Vifor cubist pe notele unui Colind

imaginea utilizatorului yester
copilărie prematură

pe drumul nimănui, cețos,
trupul meu îmbibat cu visare,
veșnica mea igrasie
calda mea amăgire,

ești o armură grea,
te port în afara sufletului,
ironic contemplându-mă,

corbii vin înăuntrul meu,
prin plămânii învinși
despărțind zăpezile,

să treacă ziua,
să iau forma
timpului, în care
mă aflu,

sub un soare trist,
precum o poveste spusă pe îndelete
unui copil orfan,

în prima ninsoare,
sufletele noastre au rămas
în urmă,

ca o poezie peltică,
în urechile lui moș crăciun
fără cusur.

Comentarii

e randul meu sa te acuz de sensibilitate, incepi sa semeni tot mai mult cu mine cand plang:) te superi de o parodie? care nu stiu daca e chiar parodie... sa treaca odata ziua asta ce-mi striveste gandurile de peretii oblici, sa iau forma drumului imbibat cu visare, sa tot merg pe linia orizontului pana la colorarea ochiului in albastru sa-mi pot ajunge din urma sufletul, sa-l inveselesc cu o poveste peltica despre un copil orfan ce desena intotdeauna doi parinti, si despre un mos craciun fara cusur ce uita mereu sa ma trezeasca cand pleca

zâmbesc, zâmbesc, zâmbesc. sunt sensibil până la maladie:) îmi place reflectarea ta în mine, doar că aș scoate cuvântul albastru(am alergie la el, pentru că e un leitmotiv desuet). peltic și înveselit, încă eu!

...era să pun o peniță:))!

e un vifor cubist cu fiecare iarna traita, unde esenta sufletului unui copil, cel ramas captiv si insingurat in noi, poate fi capturata in/din diverse unghiuri de vedere, alungite, deformate, imblinzite, pina la ultima ninsoare... si daca fulgii de zapada nu sint decit lacrimile inghetate ale unui Copil care se incapatineaza sa il astepte la nesfirsit pe Mos Craciun, singurul ce ii poate aduce parintii inapoi intr-o zi? e o interventie delicata, Anna. ...si cum spunea Cailean: penita!

...frumos comentariu , Marina.[acum fie vorba între noi, eu mi-aș fi dat peniță la "Masca mea e Chipul Tău":)!] îmi place cum ai surprins ideea că fiecare copil din noi este orfan, în granițele maturităților noastre. Fain. Mulțumesc! ... însă totuși nu-mi place ceva la ea, nu știu ce... a... oare de ce lui moș crăciun nu-i place proza?:)

yester, dragul meu, nu pot da azi toate penitele...lumea ma va crede prea generoasa. si nu sint. cit despre Mos Craciun, e mai receptiv la poezii, sint sigura! odata un copil drag mie inventase o poezie, pe care o spune dupa fiecare pozna: "Mos Craciun, Mos Craciun/sint cuminte si sint bun"...si o lua de la capat.:)