risipita

imaginea utilizatorului Ecaterina Bargan

un gest cald lîngă zidul de gheață
sparge nesiguranța din pas pe miezul destinului
drum îngustat cu pietre la mijloc
instabil echilibru între
nerăbdarea de a strînge cu o mînă
funia vieții legată-n șapte noduri
și bucuria de a ține hulubul în cealaltă
pînă zboară
identic pruncului ce învață mersul legănat

Comentarii

Uite o expresie care nu poate fi logică, este efectiv hilară "sparge nesiguranța din pas pe miezul destinului"...Nu știu ce să îți spun, am sentimentul că îți lipsește multă lectură.

Aranca, în poezie nu este neapărat să fie totul perfect logic și deslușit. Expresia dată nu este chiar într-atît sărită de pe fix. În ceea ce privește intuiția ta, îți aparține. Cred că este inutil să încerc a te convinge contrariul pentru că nu voi fi credibilă decît atunci cînd voi posta texte de calitate (raportat la standardele tale de apreciere).

Expresia utilizată "nu este chiar într-atît sărită de pe fix" ci sună rău pe românește. Eu rămân la opinia mea până vei reuși să mă convingi de contrariu. Îți doresc succes și lectură susținută!

Inceputul este slab. Ati utilizat o alternanta cald - rece destul de uzitata. Poate ar fi trebuit sa o imbracati mai bine. Versurile "reclamate" de Aranca nu imi par amuzante numai ca alaturarea pasilor pe miezul destinului este nepotrvita. Ideea versului trei mi se pare buna. Urmeaza o reconstituire a unei "balante" bizare. Ideea este ca alaturai ideii centrale ramuri nepotrivite cum e "hulubul in cealalta/ pana zboara". Am inteles ce vreti sa spuneti numai ca nu mi se pare exprimat foarte "artistic". Textul e destul de bonom si trebuie citit cu multa atentie pentru a fi inteles... Se poate mai bine ! Ialin

lalin, corect ați remarcat rolul "balanței" și blîndețea întregului. Banalitatea începutului mi-o asum pentru că astfel mi-am împlinit dacă nu un moft, atunci vocea interioară. Vă mulțumesc pentru comentariul constructiv.