se-ntâmplă uneori

imaginea utilizatorului cami

se-ntâmplă uneori să faci și gafe
să confunzi zilele săptămânii noaptea cu ziua vârsta lui
să crezi că poți mânca iaurtul cu furculița și peretele în loc de unt
pe pâine că tot e alb
se-ntâmplă uneori să cauți trecutul viitorul sau
cel mai rău prezentul pe hărți inexistente
să crezi că timpul se poate opri în loc chiar acolo
înaintea ta eventual să se și încline ca să-l vezi
că soarele va răsări între ghilimele ca să-ți facă pe plac
încă o dată și-apoi

se-ntâmplă uneori să-ți dorești să spargi o farfurie
bibeloul de preț cutia cu fotografii sau mai mult
toate gândurile să le dai de pereți să se-mprăștie ca
pasta de corector pe mocheta de pe hol și pe toți pantofii
și-apoi în loc să-ți vezi de treaba pe care-o aveai
să te apuci să cureți totul în jur sertarele
picioarele mesei totul
să zâmbești că ai reușit să depășești momentul fără
să-ți spargi capul de nimic și-apoi
să numeri din3 în 3 din 7 în 7
ca pe 101 dalmațieni și-apoi
se-ntâmplă totuși uneori
să-ți dorești să-ți faci semne cu mâna să-ți spui
bine-ai venit înapoi te implor rămâi nu pleca
ce dor îmi era să stăm la taclale să ne-arătăm
trei dinți din față când stăm cu picioarele-n lună
sau cu capul în nori ești aici acum e singurul
lucru care contează de bucurie uite ți-am desenat
petale de trandafir sigur lipsește ceva dar dacă
ar fi să avem totul ce ne-am mai dori

să-ți spui să-ți repeți ca să nu mai uiți niciodată
că se-ntâmplă uneori
să–ți dorești să mergi înainte

Comentarii

se întâmplă multe lucruri în viață și nu le putem enumera pe toate deodată...se întâmplă să faci și gafe sau bâlbe sau nimic remarcabil să te ridice; se întâmplă ca totul să nu mai valoreze nimic să te cauți să nu te identifici să nu-ți găsești locul...și să scrii...

Și eu care credeam că aici se discută doar despre texte, despre literatură, și nu despre ce au mai făcut unii sau alții, ce li s-a mai întâmplat și ce nu, și dacă e adevărat sau nu, mint sau spun adevărul sau ce importanță are, oricum, ce s-a mai vândut și pe unde... Se vede treaba că nu e chiar așa... lupii își schimbă părul, dar năravul ba, întocmai ca în proverb...și harta nu e același lucru cu teritoriul. Păi dacă tot sunt provocată din nou la discuții în afară de text, să-mi spun și eu părerea, că tot trăim într-o țară liberă. Eu cred că unora le-ar trebui câte-o oglindă, una metaforică, bineînțeles, ca să vadă din când în când cine sunt ei de fapt și de ce nu, ce scriu ei. Se-ntâmplă uneori ca astfel de oameni să mai și scrie, să mai lase și semne, chiar dacă au fost invitați să n-o mai facă. Asta, deja, ține de o noțiune care probabil că la unii lipsește cu desăvârșire, întocmai cum spune Caragiale. Sper că moderatorul acestui sit va interveni înainte să se transforme totul aici, pe pagina mea, din nou în altceva decât ceea ce ar trebui. Sau ar trebui să retrag din nou textul, pentru că nu știu cine l-a citit și, ah, s-a găsit să se caute pe sine, să se identifice și să-și găsească locul chiar pe pagina mea...Măi să fie...

Cami, era suficient dacă ai fi rugat să ți se lase comentarii legate de text. Comentariul tău conține mult mai mult decât atât, din păcate. Și, indiferent pe cine ai ruga tu să nu mai îți mai lase semne, te rog să iei în considerare că, pe hermeneia, dacă ai postat un text, absolut oricine este liber să lase semn, aceasta neînsemnând nicidecum ce ai insinuat tu. Nu interesează aici simpatiile și antipatiile. Singurele cerințe sunt ca, într-adevăr, comentariile să se refere la text și să nu conțină atacuri la persoană. În măsura în care ne dorim ca hermeneia să fie un site serios, în aceeași măsură ne dorim ca el să nu se transforme într-un spațiu arid, lipsit de personalitate. Nu spune nimeni că sunt interzise comentariile în care se reflectă și impresia făcută de text asupra comentatorului, propriile păreri asupra temei expuse etc, dar acestea trebuie într-adevăr limitate sau circumscrise unui comentariu în care se dezbate textul în sine.

Sapphire, așa este, precum spui. Dar, dacă alții își permit să discute altceva decât text, nu vă de ce nu s-ar răspunde cu aceeași monedă. Mai ales că nu e prima dată. Fiecăruia trebuie să-i vorbești pe limba lui ca să priceapă, nu-i așa? Asta-i limba doamnei editor, deci, așa vorbim. Cu insinuări ca răspuns la alte insinuări. Pentru că nici să taci la nesfârșit nu mi se pare o atitudine sănătoasă. Cât despre observațiile făcute în comentariul tău, eu le cunoșteam, cred că ar trebui aduse altcuiva la cunoștință. Poți fi cu multă personalitate într-un comentariu, fără să faci insinuări care sunt atacuri... Mulțumesc pentru intervenție, Cami

Cami, eu nu am făcut un atac la persoana ta, nu am discutat pe lângă text, ci, pornind de la textul tău, am încercat să concentrez în câteva fraze motivele ce pot determina pe cineva să scrie (chiar și eu) parafrazând câte ceva din conținut. Ai creat un prilej de meditație și acesta a fost doar un mic ecou al receptorului. Asta înseamnă că textul e interesant din punctul meu de vedere. Din păcate, tu ești cea care ataci și cred că, de data asta, gratuit și copilărește.

Dragă Cami, nu, aici nu încurajăm răspunsul cu aceeași monedă; tocmai de aceea există moderator. Dacă fiecare ar proceda astfel, am avea numai scandaluri aici, or nu pentru aceasta există hermeneia. Comentariul Marinei nu este pe lângă text, draga mea. El reprezintă însă, așa cum spuneam, poate prea mult doar răspunsul stârnit de textul tău în ea și mai puțin un comentariu din care tu sau alții să înțeleagă ceva despre scriitura ta. Te rog să reții că nu există așa ceva reglementat (și sper eu că nici nu va fi, altfel ne vom transforma în niște roboți) pe site; cu toate acestea am intervenit pentru că da, consider că fiecare s-ar folosi mai mult dacă am vorbi în comentarii despre text mai mult decât despre noi înșine. Deși, așa cum spunea Marina, este și aceasta un răspuns: textul tău a însemnat ceva pentru cititor. Sper ca, dacă va mai fi cazul vreodată, să nu mai răspunzi "cu aceeași monedă" (aș spune eu, chiar cu una mai dură). Îndrăznim să credem că oamenii mai știu și de vorbă bună pe-aici. Nu suntem chiar în situația la care ai făcut tu aluzie. Și cu aceasta vă voi ruga să revenim la text și la literatură.

Sapphire, am înțeles. Tu poți considera ce vrei, eu pot rămâne la părerea mea. Nu sunt eu cea care să "înceapă" scandaluri, precum bine s-a văzut și nici nu le doresc pe pagina mea. Dar am văzut că răspunsul cu aceeași monedă se practică pe aici și, deși nu sunt pentru, uneori e sănătos. Regulile comunicării se aplică atunci când ceilalți le cunosc, pentru că altfel, e inutil.

Aranca, precum am mai spus, fiecare "vede" într-un text ceva ce e pe aceeași frecvență de undă cu el. De-asta am spus de oglindă. Pentru că atunci când nu vezi nimic sau poate doar o anumită latură, de fapt tu esti cel care se identifică cu acea parte. Nu cel ce a scris e responsabil pentru asta, pentru ceea ce simți tu când citești. Apreciez că putem sta de vorbă și în limitele bunului simț și te-aș ruga doar ca de acum încolo să faci aprecieri, dacă vrei, pentru că văd că nu scap, doar cu privire la textele mele și fără să insinuezi altceva prin subsidiar, că nu de alta, dar, știi, se simte. Nu ne cunoaștem și să faci aprecieri cu privire la personalitatea cuiva pe care nu-l cunoști bine e o barieră în comunicare.

vai, vai, vai!... am mai intalnit o asemenea atitudine legata de ceea ce scriem, cami. si tu stii foarte bine! nu pot decat sa te compatimesc. dar iti pot spune: nu lua in seama din comentarii decat ceea ce este legat de text. lasa sufletul sa se bucure de poezie si nu de ceea ce se concretizeaza in a fi atacuri personale! mentionez ca, ceea ce am scris aici nu se refera la text, ci este o parere care sustine o colega de site ce pateste ceea ce, oarecand, pateam si eu in acest spatiu virtual. cu respectul cuvenit.

Lucian, nu este prima dată când faci astfel de intervenții care nu au absolut nici o legătură cu textul. Chiar dacă intervii pe un ton politicos, tot în afara regulamentului se cheamă că ești, și constat că ești conștient de acest lucru. Pe hermeneia nu se fac găști, nici între editori, nici între ceilalți membri. Nici chaturi, așa că te voi ruga pe viitor, mai ales (dar nu numai) acolo unde ai să vezi că a intervenit deja un editor sau moderator, să te abții să mai lași comentarii care nu se referă la text. Chiar Camelia aprecia cu bun simț că nu-și dorește ca textul ei să aibă vizionări doar pentru că devine un punct de scandal. Mai țin să precizez un lucru foarte clar: nu consider comentariul Marinei atac la persoană. Am spus foarte clar unde cred că putea să procedeze altfel Diferența este că ea nu a încălcat regulamentul, pe când voi amândoi, da, dacă ar fi să considerăm din acest punct de vedere. Vă rog încă o dată să revenim la discuțiile pe text.

Bianca, depinde cum vezi lucrurile în ceea ce privește atacul la persoană. Iar în ceea ce privește regulamentul, nu știu cu ce l-am încălcat. Comentariul meu este pe lângă text, dar nu atacă direct pe nimeni, nu conține cuvinte vulgare, nu am dat nici un nume, deci? Că se poate citi ceva în subsidiar, e adevărat, dar numai dacă vrea cineva să citească acolo. Întocmai ca în comentariul Marinei. Proverbul e proverb, iar opera lui Caragiale e scrisă pentru toată lumea. O poate citi cine vrea. Și chiar și așa, comentariul meu nu este lipsit de bun-simț. Crede-mă, cunosc regulile comunicării. Cred că trebuie atenționați cei ce dau naștere acestor discuții, pentru că fiecare are dreptul la replică. Dar replicile unora, doar ale unora, trebuie să aibă bun-simț. Eu așa vad și îmi pare foarte rău că trebuie să o spun. Acuma, că tot vorbeam toți pe aici pe lângă text, nu cred că doar Lucian trebuie mustrat. Și chiar că așteptam și eu ceva legat de text.

Camelia, te sfătuiesc să citești punctele 23.1 si 23.4 din regulament cu precădere. De altfel, se presupune că citim cu toții regulamentul atunci când devenim membri. Ai fost avertizată deja de două ori să nu mai repeți comentariile off-topic. Am mai evidențiat o problemă în trecut: editorii au un consiliu în care sunt discutate abaterile noastre. De aceea nu ai să vezi decât în situații excepționale că se atrage atenția unui editor pe site. Aceasta nu înseamnă că abaterile editorilor sunt trecute cu vederea, dimpotrivă, poți fi sigură că sunt privite cu mai puțină înțelegere. Munca de moderator presupune acest aspect mai puțin plăcut: intervenția fără legătură cu textul. Pentru mine aceasta va fi ultima intervenție aici, și sper că și pentru tine, atâta vreme cât nu vei avea ceva de comunicat în legătură cu textul.