zilnică

imaginea utilizatorului kalipeto
matinală

știu soarele călcând moalele apei
lăsând în urmă bălți de lumină

transformând noaptea într-o ploaie
care mai poate schimba ceva

apoi dimineața într-o stare de simplu
las brațul drept să se deștepte primul

apoi o pleoapă

și tot așa

Comentarii

Incearca sa eviti gerunziile in

Incearca sa eviti gerunziile in poezie, sau cel putin folosirea lor mai rara. Persoana a 3-a singular ar fi mai poetic in cele 3 situatii. Iar acel transformand, zau ca merge ceva mai simplu, mai ne-stiintific.Apoi de doua ori, apoi dimineata, pai cand spui deja dimineata, se intelege succesiunea. Elementele de legatura pot fi si ele evitate. Numai de bine.

multam de sfaturi si urari! intr-un

multam de sfaturi si urari! intr-un fel am reusit sa redau o zi sacaita si sacaitoare, cu repetitii enervante si absolut inutile, dar... zilnice:) am inteles cele spuse de tine si voi tine seama, multam inca o data!

mie mi-a plăcut sincer cu tot cu

mie mi-a plăcut sincer cu tot cu gerunzii, e un tablou reușit, în care se văd în spate sentimentele, senzațiile. poate doar m-aș mai gândi dacă se poate evita repetiția lui apoi, înlocui cumva, fără să se piardă curgerea.

apoi, aquamarine, depinde ce

apoi, aquamarine, depinde ce ochelari poarta cititorul cand citeste poezia. tu ii purtai pe cei care pot inghiti „gerunziul”:) multumiri pentru ca ti-ai luat timp sa vezi ceea ce ai vazut in textul meu!

yester, inteleptule, nu mai vorbi de trecere, ca prea spui frumos despre ramanere:) drept grait-ai, toata povestea creste „natural” din frumusetea primului vers, dar oarecum in jos, intru sustinere... In rest, numa de bine!