prima pagină

imaginea utilizatorului Virgil
aveți vreo propunere? acum e timpul! aici e locul!

Site-ul Hermeneia.com există de aproape două săptămîni (fără o oră). Așa cum am mai spus nu m-am așteptat nici o clipă să ia amploarea asta (mă refer la înscrieri și vizitatori) în așa scurt timp și am sperat că voi avea mai mult timp la dispoziție ca să mă gîndesc și să creionez anumite secțiuni ale arhitecturii lui. Dar, așa cum se zice, "viața bate filmul" și iată că am ajuns aici. E o satisfacție amestecată cu surpriză și puțin dezamăgire că nu mai am timp să scriu ceea ce îmi place mai mult. Dar cu siguranță că va veni timp și pentru asta. Deocamdată aș vrea să supun atenției voastre (mă refer la membri Hermeneia) o întrebare: aș vrea să știu cam cum v-ați dori sau cum ați vedea voi prima pagină a site-ului, cel puțin deocamdată. Eu am "sindicat" (habar n-am cam ce cuvînt ar trebui folosit în limba română) o parte din anunțurile mele și chiar unele texte care nu îmi aparțin. N-am vrut să pun neaparat texte care au deja multe citiri ci texte care pur și simplu mi-au plăcut mie și poate au fost trecute cu vederea. Am primit deja unele observații oarecum de nemulțumire că am ales așa. Evident că nu e ușor să mulțumești pe toată lumea (dar oare chiar vreau asta? cîndva am fost pe un astfel de site și nu mi-a plăcut fiindcă de obicei cel mai mic numitor comun e de cele mai multe ori în zona mediocrității - vezi civilizația americană) și în plus sînt și șef și pînă vor exista editori și consiliu director care să frămînte și elaboreze viziuni și politici editoriale cam eu trebuie să iau deciziile astea de despot luminat. Deci, mi-ar face plăcere să aflu cum vedeți voi lucrurile despre prima pagină, ce v-ar place să apară acolo. Nu vă promit că totul se va implementa pentru că mai întîi de toate există limitări tehnice și de multe ori artiștii nu prea sînt conștienți de asta. Dar vă promit că le voi citi și analiza pe toate. Aștept deci puțin brainstorming și vă mulțumesc.

Comentarii

Cred că e foarte bună alegerea unui text reușit din fiecare secțiune, pentru prima pagină. Poate ar merge scris cu o mărime mai mică a fontului și cu griul de la nume autor: "citește în întregime textul aici: jurnal de nesomn III", de exemplu. Un loc pentru: - linkuri către reviste literare (eventual reciprocitate) - anunțuri concursuri? (tot undeva pe prima pagină)

Este bună ideea de a așeza în prima pagină texte din diverse secțiuni, ale diferiților autori. Cred că vor fi prin rotație, poate într-un anumit time-ing (2-3 zile). O altă idee: cu timpul să apară tot aici copertele volumelor membrilor Hermeneia. Desigur când va fi posibil. Și diferite evenimente culturale care îi/ne interesează, recenzii de carte etc. Voi reveni.

Eu aș prefera ca la comentarii și autorii textelor de pe coloana din dreapta a primei pagini să fie trecut numele autorului, nu pen name-ul. Îmi place să-i știu pe nume, mai ales că avem Ela, Elia, Adim, Madim... vom fi tot mai multi și mi se pare prea hilar să avem atâtea porecle-n bătătură.

1. multumesc gazdei ca ne cere parerea; 2.din ce am citit salut ideea unei rubrici de link-uri pe cat posibil reciproce catre alte reviste. asta presupune identificarea lor si agremenetele respective de reciprocitate. probabil va fi din ce in ce mai usor pe masura ce situl capata personalitate. imi permit un exemplu: in sectiunea "atelier" a portalului liternet.ro (pentru care lucrez, ma socotesc dator sa precizez) exista o rubrica activa odata pe luna unde se poate citi numarul curent din "agora on line", revista poetului dan iancu. preocuparile mele sunt mai putin pe linie de arhitectura paginii de baza (ceea ce numiti la fel de corect prima pagina), cat de structura a sitului insusi. n-o sa insist indeajuns pentru un spatiu rezervat efectiv opiniilor interesate asupra evolutiei structurii sitului. eu, de pilda, nici nu realizasem ca info s-ar referi la asa ceva deocamdata imi rezerv opiniiile personale in acest sens deoarece am fost consultati despre pagina de baza. as sugera o imbunatatire a rubricilor insele. am mai raspuns unei intrebari - pertinente -, asupra faptului ca un anumit text al meu nu are format de eseu clasic. unde sa-l fi postat? ori cred ca e utila in primul rand armonizarea intentiilor anuntate (creativitate etc, eu as ocoli termeni asa uzati, dar nu asta e problema, as accentua pe experiment literar, tendinta e de a se subtia granitele rigide intre genuri) cu structura. deocamdata aceasta corelare nu exista. ma mai gandesc la sugestii asupra rubricatiei in sensul asta deocamdata atat. rim

vă promit că citesc tot și vă voi răspunde. Rim, alăturarea cu Liternet, precum și prezența ta aici îmi face onoare. Acest site este doar o mică încercare de-a mea iar mîna tehnică este a fiului meu de 19 ani, David. Doar atît. Deci aveți răbdare cu noi.

Virgil, îndrăznesc să semnalez: pe prima pagină postarea vizualei "exaust" de două ori încarcă mult. Poate a doua versiune e îndeajuns, iar prima să lase locul unor texte, precum: "reverie" - Negru Vladimir, "Spre pieptul urii îmi îndrept săgeata" - Adrian Munteanu, "Caietele lui Filip" - Călin S. Sau dacă dorești să alegi doar vizuale, poți alege încă una, care consideri tu că este foarte reușită pt. prima pagină. Etc. Să nu fie cu bănat. Mulțam.

nu e cu banat dar deocamdata, din locul in care ma aflu, nu pot modifica acest lucru, cred, sper, ca in curind am sa stabilesc un protocol si pentru prima pagina In alta ordine de idei, cred ca cineva m-a intrebat pe ym sau email daca vor exista si pagini personale Desi nu am inteles prea bine intrebarea (pentru ca poate insemna mai multe lucruri) vreau sa va spun ca deja exista pagina de autor pe care o puteti accesa din mai multe locuri facind click pe numele unui autor. mai am de ajustat lucrul acesta dar de pe sectiunea Poezie functioneaza In curind va fi si autoeditabil

Fain. Există, da, și pagina fiecărui autor. Și ai vreme pentru toate paginile. :) Ela

Frumos. Si buna alegerea si succesiunea lor, acum... Daniela