siberii suspendate

imaginea utilizatorului yester

mă uitam la barba albită ca la o față de pernă proaspătă
apretată
pe care în copilărie puneam obrazul împurpurat și rece
așa veneau iernile la noi
în grabă
mere verzi în beci sau must înghețat
miez de nucă prăjit de mama și o droaie de prieteni la
joacă

***

tata scrie ușor aplecat pe calculator adânc în noapte
vechimile ies din ochii lui calzi cum se întinde mierea
îi sunt dragi jienii
iar pentru mine
valea jiului e mecca
singurul derdeluș chipurile vesele dulceața de mure

***

cândva eu mi-am dorit să fiu cenușă stratul acela încins
care rămâne mărturie
după o dragoste mare
dar a trecut și de mai multe ori au înflorit merii

***

au îmbătrânit ai mei și mă simt zgâriat
mai mult mă încurc în zăpezile care vor veni iar și iar
grațioase

Comentarii

o poezie frumoasă,

o poezie frumoasă, amăruie, nostalgică, se simte lupta cu neliniștea pe care o generează presiunea timpului și am fi cam falși dacă an susține că noi n-am fost atinși de ea... indiferent de sex.;)

mi-a plăcut în întregime, așa că nu mă mai chinui să selecez anumite fragmente. dar mă bucur că de data asta nu te-ai mai ferit de metafore cu atâta cerbicie, cum ai făcut-o la un moment dat. ;)

ca o haină uitată la mine de către

ca o haină uitată la mine de către o persoană dragă, sunt cuvintele tale, Adriana. iar dacă bucuria ta e un plus de-al meu cu atât mai bine ;) mulțam fain și o seară plăcută!

îmi amintesc clar că am avut o

îmi amintesc clar că am avut o opinie la acest text.
Nu o regăsesc însă aici, în subsolul acestui text și mă întreb oare de ce?
Nu oi fi butonat eu ce trebuie? ...deși sunt destul de veche pe H...
Mulțumesc,
Margas
P.S. Ce-mi amintesc este că mi-a plăcut textul mai puțin partea cu tatăl aplecat peste calculator care mi se pare nepotrivită.

margas,

margas, pentru mine opinia ta nu este credibilă. te rog să reții asta. e ca și cum o obeză mi-ar vinde ceaiuri de slăbit. dacă vrei să patinezi în gol sub textele mele, cu penițe sau injurii, mi-e indiferent. tschüs! subiect închis!

Onorabile, M-ai lămurit demult că

Onorabile,
M-ai lămurit demult că te doare-n pix ca să zic așa de opiniile mele sub textele matale.
Motivul pentru care eu câteodată mi le mai exprim nu are legătură cu matale ci cu site-ul Hermeneia și cu ceilalți membri, în afara matale.
Consider că un text, odată postat, este supus dezbaterii membrilor site-ului right? și nu doar părerii autorului care, cel puțin în cazul de față, mă jignește non-stop. Mă întreb oare de ce autori de teapa matale nu iau suspendare pentru atac la persoană? Însă mă întreb probabil de pomană ca să mai ventilez atmosfera. Eu una nu mai încerc așa ceva demult, pentru că știu ce urmează... o suspendare de o lună care durează două. De ce, deci?
Și tot nu am primit răspuns la prima întrebare... unde e comentariul meu precedent?
Margas

Marga,

Marga, să mă scuzi, dar chiar dacă aș avea un dinte (sau mai mulți) ascuțit bine pentru Paul, n-am cum să-l suspend pentru că a făcut o comparație.

Adriana,

Adriana, mulțu pentru intenție măcar dacă ar fi sinceră... cum adică 'a făcut o comparație?' Vrei să-ți citez aici 'comparațiile' 'metaforele' sau 'alegoriile' pentru care eu mi-am luat suspendare de o lună care, după cum spuneam, a durat cam două, a fost o scăpare, am primit și scuze rizibile pe mail care să-mi confirme că, cel puțin în cazul meu, dictează bunul plac al acestui gentleman, deci, revin, cum adică 'a făcut o comparație'? Păi dacă citim bine folosește femininul acolo, 'o obeză' și probabil se crede subtil... hai să fim serioși! Da? Măcar între noi, femeile.
Încă o dată mersi de intenție și reține, eu nu am cerut suspendarea acestui autor, eu doar am semnalat că mă jignește, eu am întrebat unde e primul meu com? Și tot n-am primit răspuns. Dispar comentariile pe H la discreția editorilor? Că de fapt asta întreb...
Margas

margas,

margas, nu știu, și cred că nu interesează pe nimeni, de unde ai ajuns tu la concluzia că ești obeză. probabil citești superficial. și aceasta nu este o acuză ci o constatare. eu foloseam un exemplu care este redat prin procedeul stilistic numit: compoarație. dar nu e prima dată când cineva aberează. să îți spun și de ce aberezi: nu te cunosc, iar bustul din profilul tău de autoare m-ar fi dus mai degrabă la exemplificare prin comparația: ca și cum ai cumpăra în 2011 chewing gum de la o țigancă dacă aș fi dorit să micterizez fragila ta ființă, pură, imaculată și desigur ventilată (după cum spuneai). acum îți recomand să te lași de UFO-logia pe care ai început-o sub textul meu și mergi în pace pe căile domnului, sau ale lui viceversa. as you like!

iar dacă și acum, după explicații pe care nu eram obligat să ți le ofer, te vei simți jignită, pune-ți măcar o poză la profil cu abdomenul tău plat și încins, să faci în ciudă ălora care citesc textele și le interpretează ca tine.

Ca de obicei,

Ca de obicei, marga centrează, marga dă cu capu', marga dă galbene şi roşii, marga faultează de la spate, se zvârcoleşte pe jos, simulează si trage de timp. Joc de diviia C. Totuşi:

- editorii nu pot şterge comentarii.

- de foarte multe ori se recurge la comparaţii pentru a argumenta o idee.

- editorii nu sunt obligaţi să dea explicaţii pentru neglijenţa/nepriceperea userilor.

- deşi unii nu au pornit încă, vă rog să vă opriţi aici.

- scutecele se scumpesc pe zi ce trece; alternativa - pelinca. Lectură, ceai de urzică, uşoare alergări prin parc, goblen, horoscop!