A doua mea copilărie

imaginea utilizatorului nepotul lui rameau
Discuții cu Iancu Ramona

e a doua mea copilărie
trăiesc din nou mirările, primele fugi în muzică,
porumbeii care îmi ciugulesc din palme enigme.
Femeile nu mai ies din cărțile de povești, toate vin cu o listă lungă, un CV social-economic, de bifat. Cad repede la orice examen, m-am născut .Toți vrem ceva dar nu avem de oferit. Telefonul sună a donație. La muzeu tablourile se schimbă noaptea cu reproduceri ieftine aduse din port cu camioane mari negre.Soferii înjură în limbi necunoscute. Toți vorbesc celular și au credit card cu poza caracatiței. In vitrină zăresc un android sintetic de tip ridat. Sunt eu. Acasă între noi, angoase, ne privim cu pumnii strânși a cine moare primul. Deschid la întâmplare o carte, e toată albă, poza mea decolorată, semn că trebuie sa ies din viața ta.

Ești în noapte, parfumul l-ai uitat de-a dreptul deschis, pe banca amorțită a toamnei. Eu tocmai am făcut pe asistenta unui veterinar puțin băut, îmi venea sa-i sărut buzele aspru, când mi-a zis că motanul meu căzut în cap va trăi. Am o noapte lungă, în pijamale portocalii, la fel de goale de inspirație ca și coatele mele tocite inutil. Mă întreb cu ce-am greșit de am atâta spectacol în jur și setea asta de liniște o să mă omoare. Iau paharul de plastic, urăsc chestia asta, dar simt nevoia să mă umilesc, beau bere fară alcool să nu am motiv în plus de amețeală și ronțăi căpșuni românești cu gust de satu-mare. In jur, miresme de polițiști fără scop, atârnați de chipie plate, pet-uri cu licori de înșelat adolescenți și castani-lumânări în noapte. Fac dus-întors prin viața mea, ca și când aș căuta molii prin camera cu draperii bleu. Aștept să scriu marea povestire, cu spațiu larg pentru picanterii.
Exiști, undeva mai la sud, nu prea văd unde, loc ar fi.

Experiment literar: 

Comentarii

E bun textul, ambele fragmente, mai ingenios primul, mai greoi al doilea la început, dar reușite ultimele fraze din fiecare: "Deschid la întâmplare o carte, e toată albă, poza mea decolorată, semn că trebuie sa ies din viața ta." și "Exiști, undeva mai la sud, nu prea văd unde, loc ar fi." Doar pentru acestea și merită să citești întregul text.

Da, asta e altceva... e suficient cât să îți dorești să mergi mai departe, dincolo de cuvinte, pentru a le descoperi istoria. Poate voi reuști să revin, așa cum merită textul, dar am vrut să las semn că așteptam ceva mai în stilul tău, și de aici plec mulțumită, dacă se poate spune așa :) Am doar o întrebare: presupun că discuții înseamnă că are și Ramona Iancu o contribuție la acest text. Dacă este așa, presupun, iarăși, că ai acordul ei pentru a publica aici.

e un text reusit, aparent fractionat, in care se recompun puzzle-uri, poze decolorate, destine, pagini albe, flash-uri, culori; toata recuzita unei a doua vieti, ce se proiecteaza inevitabil pe esafodajul angoaselor...acest rond de noapte-zi, viata-moarte pastreaza insa accente grave. frumos suflet are aceasta Ramona daca a stiut sa deschida a doua copilarie in tine...

Aranca - am observat ca in dialogul improvizat on-line se nasc lucruri bune . Ramona e un suflet special. Multumiri de trecere, de la amandoi.

Probabil că a fost mai mititică întrebarea mea, așa că o repet, poate de data aceasta va fi observată: daca Ramona I. are o contribuție la acest text, ai acordul ei în vederea publicării lui aici? Întrucât este un text chiar foarte bun, ar fi chiar păcat să nu ne asiguri și pe noi de acest lucru. Mulțumesc.

Multumesc, Adrian, era suficient să ne spui că există acordul ei. E bine să evităm afișarea adreselor de e-mail, ale noastre sau ale altora. Nu vrem să creăm nimănui neplăceri. Încă o dată, frumoasă realizare.