sărutul de sare

imaginea utilizatorului anna

din vina țărmului
marea trecea mereu
prin păsări
ucigând țipătul serii

flămândă
arunc gustul de sare
pe buzele tale
apoi mână în mână
tragem după noi
țărmul

Comentarii

din vina țărmului marea trecea mereu prin păsări și apoi mână în mână tragem după noi țărmul ... acestea îmi par deosebite, pline de lirism dom'le:) fug... că dau faliment, după cum văzuși:)!

finalul ma duce putin spre alte versuri, din alta poveste, imi aminteste putin un cintec al lui Seicaru, ma refer la: "apoi mână în mână tragem după noi țărmul"... asta nu o spun cu repros sa nu intelegi gresit, dar e un loc comun caruia tu ar trebui sa ii dai mai multa substanta metaforica. ...si in acelasi timp, nu o sa crezi, m-am gindit la Escher la litografiile sau xilogravurile lui ("Day and Night"de ex.). despre titlu, ma mai gindesc... ca orice copil, Poemul ar trebui sa fie primenit in fiecare zi in alte haine...

yester – iti multumesc ca ma citesti, ca imi lasi semne si ma bucur mai ales cand gasesti ceva de luat... despre lirism... oare e de bine? caci despre falimentul tau, nici o sansa:) aranca – esti o persoana de echilibru a site-ului, asa te vad eu cum vii mereu cu o parere, care intotdeauna se dovedeste a fi obiectiva, ma ajuti mult sa vad cum imi este receptata poezia... poemul acesta apartine unor vremuri mai bune, mi-a surprins sufletul in aceea oaza de lumina... n-o sa pot reveni sa-l lucrez, prefer sa pastrez intacta aceea lumina care a fost ... finalul voiam sa aduca forta unor maini impreunate care pot schimba albii ... referitor la „primenirea” poemului, inteleg ce spui, te referi la linia ascendenta pe care trebuie sa o aiba in general versurile, doar ca ... daca am primeni zilnic hainele poemului cred ca am scrie un singur poem toata viata, pe care l-am tot ajusta mereu:)

Peniță pentru aducerea inimii în palmă. Pentru "trecerea mării prin păsări". Pentru sărutul aruncat. Pentru pedeapsă: tragem țărmul, acum suntem doi.

multumesc Calin, speram ca poemul acesta sa reziste asa cum e ... am lasat aici o parte dintr-o lume, ce mi-a apartinut candva, era o vreme cand imi puteam potrivi pasul cu al timpului:) si ma bucur ca ai pomenit de ... „pedeapsa” .