Mireasa Mecanică

imaginea utilizatorului nepotul lui rameau
Skip to the end

după ce s-a stabilit o nuntă (חתונה)
ginerele să culeagă cărbuni
să pună uimire în voalul de tablă
ochi de jar, păr plin de șoapte
e oare femeie? e oare șarpe?

Warning: să nu cobori din locomotivă !

nu tată, nici nu o ating
atît de delicată și fragilă.. (שביר)

fiule femeile vor să se mărite
să se mărite
să se mărite ..(time out error)

cum stau plăpînde pe cumpăna apelor
dar nu se cer niciodată
se îmbracă în mătase de straie albe
un fel de alarmă de signal
de felinar de afumat în noaptea fermecată

și noi ce tată facem ?

le dezmierdăm, le iubim..( אהבה )

dar au motor?

3 cai
2 chevaux
one horse

Comentarii

Ce înseamnă cuvintele dintre paranteze? Am găsit ceva despre אהבה - că ar însemna iubire. חתונה - nuntă, שביר - fragil? Aglomerare de limbi pe aici.

Așa vrei, să aducă cărbuni, să fie o licență? Discretul parfum mistico oriental, spulberat de fumul locomotivei, mătasea albă, semn de doliu în cultura orientală, simbolismul celor trei cifre în descreștere, care să fie mesajul scrierii în ebraică ?

Alma ai gasit perfect traducerile. Cind am scris textul aveam in minte satul global, mecanizarea si nebunia comunicatiei care ne aduce simultan zeci de canale, 5-6 limbi, zeci de fonturi, toate intr-un cross talk cultural pe care nici masinile nu-l mai controleaza .Sister multam de licență. Puterea se masoara in cai. 2 chevaux era un automobil celebru prin anii 50. cifrele scad pt ca starile degringoleaza chiar din momentul facerii. Ca sa nu mai vorbim de umani.

proaspăt ca un miez de lubeniță scoasă de sub izvor, vara! nu mai spun ce și cum! "proaspăt" spune totul! cu sympatheia, Paul

3 cai 2 chevaux one horse interesantă înșiruire, este oare după importanță sau reprezintă echivalentul per o anumită sumă ? Warning: să nu cobori din locomotivă ! -(socru mare) voalul de tablă - (aducător de șpan și rugină) motor -(cameră de ardere, cămașă, piston, papion, baston) femeile vor să se mărite,să se mărite,să se mărite ... (cu ginere calm, sfios și cuminte)

Silv , minunate asocieri. Ar trebui sa construim noi doi un perpetuum mobile poetic. Pe o parte se baga cuvinte, prin orificiul exhaustiv ies poeme la cerere. Un soldat ar capata instructiuni cum sa castige un razboi, o studenta cel mai focos catren de iubire, un calator notele secrete ale lui Vasco DeGama .Cind ne punem pe treaba?

Am fost ceva vreme plecat si abia acum revenit. Da vreau "sa ma bag" !!! Sa ungem cu parafina pantofii de lemn ai poeziei si sa ne dam pe derdelus cu ei. Pana una alta ne trebuie "licenta poetica"... poate mai gasim una la OSIM... sau doua fiecare cu palaria lui. Chiar vreau.