poetesei cu dragoste şi margarete

imaginea utilizatorului aalizeei
botez virtual

"Stimate trei de A mare...Eu constat la Dvs. (deși sunteți încă un copil, nu un bărbat pe deplin, dpdv fiziologic vorbind desigur) că aveți (și îmi asum răspunderea acestei afirmații) o atitudine infantil-misogină care nu are vreo legătură nici cu gramatica, darămite cu poezia."(Marga Stoicovici).

"Dincolo de toate ups and downs-urile lumii contemporane pentru mine Oana Pellea a rămas aceeași Doamnă a lucrului bine făcut cu sufletul și nu altfel.
La erudio sau la teatru, nu contează, un om cu totul special.
Din păcate, textul nu se ridică la nivelul ambițiilor și referirilor sale.
Foarte subțire în exprimare și mult prea explicit în denominarea substantivelor poetice, poemul de față este mult sub nivelul obișnuit al Ioanei Barac Grigore.
Multe penițe și o recomandare, dar hai să fim serioși, oare cine mai scrie pe bune astăzi chiar dacă nu 'pușcă' nicăieri?
Ei, uite că scrie Baraca, iar asta ar trebui să ne lumineze pe toți ca o vopsea..." (Marga Stoicovici).

Artă: 

Comentarii

:)). Aproape geniale. Mă

:)). Aproape geniale. Mă refer şi la grafică, şi la ideile împrumutate din realitate şi mulate pe un umor pişcător, tăios.

uite de ce se poate spune ca

uite de ce se poate spune ca este greu sa te plictisesti pe Hermeneia. spor la inspiratie, Vlad. si mai asteptam. daca e nevoie facem si cutiuta speciala pe prima pagina.

ma semnez pe ghips de dragul

ma semnez pe ghips de dragul artistului. va veni vremea cand ghipsul va crapa si puiul va iesi galben si auriu ca o stea pufoasa de Craciun. pana atunci, piuie infundat. mi-as face o casa din containere, dar nu cred ca Vlad are si secondhand.

mi-a venit o idee. uite,

mi-a venit o idee. uite, Vlad, iti propun un experiment artistic de cunostere si socializare literara H. crezi ca poti alcatui niste portrete de autor, in stilul tau inconfundabil, celor pe care ii mai citesti aici? fireste ca nu ar trebui sa iasa o gazeta de perete.:)la stil ma refeream. si la identitatea lor spirituala, la universul poetic, etc. ar fi interesant, nu?!

Subscriu și eu, mai ales dacă

Subscriu și eu, mai ales dacă se îmbracă treaba în jocul de-a v-ați ascunselea. Pentru că până la urmă nu degeaba se zice că, și aici citez între virgule ca să nu fie discuții, cine râde la urmă râde mai bine. Eu una, și chiar din această cauză, m-am abținut deocamdată.
Oricum ar fi, admirația mea pentru aalizei, acest om care vede mai mult decât vede toată lumea dar mai puțin decât, la o adică, ar vedea oricine.
Margas

de acord cu ioana. am râs de

de acord cu ioana. am râs de baraca expusă de vlad. în constanţa se vor da în locuinţă de către primar, celor cu posibilităţi minine de trai, containere la prima mână. da, ioana? secondhand le va scoate vlad din măiestrie şi artă(şi aici pot intereveni poetic. iată: baraca şi mazărea)- proiect susţinut de primarul constanţei şi un undercover de vlad turburea.
bravo hermeneia!

Adrian, dacă tai “aproape”

Adrian,
dacă tai “aproape” fac cinste.

Virgil,
mulţumesc pentru îndemn/ofertă.

Cristina,
mai avem.

Ioana,
eu am această idee -portrete de autor h -de vreo doi ani însă am avut reţineri pentru că:
- am luat în calcul reacţiile împricinaţilor;
- dată fiind structura site-ului am considerat că e corect să nu-l încarc cu prea multe elemente grafice;
- sursele –imaginile autorilor adică- nu se încadrează întotdeauna în scenele gîndite de mine. mă refer la rezoluţia pozelor şi atitudinea personajelor.
dar se pare că se doreşte. uite începem cu tine dar nu cu poza din profilul de membru h din motivele menţionate mai sus.

Marga,
aşa sînt artiştii cu o personalitate complexă ba ştiu tot ba nu ştiu nimic. eu fiind genial am rămas la nu ştiu nimic şi îmi ajunge şi ce nu am. mulţumesc doamnă muză.

Silvia,
vrei o poză cu mazăre? de ce mă ispiteşti?

Vlad, fireste ca vei incepe

Vlad, fireste ca vei incepe cu mine, ca doar nu mi-am racit pana degeaba. in ceea ce priveste proiectul tau - cum spuneam - nu cred ca analiza persoanei "creatoare" este plotul. oricum nu ai avea cum sa-i cunosti pe toti, individual, pentru a ramane obiectiv. mi-ar fi placut o metafora-analiza sincretica a universului literar al autorului. "Opera" este vizibila pentru toti. nu lungimea barbii sau a fustei e importanta aici, ci scriitora. asa ca pozele de profil nu sunt musai necesare. posibil chiar sa incurce. iar daca te temi de reactii, propun sa lasi deschisa o lista pentru inscrieri. oricum, iti va lua ceva timp pentru fiecare. cine nu e pe lista, nu vrea, nu vrea si gata!

Mărturisesc, am așteptat încă

Mărturisesc, am așteptat încă un timp ca să văd reacțiile 'colegilor' de site la acest pamflet al lui aalizei care, cred eu, în premieră folosește material din comentarii și nu din texte.
Ca o simplă paranteză, asta mi se pare o manevră facilă, și m-aș bucura să-mi văd parodiate textele și nu comentariile, dar desigur un saltimbanc al graficii computerizate cum este victor aalizei mi-ar replica imediat că textele mele nu se ridică la nivelul de audiență cerut de parodiile semnate cu numele Domniei sale.
Dincolo de această mâhnire personală, am văzut totuși aici în subsolul textului o propunere interesantă la care chiar aș vrea să subscriu, cu atât mai mult cu cât, pe măsură ce timpul trece și cerneala virtuală curge pe Hermeneia, mă conving că noi, oamenii, suntem niște ființe complexe în ceea ce privește actul creației (nu vreau vorbe mari) dar simpliste în ceea ce privește recunoașterea propriei noastre identități. De aceea probabil ar trebui să avem pretenții mult mai mici de la ceilalți pe această temă.
Deci, subscriu unei inițiative de tipul celei depictate în comentariile de mai sus iar Dvs. Domnule grafician, care pentru mine sunteți și veți rămâne un saltimbanc al meseriei Dvs., vă mulțumesc pentru popularizarea imaginii mele în varianta aalizeistă, deși fără chiar nici o legătură cu subiectul textelor mele care Dvs. înțeleg că vă lasă mouse-ul rece.
Margas

ca unul a cărui imagine,

ca unul a cărui imagine, persoană și identitate a fost probabil de cele mai multe ori parodiată grafic de Vlad pe aici, nu pot să spun decît că sînt oarecum dezamăgit de obfuscarea aparenta pe care o observ la Margas. părerea mea este că luatul ăsta prea tare în serios poate dăuna pe termen lung. eu întotdeauna am privit parodizarea lui grafică drept un mod inteligent (și chiar elegant) de a mai descreți frunțile. dar dacă unii țin cu tot dinadinsul să rămînă încleștați, probabil că n-are nici un rost să ne așteptăm la mai mult.

Ioana: "daca la baraca si

Ioana: "daca la baraca si mazarea mai adaugam si ceva circenses avem intreaga piramida a lui Maslow." - când mi-ai zis de Maslow, eu mă gândeam la Gerard Genette. vezi cum sunt femeile, Ioana, vezi?

Aveți dreptate domnule

Aveți dreptate domnule Titarenco, însă mi-aș permite să subliniez, în litera și spiritul acestui site pe care îl apreciez pentru consistența sa în raport cu materia poetică, faptul că o parodie pornită de la un comentariu deschide un fel de cutie a Pandorei, sper că mă înțelegeți.
Una este să parodiezi un text al unui autor și alta e să parodiezi un comentariu scos din contextul dezbaterii de idei din care a apărut. Mie asta mi s-a părut o manevră 'forțată'.
Asta ca să nu mai spun despre asocierea numelui împreună cu imaginea mea cu o margarină care mi s-a părut (nu știu cum vi se pare Dvs. domnule Titarenco) că a trecut mult dincolo de granițele parodiei trecând înspre teritoriul fără-de-legi al batjocurii.
OK, eu am și scris despre asta, sunt o femeie supraponderală, asta rezultă și din textele mele, dar nu mai știu dacă este parodie sau batjocură să asociezi o femeie scriitor cu o margarină pornind de la un comentariu la un text.
Gândiți Dvs domnule Titarenco în locul meu.
Eu una m-am cam lămurit re dl. aalizei care, pot să pun pariu, se va ascunde după degete așa cum face mereu și va râde în barbă și așa e, domnule aalizei, așa e! aveți dreptate, sunteți cel mai tare, sunt o margarină de femeie poet, poate nici nu știți câtă dreptate aveți.
Să vă dea Dumnezeu sănătate și viață lungă!
Margas

Marga Stoicovici, aş putea să

Marga Stoicovici,

aş putea să fiu serios, ba –adevărat, cu eforturi mari - chiar profund. şi chiar mai mult, să spun că în ultimul tău com sînt doar speculaţii pentru că, evident – măcar pentru noi doi – nu ne-am văzut niciodată. puteam de asemenea în calitate de editor să intervin pe un ton scorţos în legătură cu apetitul tău pentru rezonanţa unor nume. dar nu. pentru că eu sînt mai permisiv şi nu mă regăsesc într-un profil care împunge cu indexul. cea ce numeşti tu ascunsul după degete e doar o relaxare, am învăţat în timp că un conflict se stinge de la sine dacă nu e întreţinut artificial de orgolii. prefer o abordare prin care să fac cunoscut că am luat notă dar care să aducă şi zîmbet pentru că în toată această nebunie universală dacă rîzi toţi vor rîde cu tine dacă plîngi vei plînge singur. priveşte grafica de faţă doar din acest punct de vedere şi doar ca o extensie a jocului tău pe numele unor autori.(chiar aşa- cîte sensuri putem găsi cuvîntului baraca?).

vezi, devin serios, sentimental şi nu vreau pentru că mă voi topi ca margarina pe pîine şi mă voi mînca de prea mult drag de mine.

mai bine să ascultăm trei epigrame:

caricaturistului A. Matty

Lucru foarte curios…
N-aş putea, cum să vă spui...
El e tare bucuros
Dacă rîzi de munca lui
(Gheorghe Grosu)

şi un catren de Ioan Pop:

unui bard
(aş zice eu şi unei barde, era să zic unei marge)

Eu şi cu confraţii
Spune c-un suspin
Ne avem ca fraţii
(Abel şi Cain)

fireşte că şi eu îţi urez sănătate şi viaţă lungă dar să nu mă cerţi dacă mai spun una:

epitaf unui dentist

Răposat-a întru Domnul
Şi-ngropat de brazda humii,
Liniştit îşi face somnul
C-a scăpat de gura lumii.
(Mircea Ionescu-Quintus)

Plicticos comentariul Dvs.

Plicticos comentariul Dvs. domnule aalizei, o scuză simplă era deajuns. Dacă doriți însă să vorbim despre epigrame și epigramiști (fără însă a schimba subiectul de la mitocănia Dvs. primordială) eu vă propun o baie de Păstorel Teodoreanu, asta desigur dacă nu e exagerat față de abordarea Dvs. atâta de facilă, adică presupunând că eu sunt o mămăligă iar Dvs sunteți un vătrai.
Eu opresc aici disputa (pe care sper că o simțiți 100% amicală) cu Dvs. domnule Victor aalizei (și dacă ar fi doar pentru că eu, una, m-am lămurit ce pattern folosiți)
Margas

Margas, "pattern"-ul folosit

Margas, "pattern"-ul folosit de Victor a fost sa iti puna oglinda in fata. Dar se pare ca nu te-ai prins. S-au nu ai vrut sa te. Pentru ca habar nu ai tu cite reclamatii am primit in particular cu privire la modul cum abordezi tu alti autori de pe aici. Inclusiv profesia, masculinitatea, educatia, locul pe unde se afla, etc. De cele mai multe ori cu absolut nici o legatura cu textul cu pricina. Si eu m-am opus deocamdata (asa cum am facut-o de foarte multe ori cu multi altii) unor masuri (sa le zicem disciplinare). Acum, cind Victor "si-a permis" sa faca o parodie pe seama ta ai sarit ca arsa. Ba mai mult, ai calificat gestul lui drept mitocanie. Uite, am sa iti fac o favoare. Am sa te scutesc de alte explicatii si am sa iti spun cu se numeste asta in dictionar la mine: ipocrizie. Si te asigur ca este de mii de ori mai neplacuta la o persoana decit supraponderalitatea. Asta daca are vreo importanta (cumva), pentru tine, imaginea personala.

chestiunea cu “botezul

chestiunea cu “botezul virtual” ar fi fost de-ajuns pentru marga ca să înţeleagă mesajul acestui gest colegial, în joacă “produs” de vlad. îmi amintesc, deşi e personal ce voi spune acum, că botezul acesta literar încropit de vlad mi-a amintit de tata care îmi povestea cum se face botezul în larg, pe mare, cu ce fast, cum marinarul trebuie sa bea apă de mare, cum unul este îmbrăcat în Afrodita, cum altul în Neptun, cum se joacă o piesă pe un vapor, acolo unde, evident există meseria lor, cu riscurile ei. Aparent o joacă între bărbaţi, în realitate o viaţă mai mult singuri...
Şi atunci, eu mă întreb, acel om botezat pe mare de comandant, cel care va fi supus acelui botez, nu însemnează în fapt că a devenit membru de echipaj, demn de echipaj? Una peste alta, îmi este greu să cred că marga este o persoană lipsită de anumite calităţi şi clar nu este. Cum îmi place să cred că nimic nu este întâmplător şi cum eu cred că marga are un cuvânt de spus încă pe Hermeneia, eu cred că tot ce s-a petrecut aici, în comentarii, este ceva trecător, specific unei stări şi de ce nu o frustrare de care nu ar trebui să ne ruşinăm. Cred că a fi frustrat din când în când arată o realitate a faptului că suntem oameni şi nu altceva şi că a fi uneori, slab, este un merit al nostru. Eu, personal, m-am regăsit de multe ori în această ipostază şi pe Hermeneia şi în altă parte dar am învăţat în timp nişte lucruri. încă învăţ.
prin urmare, deşi, off topic, am să zic aşa: adevărul este undeva la mijloc.

nu, adevarul nu este la

nu, adevarul nu este la mijloc. este unul foarte clar daca mergi la definitia pamfletului. dupa cum se vede, nici eu (baraca, img 2) si nici Adrian(AAA, img 1) nu ne-am suparat, pentru ca, pana la urma, Margas a fost doar autoarea morala a pamfletelor lui Vlad, dar noi doi am fost cei vizati, satirizati. in final, postomodernismul ne arata ca totul a fost spus, numai maniera de a o spune ar trebui sa fie diferita, atractiva, noua. autorul a gasit o maniera excelenta de a satiriza o alta maniera de a satiriza, mai saraca in mijloace de expresie, cea a Margai. ar trebui sa punem punct acestui exces subiectiv, pentru ca nu intereseaza pe nimeni cate kile are unul sau altul, si sa dam Caesarului ce-i apartine. ca dovada, daca autorul vrea sa inceapa si proiectul despre care vorbeam eu ma declar foarte multumita cu img 2, baraca.:)

...cu conditia sa stearga

...cu conditia sa stearga poza Margai de pe container si sa ma puna pe mine sef de santier:)
nu de-alta, dar se supara toti ceilalti care imi zic "baraca" si care, ori de cate ori se simteau amenintati de statura mea impunatoare, icercau sa o bagatelizeze satirizandu-mi numele :). si sunt destui acestia. dealtfel, in acest fel verific daca scriu poeme bune.:)

păi şi eu mi-aş dori să apar

păi şi eu mi-aş dori să apar lângă o tufă de mazăre dar să fie mazărea aia cu pantaloni în carouri. deci spun da şi eu, hic et nunc. succes cu baraca ta!

daca-i mai trantim si o sapca

daca-i mai trantim si o sapca rosie cheguevareza pe-o ureche, las baraca si ma trag si eu langa mazarea ta:) e mai bine in yahtworld decat intr-un santier de constructii, cel putin in sezon... in ceea ce=l priveste pe Genette, acum niste ani ma aflam alaturi de el printre cei foarte putini care se ocupau de titrologie. nu mai stiu acum cine si cum, dar cred ca lucrurile au ramas cam la fel. deh, alte glasuri, alte incaperi...

so, gheata a fost sparta si

so, gheata a fost sparta si proiectul a demarat. ma declar multumita de portretul meu de autor. va face cariera, for sure. sper sa-i atasezi si un subtitle expresiv. lasi aici opera magna sau o postezi separat? e important de stiut.

aici. şi doar am răspuns

aici. şi doar am răspuns solicitării tale. în rest finita la comedia. poate cînd vom mai găsi teme...

Alina,
mulţumesc.

multumesc. dealtfel, tinta e

multumesc. dealtfel, tinta e moartea sagetii.
felicitari pentru baraca mea. consider ca se potriveste personajului care scrie textele mele. l-am preluat ca blazon si mi l-am atarnat la chei. pe curand

pacat, era preferabil ca

pacat, era preferabil ca "portretul" baracai sa apara intr-o postare distincta. as vrea ca de acum incolo cind se mai fac chestii din astea sa se creeze un nou text. sper ca nu este prea greu.

Am citit în fine acest lung

Am citit în fine acest lung șir de comentarii până la capăt și vă mulțumesc pentru că m-ați surprins cu această transformare a unei banale replici într-un adevărat 'chain-reaction'.
În rest, ce am citit mai sus mi se pare bulshit (scuze) pentru că nu așa văd eu pamfletul, pentru că prestația de aici a lui aalizei mi se pare aceea a unui infatuat și chiar nu vreau să mă justific.
Mai mult, toți cei care au scris aici făcând mișto de mine (în frunte cu aalizei) sunt membri vechi pe Hermeneia și își permit să se distreze cu mine și cu postura mea de newcomer.
Și dacă Dvs. domnule Titarenco nu sesizați jignirea adusă mie prin asocierea imaginii mele cu un pachet de margarină și continuați să susțineți că acesta este doar un pamflet, nu văd cum un membru nou pe Hermeneia (așa ca mine) poate fi apărat de abuzurile editorilor Dvs. care în loc să comenteze textele postate fac 'ce vrea mușchii lor' la umbra unui talent al domniilor lor, cum ar fi să pamfleteze comentariile în loc să le amendeze sau să le răspundă.
Strâmbă chestie nu credeți domnule Titarenco?
Margas

Are you serious, Margas????!!

Are you serious, Margas????!! Tu chiar crezi că cineva aici te privește ca pe un newcomer? Ultima dată cînd am verificat erai „autor” și nu „nou venit”. Ba chiar, dacă îmi aduc aminte bine, tot acești editori care „fac abuzuri” și „care în loc să comenteze textele postate fac 'ce vrea mușchii lor' la umbra unui talent al domniilor lor”, sînt cei care mi-au propus să te promovăm la „autor” oarecum „în regim de urgență” pentru că, au zis ei, ai talent. Draga mea, crede-mă, tot ce spui tu nu face decît să te afunde tot mai mult în ridicol. Pentru că absolut nimeni nu a știut și nici nu e interesat dacă tu ești sau nu supraponderală. Eu cel puțin, nu. Iar fotografia ta nu trădează așa ceva. Așa că nu faci decît să alergi nefugărită. Te asigur eu că nimeni, nu are nimic cu tine. A fost o glumă. Can you get it???!! O simplă glumă. Simți oare atît de mult nevoia să te transformi într-o drama queen?? Cristina a încercat să îți explice. Ioana s-a autoironizat la maximum doar, te vei calma. Se pare însă că ai o problemă profundă de insecuritate personală și incapacitate de a primi glume. Ceea ce este foarte grav. Iar dacă Vlad este un infatuat mă faci pur și simplu să rîd. Asta mai ales în contextul în care cam prin toate comentariile te dai mare cunoscătoare de oameni. Ei bine, dacă ai reușit ceva atunci ai reușit să ne convingi că nu cunoști oamenii și că ai o profundă incapacitate de a trăi relaxată între glume și ironii. Iar asta este o problemă de care va trebui să te ocupi dacă vrei să trăiești între oameni, care nu numai să fie nevoiți să accepte ironia ta, dar care să aibă dreptul să îți servească și ție o doză de pamflet. Altfel vei râmîne cumplit de singură. Nu știu dacă îți dai seama de asta. Incidentul acesta va trece. Dar oamenii te vor evita de acum. Dacă asta îți dorești, asta vei obține.

P.S.
și apropos de asocierea imaginii tale cu imaginea unui pachet de margarină. imaginea mea a fost asimilată imaginii unui cerșetor homeless aici pe hermeneia. tot vlad a făcut-o. iar altă dată mi-a efeminat figura asemănîndu-mă cu bianca goean. Astea sînt cele pe care mi le mai aduc aminte. adriana lisandru a fost asemănată cu un turc cu mustață. crezi că ești singura? probabil că ești singura care habar nu are de glumă. cînd se face pe seama ei. se pricepe însă cînd miștocărește pe alții. tu chiar înțelegi conceptul de ipocrizie sau îți este total străin, domnișoară (doamnă) Stoicovici?

Mulțumesc Cris pentru

Mulțumesc Cris pentru încurajare și suport, am înțeles ce zici și primesc mesajul tău ca de la femeie la femeie. Doar că eu nu pot să iau așa ușor unele lucruri (încă?) și indiferent de calitatea artistică indiscutabilă a graficii lui aalizei, eu m-am simțit jignită să fiu transformată (chiar și în glumă) din marga într-o marga-rină. Știi, delimitările dintre pamflet și batjocură sunt foarte fine și ține de măiestria autorului să se plaseze într-o parte sau în cealaltă. Cu atât mai mult cu cât, domnul aalizei, ca să 'destindă atmosfera', m-a luat pe epigrame, eu i-am răspuns ceva dar nu știu dacă domnia sa a înțeles ceva sau m-a luat tot așa, drept o margarină.
Cam pe aici se află problema. De exemplu, dacă la un alt 'mascul alfa' de aici de pe Hermeneia, domnul Virgil Titarenco am sesizat numai săgeți intelectuale chiar dacă uneori teribil de incomode, la acest domn aalizei am sesizat și altceva care nu mi-a plăcut, mai ales o lipsă anume de cultură și de bun simț. Nu vreau să insist, dar acest ceva dacă este adevărat, nu i-ar îngădui să opineze pe aici din calitatea de editor, la care face referire intr-unul dintre comentarii domniei-sale, maraind usor, atat cât să i se vadă colții de lapte, la mine. Eu cred ca domnia-sa este un grafician pe computer de mare talent dar un scriitor sub-mediocru și în plus un elitist din vechea gardă a misoginilor. Este opinia mea si mi-o asum.
Iar ție, dragă Cristina îți multumesc încâ o data pentru sfaturile sincere și pentru încurajare.
Margas