sa apreciez. Tu ramai oricum cea mai buna, in "constiinta mea literara", indiferent ca te scot de la "Oscar" sau nu. (Noaptea trecuta era de la eclipsa. In clasament ai fost inclusa duminica, sper ca atunci ai avut o zi buna :)).

mai spun doar ca intr-un site activ ca acesta, ca sa functioneze lucrurile, sistemele care recompenseaza (fac judecati de valoare) ori sunt outdoor, ori sunt la indemana unui grup indoor (impotriva caruia te revolti altfel, in alti termeni, decat impotriva unui individ), ori evaluarile sunt lasate aleatoriu, la indemana membrilor, in ideea: ei se bat, ei se impaca. apoi, evaluarile trebuie facute mai des, functie de nr de membri si, mai ales, tinut cont de faptul ca artistii sunt, in realitate, niste fiare. nu au pic de generozitate.

Propun ca un asemenea clasament să apară lunar. Ce părere aveți? Pentru clasamentul de aprilie, cine dorește să lucreze cu mine în echipă?

Multumesc pentru precizari. Stiu ca ai luat in considerare doar ce s-a publicat pe Hermeneia. e de al sine inteles. Eu nu as fi ales dintre poeziile mele Declivis printre primele 10. Sunt altele mai reusite. Cele la care ai afirmat inclusiv tu "e f frumoasa". Despre celelalte clasificari, nu comentez. Adica despre celelalte alegeri. E nedrept fata de autori. In plus, una este o clasificare personala, alta este una publica, fiindca a publica asa ceva e ca si cum ti-ai insusi dreptul de a fi deasupra clasamentului. E bine ca stim acum modalitatea proprie de a clasa autorii si textele lor pe diverse criterii. E bine ca faci parte din echipa editoriala. Rog a se tine seama numai de calitatea literara a textelor. Vladimir are un text mult mai bun ca cel clasat. Vizuala Danei Stefan "Sentimente smaltuite" este - cred eu - pe criterii estetice, de compozitie si literare mult mai buna. Nu ai clasat tinerii poeti. Nu stiu citi scriu poezii atit de bune la 15 ani, ca Dan Alexandru, sau la 19 ani ca Adina Batir (acum are 20). in plus, am retincente la concursuri. Nu doar literare. Eu cind am fost apreciata, indiferent de domeniu, am fost aleasa, nu m-am propus eu la concurs. De felul meu, nu particip. Daca intr-o zi criticii literari buni, autentici, ma vor aprecia ca poet , voi ajunge la paote concurs, cistigind sau nu. Eu nu am avut pretentii si ambitii de felul acesta. In formarea pe plan educational si profesional, am avut aprecieri la nivel maxim doar pentru ceea ce sunt, fara sa ma propun singura sau prin relatii. Aceasta este alegerea mea, firea mea. Multmesc pentru ca mi-ai propus un concurs. Eu doresc doar sa ajung sa scriu poezie, autentica, durabila, de buna valoare. Aceea va ramine. Nu premii. desigur, social, da bine. Nu intentionez asa ceva. Apreciez ca ai adus completari, erau necesare, pentru toti membrii Hermeneia.

Ela, nu e vorba despre pretenții sau ambiția de a câștiga un concurs, ci de a fi evaluat și de alții, mai "consacrați" decât autori care publică pe agonia.ro sau hermeneia.com sau alte site-uri. Este o părere personală și la care am ajuns după 4 ani: nu în numărul de texte și nici în numărul de vizionări stă valoarea unui text. Cum vrei să fii apreciat dacă nu ieși din mediul virtual, dacă nu publici, dar nu volume pe bani proprii? Acelea se pot publica la orice editură, oricând, de către oricine. Putem să mai discutăm despre aceste lucruri, lucruri pe care le spun și le scriu de atât timp, ca un sfat pentru voi, venit din tot sufletul meu. Despre Dan Alexandru și Adina Batîr: îi apreciez, au talent, știu să scrie poezie, dar mai au de lucrat pe textele lor publicate pe Hermeneia. Repet, m-am referit doar la textele postate aici. Am încercat să fiu obiectivă, atât cât m-am priceput, față de toți și să nu favorizez prietenii. Cine e Stef? Nu am știut. Nu îi cunosc nici pe Marlena, nici pe Rim. Nu am nici un interes pe nici un site, în nici un grup virtual de discuții. Nu mă interesează să am volume. Îmi văd de munca mea și de scrisul meu. Aici am încercat să fiu corectă, așa cum am văzut eu această corectitudine. Desigur, subiectivă, raportată la alte sisteme de referință. Nu m-am inclus în clasament, nu pentru că sunt "deasupra", ci pentru că, într-o clasificare personală, e de bun simț ca persoana care face clasificarea să se excludă. Îmi cunosc locul și limitele, nu mă simt nici superioară, nici inferioară. Este o clasificare personală, dar făcută publică. Am greșit că am fost sinceră și deschisă? Poate. Încă o dată, îmi cer scuze pentru idee și îmi pare rău că unii s-au simțit jigniți. Vă doresc mult succes!

Alma, am inteles si am apreciat lucrul tau intotdeauna. Stiu ca nu numai parerile de pe site-urile literare conteaza, desi chiar si pe acestae exista critici literari. Si mai stiu foarte bine ca esti apreciat pozitiv sau negativ (cu toate nuantele incluse) de critici, literati etc. atunci cind publici volum, articole, eseuri, poezie. Sunt un om care a publicat si stiu lucrurile acestea. Nu vorbesc atunci cind nu am ce spune. Prin urmare, prefer sa fiu remarcata de cineva fara sa trag de mineca. Asa sunt eu. Si cind am fost publicata, nu am cerut eu asta. Iar cei care au revazut ce am scris (indiferent de domeniu, deci nu doar literatura) au fost cei care mi-au dat votul de a fi publicata si de a continua sa scriu (repet: indiferent ca era vorba de literatura sau nu). Nu eu am cautat editori sau critici, ei m-au cautat pe mine. Nu eu am cerut sa public, ci ei mi-au cerut sa o fac. Acum stiu ca voi fi iar acuzata de orgoliu, din pacate imi lipseste, spun numai realitatea asa cum este. Si culmea este ca ma urnesc foarte greu sa ma fac publica. Fiindca aici in social, aruncat pe trambulina asta, sunt mari raspunderi. iar eu am zilnic raspunderi fata de oameni, din alte motive, ce tin foarte putin de scriere. Si te rog sa intelegi ca ceea ce afisam lumii eset vazut, interpretat, transmis etc. Exista o etica a transmiterii. La care eu tin foarte mult. Si la respectul fata de scriitura si de om.

Acum am vazut propunerea ta. Spun doar atit: eu in locul tau ori nu as fi scris textul acesta, ori as fi renuntat la el. Nu ma intreba de ce, raspunsurile sunt in tine. Fiindca, uimitor pentru mine, tu doresti amplificarea fenomenului si doresti si altii implicati in el. Stiu pe cineva inalt pe toate nivelurile care ti-ar spune acum: "ai mare grija la EU-l tau". Acesta a fost ultimul meu comentariu, pe luna martie.

Ela, îmi asum responsabilitatea pentru tot ce scriu. Nu înțeleg de ce te deranjează amplificarea "fenomenului". Peste tot există competiție. Cumva Hermeneia e un loc călduț unde scriem și comentăm oricum, pentru că oricum nu există competiție, adică nu se fac ierarhizări? Cineva a avut curajul să facă asta. Îmi susțin părerea în continuare. Sunt preferințele mele în literatura de 100 de zile de pe Hermeneia. Orice autor este liber să își spună părerea. Așa cum s-a întâmplat și în comentariile tale. De unde știți că nu i-ați jignit cu ce ați scris în comentarii pe cei aleși de mine?

Alma, în comentariile mele chiar nu am jignit pe niciunul dintre cei aleși. Și dacă într-adevăr ți-ai asumat ce ai scris, ca și efectele asupra oamenilor, ok. Nu se vrea loc "călduț", dar nici stârnirea unei false competiții. Nici "dezbină și condu". Etc. Alma, hai să punem punct. E alegerea ta, mergi mai departe.

De ce este "falsă competiție"? Pentru că am inițiat-o eu? Dacă ai fi inițiat-o altcineva ar fi fost "adevărată"'? Mă jignești afirmând că această clasificare a mea sau lansarea unei competiții ar fi falsă.

nu am sa comentez cometariile pentru ca nu se prea cade atita timp cit nu incalca regulamentul siteului si nici nu am avut timp ca sa le citesc pe toate. despre acest text pot spune ca ma bucura si mi se pare un gest atit curajos cit si de bun simt. curajos pentru ca iti trebuie curaj ca sa spui ce gindesti in orice situatie si desigur atunci cind evaluezi critic lucrarile altora. ii prefer intotdeauna pe acesti oameni celor care sub masca nonviolentei sau a impaciuitorismului gindesc si tac sau doar vorbesc pe la spate. si, la urma urmei ce a facut aici alina nu e un concurs ci un clasament al parerilor critice personale. ultima data cind m-am trezit din somn dreptul la exprimarea opiniei era garant pe hermeneia prin regulament. sau poate nu imi aduc eu bine aminte. si apoi am spus ca gestul e de bun simt pentru ca mi se pare cumpatat si elaborat. s-ar putea sa nu fiu de acord cu el 100% dar deocamdata eu n-am pus inca osul la munca sa citesc in integrum toate cele aprox 550 de texte postate pe hermeneia. si cu atit mai putin nu am muncit sa le compar. m-as bucura sa o faca mai multi. macar partial. de exemplu, o recenzie a experimentelor vizuale, sau a cutiei cu nisip, sau a prozelor. eu o felicit si ii multumesc lui alina. iata cineva care a vrut sa faca ceva pentru hermeneia, nu doar sa beneficieze de ea. astept si pe viitor initiative care sa promoveze critica literara sub orice forma pe hermeneia.

Virigil, am exprimat direct, deschis, pe față, spontan, tot ce am avut de spus. Iar analizele mele au fost in comentarii, in limita timpului. Cred ca se observa numarul si calitatea lor. Care desigur poate sa creasca in valoare. E vorba de curaj, desigur, asta nu am tagaduit. E vorba de citirea si evaluarea textelor, inseamna mult. iti spun eu, fiindca stiu ce inseamna sa evalueyi texte zilnic, nu neaparat pe site+uri. De aceea am apreciat lucrul Almei - lucru deja marturisit direct. Și este evident că se implică în administrarea și promovarea site-ului, ceea ce își dorește și are și capacitatea să o înfăptuiască. Eu am susținut-o și o susțin. Cât privește postarea acetsui text, mi-am expimat impresia, aici, sinceră. E bine că susții inițiativa Almei, mai ales că era de dorit să mizezi pe ajutorul ei, să vă înțelegeți, să colaborați, să construiți împreună și aici, profesional, ce este de construit. Asta presupune că dorești o ierarhizare a valorilor. Ele, valorile, se decantează oricum. Da, analiza literară este necesară, recenziile sunt necesare. Realizate de cei specializați în așa ceva. Asta chiar ar ajuta site-ul. Oricum, chiar și printre critici, literați existe adesea divergențe de opinii, asupra aceluiași text sau chiar autor sau chiar curent literar. Prin urmare, tot ce contează este autenticitatea, nu falsitatea valorilor. Și modalitatea de a comunica - aici, pe site - în scris, prin texte și comentarii, cu ceilalți. Care sunt egali. Știi la fel de bine ca mine că toate textele "cele mai" indiferent după opinia personală a oricăruia dintre noi, deci fieacre din "cele mai" necesită încă prelucrări, elaborări, șlefuiri. Dar dacă se dorește să se meargă pe "cele mai", atunci se va proceda ca atare. Sper să îmi apreciezi și mie curajul de a-mi exprima deschis: comentariile, analizele pe conținut și tehnica textelor (ca până acum), impresiile și contribuția pe Hermeneia. Fiindcă există. Mai mult nu mi s-a cerut, iar dinspre mine, vezi bine că a fost oferit. În 100 de zile, se poate vdede măcar câte păreri pe texte am adus. Și aș fi adus mai multe, fiindcă am posibilitatea. Chiar și la funcționarea site-ului mi-am exprimat părerile aici, nu pe la spate, aici, pe prima pagină. Și, în continuare, tot aici voi spune lucrurilor pe nume, atunci când sunt chestiuni legate de site, nu lucruri personale. Mulțumesc, sper să fiu înțleasă în acord cu ce gândesc și simt.

Alma, o competiție, implicit, există. Fiindcă se văd valorile, de aceea nu trebuie amplificată, accentuată. Este o simplă gestionare a unei echipe, nu e simplu. Dacă stârnești competiții mai mult decât trebuie, se ajunge la agresivitate, sau inhibiție, sau respingere etc. Crede-mă, gestionez echipe. Și am destule cunoștințe și în acest domeniu. Competiția stârnită la un moment nepotrivit sau pe un registru nepotrivit, nu poate crea decât false valori. Umane sau literare sau... Ce vrei tu. Știi bine că nu spun aiureli. Știi foarte bine asta. De aceea intenția nu a fost DELOC să te jignesc, ci să îți semnalez, fiindcă știu că poți percepe pe multe niveluri - că poți stârni mai mult decât ai anticipat înainte de a posta acest text. Nu știi ce propagi. Sau dacă dorești să transmiți ceva anume unui grup, ca analiză de moment a activității, realizează în așa fel încât să nu fii singura departajatoare, singura care analizează. Dacă e doar o impresie a ta, atunci nu încerca să o instaurezi întregii echipe (tutror 61). Știu că intențiile tale au fost de: - creșterea calității textelor - creșterea calității comentariilor - implicarea mai activă a autorilor - mobilizarea spre calitate a scrierilor Cred că modalitatea aleasă ACUM nu e potrivită. Poate după 6 luni ar fi fost. Fiindcă e vizibil că din 61, maxim 15-17 scriu și comentează frecvent. Din care 6-7 o fac intensiv. În fine, extind foarte mult. Nu e cazul Așa cum am simțit intenția ta inițială, sper să simți și tu ce anume transmit. În plus, sincer, dacă eu personal - aici e strict personal - aș inclus într-o clasificare LITERARA - numele tău, Alma, la lista "cel mai cantabil nume", și un titlu (din totalitatea textelor, ai ales titlul, nici măcar poezia), oare cum ai fi simțit? Sincer, poate îmi vei răspunde: firesc, ok, bine etc. Deși nu cred. Acesat a fost sentimentul meu. După care am elaborat fenomenul pe toate registrele și constat impactul. Dacă se consideră că acest gen de clasificări ajută, asta se va vedea numai în timp. După un anumit interval de timp. Da, va ajuta desigur, să scriem mai bine, să comentăm pe text, literar, constructiv, și să colaborăm mai bine. Asta sigur ajută, indiferent de momentul unui om, unui grup, unei institutii sau comunități. ...

Uff! Lumea care mă cunoaște spune așa: pe ăsta îl scoți greu din casă, s-a lepădat chiar și de umbra lui! Vine însă viața și te ia de ceafă – precum mîța pe puii ei abia născuți – și te duce prin grădina lumii! Hai aalizeei, fă față, ai o nuntă, un botez, o stingere de viață, ia haina de duminică și ieși! Uneori trebuie să și vorbești, o ce murire! Și ca murirea sa nu fie de tot, încerc sa fiu scurt (pe trei): 1.Nu comentez clasamentul – este “părerea personală și subiectivă” a Alinei Manole; 2. Nu mai avem dreptul la exprimarea opiniei?; 3. Nu pot să întorc spatele unei femei care a avut curajul să ne spună bună ziua, bună ziua Alina Manole! Iertare pentru vorbirea mea prostească!

Ela, pe ce site-uri de literatură interactive ai citit tu astfel de recenzii "realizate de specialiști" și de critici literari? Încă o dată, m-ai jignit cu neîncrederea ta în valorile pe care le promovez eu. Dar e părerea ta și voi ține cont pe viitor. Afirmi că "tot ce contează este autenticitatea, nu falsitatea valorilor", de acord, dar faci această afirmație în contextul de mai sus. Să înțeleg că valorile mele nu sunt autentice, că promovez false valori? Poate că te înșeli, dar timpul va dovedi cine a avut dreptate. Mulțumesc.

NU am afirmat că promovezi false valori, citește corect: competiția agresivă poate duce la false valori. Te rog citește. NU am afirmat că pe site-uri am recenzii. Deși voi avea. Am doar psihocritică literară. Știi foarte bine și asta. Am încredere în tine, în alegerea și promovarea valorilor, și în cum lucrezi, după cum m-am pronunțat mai jos, în comentraiile scrise pentru tine. Nu deforma cuvintele. Mulțumesc.

Și dacă ceea ce am afirmat te-a făcut să te simți jignită - indiferent că intenția mea nu are legătură cu asta, sper să poți înțelege măcar ce am dorit să comunic și să îmi ierți sinceritatea, în caz că a deranjat. Crede-mă că sunt multe utile în ce am spus până acum pe pagina ta. Și știu că le percepi. Dacă nu îmi păsa, tăceam. Așa cum am tăcut mult timp. Și dacă voi tăcea de acum înainte, este fiindcă e mai bine pentru moment. Prin urmare, consider că ce am avut de comunicat aici, am încheiat. Rost pentru întrebări nu mai este. Iar "polemic-brainstorming" - scuze pt invenția acestei sintagme, în caz că nu există - nu mă caracterizează și nu o voi interioriza niciodată. Vlad Turbure are dreptate în ce scrie. Fiindcă eu ți-am dat bună toată ziua mult timp. Și mă așteptam la același lucru, pe orice coordonate. Și ceea ce e bun, va dăinui. Deși, evident, că și răul poate dăinui. Ce-ar fi să fim dincolo de ele?

Ela, acum am citit un comentariu al tău, care fusese postat între comentariile mele aici și îl sărisem. Îți respect opinia, dar permite-mi să nu fiu de acord cu toate sfaturile tale. Nu știi tu ce va fi peste 6 luni pe Hermeneia. Lucrurile evoluează rapid pe internet, de 7 ori mai repede decât în real, după o statistică a cuiva, nu îmi amintesc numele acum. Pe mine nu m-ar fi deranjat dacă nu aș fi fost în nici o clasificare, aș fi considerat și respectat opinia celui care a realizat-o. Fiecare cu părerea sa. Nu este o clasificare "literară", ci o "părere personală și subiectivă". Și, vorba lui Cailean, puteam scrie și despre țigări, dar ce noroc, sunt anti-fumat și nimeni, încă, nu își stinge țigara pe net.

Pentru că eu am aprins paiele spunând ce-am avut de spus, mă simt dator să mai adaug ceva, ceva ce am trecut mereu sub tăcere, este legat de prima regulă a site-ului, iar acum văd că vă-nvârtiți exact în jurul acestei probleme. Dacă Alina nu s-a prins încă, vă sugerez ca cineva să se ocupe și de opiniile critice exprimate aici. E o muncă de vreo 5-6 ori mai mare (nu știu care e media de comentarii pe un text)... dar de ieri îmi dau seama că e și inutilă. Și încă o sugestie și am tăcut: dacă vreți clasamente faceți concursuri, se înscrie cine vrea, asumându-și totodată și tot ceea ce decurge de aici. Și dacă te-ai băgat de bunăvoie nu mai înghite nimeni în sec pentru că a ajuns pe ultimul loc. Cele bune să fie, Călin

la fel, cred ca un concurs ar fi mai bine primit. detaliile ar fi dezbatute foarte bine la sectiunea Interactiv....

Alma, au fost situatii carora le-am facut prognosticul, perspectiva si s-au confirmat. Inclusiv faptul ca etsi editor pe hermeneia si colaborezi bine cu Virgil. inclusiv faptul ca site-ul va merge bine, desi tu ii dadeai numai 2 luni, fiindca se scrie prost si virgil accepta texte slabe. Nu am cum sa stiu nimic 100% cu certitudine, dar pot face estimari Am si marje de eroare. Din fericire. Fiindca asta determina evolutia. Si tu ai sfatuit la rindul tau, chiar daca pe moment sfaturile tale in constructia si gestionarea site-ului nu au fost considerate, ulterior fiind valabile. ca tii seama sau nu, acum nu conteaza. Stii foarte bine ca atunci cind afirm un lucru, despre un fenomen, am un grad de certitudine, stii si de ce. Nu intru in detalii aici, nu e locul. Tu ai afirmat ca analiza literar, ca e constiinta literar, ca e selectie literara, eu nu am folosit decit cuvintele tale. In ultimul comentariu spui ca e doar impresie personala si subiectiva. Daca era doar atit, iar nu as fi reactionat. Desigur, citind tot ce am scris, cu bine, vei intelege ca in proportie de 70% am scris de bine. Nu cer sa imi iei cuvintele ad literam si sa le folosesti ca atare. Fireste ca vei cerne ce ti se potriveste, ce se poate interioriza, ce poate fi util. Nu am fost absurda cu tine vreodata, in nicun context. Cu atit mai putin aici. Faci afirmatii grele in continuare. Si cred ca esti constienta ca stiu foarte bine cum evolueaza lucrurile in plan virtual. Fiindca gestionez un site de 4 ani, care nu este literar. Lucru pe care nu l-am afisat pina in acest moment. stiu ce inseamna constructia si administrarea unui site. Nvighez pe net de multi ani, aproape zilnic. Deci, Alma, nu ma face sa ma simt mai rau decit ai reusit. Asta ca tot ai adus aici, in comentarii, cuvintul jignire. Si desi afirmi ca nu te-ar fi deranjat nicio clasificare, ca nu te intereseaza volume, stii ca nu e asa. Altfel, nu ai fi facut clasificari, nu ai fi dorit editare, nu ai fi pregatit volume, nu ai fi postat poezii etc. Alma, aminteste-ti cu cine stai de vorba si ce efect pot avea cuvintele tale asupra oamenilor. Acum cred ca mult timp nu voi mai scrie aici. Am atita demnitate incit sa pot sa evit lucrurile care fac rau, atit timp cit eu nu fac rau. Stiu ca timpul maxim permis conform regulamentului este de 3 luni. voi reveni in acest interval, fiindca stiu ca dupa 3 luni mi s-ar anula contul. Si nu doresc anularea lui.

n-am inteles care e problema cu prima regula a siteului cailean, poate imi explici

Ela, acum chiar ca trebuie sa incalc principiul comentariilor dar am si eu o intrebare: de un de ai scos tu chestia asta ca "etsi editor pe hermeneia si colaborezi bine cu Virgil"? ma amuza aceasta pretentie de pronosticare. eu zic ca ai "marje de eroare" mari. si oricum mi se par cam de prost gust astfel de afirmatii. eu cred ca sint gata sa colaborez cu oricine vrea sa colaboreze si vrea sa respecte carta hermeneia si regulamentul. nu cred ca am sau voi avea vreodata preferinte personale. alta intrebare: eu accept texte slabe? ale cui? ale tale? eu nu cred ca accept nimic. eu cred ca va incurajez pe voi sa creati o atmosfera de creatie, de promovare a calitatii. tocmai pozitia mea ma impiedica sa fac mai mult. pentru ca intentia mea nu e sa devin un dictator luminat ci astept o dezvoltare naturala. pentru asta e nevoie de stimulente sau provocari. iar ce a facut aici alina, tocmai asta e. in ce priveste constructia si administrarea unui site, din ceea ce vad ca spui pina acum, ma indoiesc ca te pricepi. de asemeni din atitudinea ta de aici, astazi am impresia ca gresesti foarte mult. dar, te asigur, nu ma astept sa fii de acord cu mine. si stiu si de ce. eu continui sa astept sa scrii si sa comentezi pe hermeneia. si inca ceva, ca tot veni vorba, alina este deocamdata editor in probe pe hermeneia. si pozitii de editor si moderator sint inca disponibile pentru oricine este gata sa respecte si sa promoveze carta si regulamentul hermeneia si este gata sa o faca cu competenta si cu foarte, foarte multa munca.

Virgil, sunt de acord cu tine. Cind nu sunt, spun. Marja de eroare e inca mica: este deci editor de proba - merita chiar sa ramina permanent, daca se poate. Eu imi dau deja acordul. Colaboreaza bine, altfel nu ai putea admite in echipa un ajutor de la cineva cu care nu poti colabora, Virgil. Textele slabe> se referea la toti, nu doar la mine, si nu este afirmatia mea, ci eu am fost de acord, in princpiu, fiindca la un moment dat se postau texte destul de slabe. Am constatat mai multi asta, se vede si in comentariile anterioare. Virgil, ajut la administrarea unui site care nu e literar, din 2002. Si voi mai ajuta. Stiu ce inseamna. Nu as fi spus asta aici, daca nu era cazul. Repet: din 2002, nu e site literar. Daca am gresit azi, sper sa intelegi de ce. Recitind comentariile mele, sper sa constati> - ca apreciez site/ul si activitatea pe site - ca apreciez efortul Almei, care s-a implicat intens in constructia sau gestionarea lui, chiar si de proba - ca este un efort al tau, lucru pe care ti l-am spus si personal si public si ca site-ul este bun calitativ pentru numai 100 de zile, la un moment dat il comparam cu site-uri de elita. Si ii acord credit si durabilitate. - eu nu am spus nimanui aici ca face afirmatii de prost gust. sper sa recitesti tot ce am scris, sa vezi atitudinea mea asa cum este, si sa nu mai folosesti asemenea cuvinte la adresa mea cit timp eu nu le-am folosit la adresa nimanui. - ceea ce te straduiesti sa faci merita, da, ajutorul oamenilor buni. nu am stiut niciodata daca ma incadrezi sau nu printre ei, altfel as fi spus ca pot contribui la promovare. Acum se pare ca devin de prost gust si gresesc si am atitudini necorespunzatoare. Prin urmare, sinceritatea mea nu este apreciata. Mai ales ca nu a adus nici o critica site-ului ci a incercat doar o atenuare a unui fenomen inutil Daca tu il consideri util, ok. Probabil ca acum vei sti sa il gestionezi mai departe. Eu cred ca esti un om deosebit de capabil. Am afirmat si personal si in public, pe orice coordonate, aprecierea mea fata de tine. Indiferent de erorile umane existente, care sunt in toti oricum. Si pot marturisi si acum: Hermeneia e un site reusit, elegant, de buna calitate si va dura. Asta este evident. Daca estimarea mea se va dovedi gresita, nu va fi decit o estimare gresita. Eu am certitudinea interioara, acum, ca acest site va dura. Multumesc ca imi spui ca pot posta oricind si texte si comentarii. Recunosc ca si eu, ca fiecare de aici, am si texte mai slabe, nu am tagaduit asta. Am explicat si in alte comentarii cum e cu suisurile si coborisurile actului creator. Tu, desigur, intelegi acest fapt. Multumesc, voi reveni cind voi simti ca e bine.

nu am citit comentariile de mai sus fiindca nu am rabdare si nici timp. pot sa spun ca sunt onorata de locul pe care mi l-a acordat Alina in "constiinta sa literara". ma bucura chiar.gresesc spunand asta? nelasand niciodata vreun comentariu la textele mele, credeam ca ma evita fiindca nu scriu bine. daca autorii care acum se simt mai mult sau mai putin jigniti ar fi intrat in categoriile care-i intereseaza, oare ar mai fi facut atata zarva pe site? incercand sa am o parere obiectiva, tocmai fiindca doar doua trei persoane imi stiu adevarata identitate(public cu pseudonim) am sa afirm ca acum, la 100 de zile, eu il consider cel mai bun site. am fost destul de sceptica la inceput. daca se va mentine asa va fi perfect. ar fi pacat sa aiba intaietate orgoliile si mai stiu eu ce alte lucruri subiective in defavoarea literaturii si a valorii care ar trebui promovata.multumesc alma si nu atat pentru locul care mi l-ai oferit in clasament, ci pentru rolul care il ai tu pe acest site.

alma, pe scurt: nu ai avut de lucru! mai întâi, calific gestul tău ca subiectivism semeț. mai apoi spun că, a-ți vârâ mâna într-un stup, cu intenția didactică de a bate albinuțele la funduleț cu vărguța, e un gest complet neinspirat. încă ceva: celor ce s-au simțit gâdiliți, le recomand pana de struț cu înlocuitori! celor ce s-au simțit jigniți, le recomand izolare în credința scrierii, eventual. celorlalți: auguri!

superb comentariul tau ioane ar trebui sa te apuci de proza, sau proza de tine

virgil, am priceput subtilitatea ironică a comentariului tău. răspuns: dacă e să mă apuc de ceva, o fac fără a recurge la sapiențe de împrumut. dacă vrei să fiu la fel de subtil ironic, va trebui să remarc imparțialitatea ta mult prea evidentă, pentru a te felicita din toată inima mea de prozator de ocazie!

nici nu mi-a trecut prin cap sa fiu impartial, ioane. ma bucuram si eu ca omu' de primul conflict asa mai de doamne ajuta aici pe hermeneia. ca prea era pace si prietenie, dar desigur, aparentele, ca intotdeauna, inseala. nici nu ma gindeam sa fiu impartial sau partinitor, ma gindeam la hermeneia.. stii tu... "hermeneia on my mind..." noul slogan un weekend bun

Virgil, eu speram să nu mă mai bag pe acest subiect, dar m-ai întrebat ceva. În primul rând mă bucur că vezi "conflictul" cu ochi buni. La primul comentariu făcut aici chiar mă gândeam că se vor mișca valuri, dar nu credeam că tocmai așa de mari (uite că și zice Cristina că nu are răbdare să mai citească tot; cine nu l-a prins de la început o lasă baltă). De acord cu tine că valurile făcute sunt un lucru bun pentru toți cei de aici. 250 de citiri este record absolut. Taman de ziua lui Nichita. Deci, ziceam ceva de prima regulă, care la un moment dat sună așa: "...Se urmărește promovarea calității literare prin textele care se publică și opiniile critice care se exprimă". Alina cu toată grija ei pentru calitatea literară s-a ocupat, totuși, doar de texte, NU și de opinii. Ceea ce speram eu să se înțeleagă, este acest minus al muncii ei, că a făcut doar juma' de treabă. Încă o dată: e clar că dacă se ocupa și de comentarii era un volum de șapte ori mai mare (deci până la urmă a făcut doar o șeptime de lucru. Hm.) Deci nu e o treabă făcută cum trebuie și mi se par nedrepte aserțiunile ei. Tocmai pentru că ar presupune un volum imens de lucru înseamnă că și responsabilitatea ar trebui să fie pe măsură, nu? Așadar, esențial, și, conform regulilor, în proporție de cel puțin 50%, trebuia să aibă în vedere și comentariile. Sper că e clar cât de cât. (Însă dacă se apucă cineva să facă și o critică a criticii, apăi asta e treabă profesionistă deja; aviz amatorilor). Cristina (dacă apuci să citești), mă întrebi: dacă eram pe lista Alinei mai făceam gargară? Eu cred că da, după cât mă cunosc, și poate chiar numai de dragul valurilor ăstora, căci începusem să mă plictisesc. Tocmai spuneam că poate chiar cei de pe listă ar fi trebuit să sesizeze injustețea unui astfel de demers. Repet, cred că da. Poate că, dacă ne plesnea cu ceea ce zic eu acolo, cu o critică ȘI a criticii de mă punea în fund, aș fi tăcut chitic și aș fi luat notițe. Călin

Mii de scuze, o completare necesară: adică s-a ocupat de sonoritățile numelor, de trendy, de fâl fâl și cantabilitate, ce sună și cum sună și de aia ce zic eu că era mai important, nu.

Caline, hai sa iti spun una de o sa fiu acuzat de sexism. zici ca a zis de sonoritati, cantabilitate, etc.. nu inteleg de ce nu pricepi tu ca asa sint femeile, mai sensibile la sunete, la nuante, la poezie... uneori vulnerabilitatea asta le ajuta sa faca critica buna, alteori nu. dar de acum am intrat in alt subiect si nu vreau sa il dezvoltam aici. daca doreste sa dezvolte cineva paralela barbat/ femeie in critica literara sa inceapa un text nou si sa o faca acolo. am zis

Cei mai buni compozitori si maestrii in muzica sunt... barbati. :) Nici aici nu te pot acuza, Virgil. :) Nu eu. Nu situ cine si daca va putea. Si nu asta e esential. Sa scriem cu adevarat, bine. Sara buna, acum imi ofer un respiro, un intermezzo. :)

Da, Virgil, fir-ar să fie, pricep. Măi, și ele o fac atât de frumos și de încântător încât nu te poți supăra niciodată cu adevărat! Faci fițe, te umflii-n pene, te-apuci să cânți cucurigu doar ca să mai treci o dată prin fața lor. Cu ceilalți, cu masculii, fac mult mai urât. Cineva de aici știe.

bine, măcar, că nu fu simulațiune! se mai descărcară oamenii de tensiuni. primăvara asta și sângele rebel prin vine!...

Desigur ca prezenta unei poezii scrise de mine in topul alcatuit de Alma imi rapeste aparent din obiectivitate insa tin sa precizez ca initiativa este pe deplin laudabila... nu inteleg ce e rau atunci cand un coleg de site isi spune public opinia? Eu cred ca au fost deranjati mai degraba cei care tin mereu sa iasa in evidenta, sa fie apreciati oriunde si prin orice mijloace... parerea Almei ma bucura, insa asta nu are asupra mea efectul pe care l-am vazut in comentariile anterioare... daca ar fi fost altii nu m-as fi suparat... nu sunt invidios si stiu ca in genul acesta de medii trebuie incurajate initiativele si libertatea de a exprima opinii. Cred ca nevoia acesta maladiva de a vrea sa fim mereu cei mai cititi, cei mai comentati, cei mai ascultati naste frustrari inutile si discutii sterile departe de ceea ce inseamna cu adevarat o polemica. Nu pricep de ce parerea Almei este atat de contestata... din cate mai stiu si eu are o experienta indelungata in analiza textelor si o cultura literara solida... si credeti-ma acelasi lucru l-as fi spus despre ea si daca nu figuram in topul cu pricina... acum Ela tu poti spune ca e vorba de false valori... e opinia ta si primeste din partea mea respectul cuvenit... am si eu o nemultumire: pseudonimul meu nu-i nici suav, nici cantabil si nici sonor... in logica unor comentatori de aici ce-ar trebui sa fac? Propun ca Virgil sa aleaga 5 persoane care sa faca la sfarsitul fiecarei luni o astfel de ierarhie iar confruntarea acestor opinii sa determine aparitia unui gen de top... noi ceilalti putem desigur sa ne postam concluziile personale sub forma de comentarii.

Subscriu la propunerea lui Acteon, doar că mi se pare mult 5 persoane, cred că 3 e de ajuns, dar Virgil hotărăște. Această echipă să propună "topurile" pentru luna în curs, iar criteriile să fie flexibile și chiar diferite de la o lună la alta (nu în totalitate).

Vladimir, primesc respectul tau. Daca citeai atent ce am scris, ai fi inteles ca nu am tagaduit deloc cultura Almei si calitatile ei si in niciun caz nu am afirmat ca ea ar crea false valori. Era vorba de "Competiția stârnită la un moment nepotrivit sau pe un registru nepotrivit, nu poate crea decât false valori. Umane sau literare sau..." Citeste: moment nepotrivit, registru nepotrivit. Oricum, ceea ce ai scris tu in comentariu, in prima parte e mai mult (dpv negativ) decit am scris eu in toate comentariile mele, fiindca eu nu mi-am permis sa gindesc negativ si sa scriu negativ aici nici despre Alma, nici despre Altii.Cit priveste sonorizarea, nu se poate face nimic. Initial am vrut sa las doar un comentariu scurt, ieri: "Alma, le multumesc parintilor ca mi-au dat un nume cantabil si profesorului de latina de la care am invatat ce inseamna Declivis". Si atit. Insa am ales sa comunic, asa, simplu si deschis. Si cu riscul de a fi interpretata gresit. Alma, ce m-a nelamurit esential, si cred ca ai inteles, a fost: - ca nu ai incadrat la "note" (fiind o impresie personala, o parere a ta, in urma lecturii tale, cu grila ta - indeajuns de buna - efortul este mare, l-am facut si eu, stii ca citesc si amnalizez, compar, si textele si comentariile toate), ca nu ai ales sa clasifici in genul "primele 5 textele care mi-au placut" pe sectiuni (poezie, proza, experiment, limbi straine) si ca ai ales drept criterii de clasificare si aspecte - e drept ca sunt amuzante - mult prea "trendy". Citind comentariile inca si inca o data, ai vedea ce anume a determinat reticente si mai ales libera expresie a nemultumirilor. Si daca sunt folosite aici, pe Hermeneia, cuvinte ca "maladiv, invidie, frustrari, steril" stau si ma intreb asupra calitatii, in continuare. In plus, stiu ca ai si abilitati in organizarea concursurilor, prin urmare, cred in continuare ca ar fi fost mai nimerit sa organizezi asa. Sau, cum am spus mai sus, sa scrii "textele care mi-au placut cel mai mult, pe sectiuni". Fiind la Info - comunitar, a luat alta aliura. Acum abia, fiind propusa o ierarhizare periodica, fiind propus un concurs etc., are sens actiunea. Si e bine sa fie afisate criteriile, analizele, detaliat, ca intr-o analiza literara. Multumesc pentru intelegere si respect, inca o data.

Ela, am ales 1 singur text la secțiunile de Proză pentru că nu sunt publicate foarte multe texte acolo. Inițial m-am gândit să procedez așa cum ai precizat tu, dar deja al 3-lea text nu mai avea calități de top. De ce să fi fost anunțată și de abia de-acum încolo să aibă sens acțiunea? V-am luat prin surprindere? Criteriile au fost amuzante? Brainstorming de la citirea celor 554 texte. Și de ce să fi anunțat dinainte? Până acum nu se știa că pe Hermeneia se publică doar texte bune?

Ela ai scris 13 comentarii aici... atat de mult ti-a trebuit ca sa iti exprimi punctul de vedere? Halal organizare a ideilor.Nu-mi zi ca este vorba de polemica pentru ca nu este defel... de unde Dumnezeu stii tu care sunt momentele potrivite si cele nepotrivite? Esti vreun guru ceva? Daca te erijezi in reprezentantul comunitatii ar trebui sa ai acordul celor pe care vrei sa-i reprezinti... deci daca vrei vorbeste in numele tau si atat.Sau faci si tu acelasi lucru reprosat Almei...iti exprimi opinia? Oare nu vezi ca te contrazici? "Si daca sunt folosite aici, pe Hermeneia, cuvinte ca "maladiv, invidie, frustrari, steril" stau si ma intreb asupra calitatii, in continuare."... ce au special cuvintele acestea habar nu am... eu iti dau un sfat prietenesc... da-te jos degraba din corcodusul unde te-ai cocotat. Apropos... felicitari pentru ce am auzit... sa fie intr-un ceas bun acum ca ti-ai vazut visul cu ochii.

Alma, ma refeream cite 5 texte care ti-au placut din fiecare sectiune *5 poezie, 5 proza etc.). Era fain sa dai 5 din toate, fiind la ora aceea 554. :) Eu mi-am exprimat doar parerea. Inteleg ca nu se tine seama de ea. Vladimir, "halal organizare de idei"? Am scris 13 comentarii ca raspuns la mai multe intrebari si comentarii care mi s-au adresat de diferite persoane, altfel nu as mai fi scris. In niciun caz polemica. Daca lucrurile s-ar fi inteles inca de la primul comentariu, nici eu nu as mai fi revenit. Daca tu ai fi primit raspunsul meu anterior adresat tie si nu ai mai fi continuat sa scrii, nici eu nu as fi venit acum iar sa iti raspund la ce intrebi. Acesta se numeste dialog cu fiecare interlocutor si raspuns la intrebarile lor. Nu e polemica, nici nu va fi. Iar felicitarile le primesc, pentru ambele motive, nu stiu pe care l-ai auzit. Pentru primul, e;ti printre cei aprecia'i de mine ;i recomanda'i, pentru al doilea, esti printre invitati atunci cind se va lansa, daca primesti invitatia, desigur. Si tu, si el, si ea, fiecare dintre noi isi vede visele cu ochii, fiecare dintre noi, nu e nimic rau in asta. Eu sunt in "corcodus", Vladi? Nu mai face asemenea afirmatii, te-am rugat de multe ori sa lasi negativul deoparte. Exista insa munti de orgoliu. Acolo nu voi ajunge niciodata, fiindca nu asta mi-e calea, pe ea sunt deja prea multi. Sper sa incheiem aici.

Pagini