fotografia de lângă icoană

imaginea utilizatorului Sancho Panza
***

ţine cartea în palmele mari
ca pe un pui abia răsărit din găoace

şi ea îl întoarce
filă cu
filă
până ce dă deoparte
cuprinsul

apoi îl deschide
să intre în valuri
tăcerea

Comentarii

"sa între în valuri tăcerea...

"apoi îl deschide
să intre în valuri
tăcerea" - remarcabil şi memorabil aş zice, Adriana...

"ca pe un pui abia răsărit din găoace" - mi se pare mie sau "din găoce" ar putea fi eliminat?

A.A.A.

multumesc frumos, Adrian.
cat despre eliminare...stiu si eu ce sa zic? si ursul face pui...:)

Deosebit

Foarte frumoasă poezia. Are ceva aproape hieratic...
Eu n-aş elimina ,,găoace'', mai ales că rimează interesant cu ,,întoarce''.

puiul

drăguț poem, așa ceva mai rar. hieratic și la a doua lectură chiar demotic.
și mai văd cum ne străduim să punem subtitluri obligatorii în această versiune de site scrisă parcă de un ageamiu supraviețuitor al crizei.

eu sint acel ageamiu

eu sint acel ageamiu supravietuitor al crizei. de ce nu mi-o spui in fata bobadil? de ce esti laș? ai probleme cu testosteronul sau altceva? deci eu sint acel ageamiu supravietuitor al crizei care a scris aceasta versiune a site-ului. si tot ca un ageamiu mă abțin, tot dintr-un fel de deontologie ageamie, să mă pronunț cu privire la lithera. bineînțeles în primul rînd pentru că lithera mi se pare o scamă prea minusculă ca să îmi pierd vremea cu ea. dar și din bun simț. sînt convins că noțiunea ți-e străină. mi-ai dovedit-o de prea multe ori. încearcă să pretinzi că nu ți-e străină și păstrează-ți părerile de genul acesta pentru tine și lithera. iar dacă ai întrebări sau observații cu privire la funcționarea hermeneia există căi pentru a-mi adresa aceste întrebări într-un mod civilizat. asta în cazul în care în cei șapte ani pe care i-ai petrecut cu părinții te-au învățat conceptul de civilizat.

*****

Te superi daca nu-mi place poezia? Sunt sigur ca nu.

Vad aici un text neconcludent.

sorry

Virgile, scuză-mă frate dar nu puteam să cred că ai stat chiar TU să scrii Hermeneia 2.0... mă gândeam că ai plătit pe altcineva sau au făcut-o copiii pro-bono.
Dar dacă lucrurile stau chiar așa, ai stat tu Virgil Titarenco si nu ai mai scris poeme ci în schimb ai scris Hermeneia 2.0 atunci eu zic că lasă-mă și pe mine să mă obișnuiesc cu acest gând malefic (că și Herinean a renunțat până la urmă la una dintre calități) și ne mai auzim.
Iar ție Adriana, consider că ești mult mai interesantă atunci când scrii poezie și mult mai comună, mai femeie de la cratiță când emiți asemenea judecăți. Oricum, n-oi mai fi eu amuzant, dar... uite, ai început să fii tu fato, postură care sincer, nu te prinde.
In ceea ce privește lithera, ce aveți fraților cu ea? Că n-am înțeles nimic.
Ce-are pula cu prefectura?

bobadil

Andule, uite că așa mi-am dorit eu, să știu că a trecut prin mîna mea tot ce este aici ca și infrastructură și că îi cunosc cu de-amănuntul fiecare colțișor. Nu neaparat pentru ca aș fi un „control freak” (deși poate uneori mai am înclinații, wink, wink), dar cred că este foarte folositor pentru mine (nu am de gînd să îmbătrînesc foarte curînd) și apoi cred că dacă pretind celor ce publică aici să exceleze probabil că efortul meu îi va face să se gîndească de două ori înainte să mă acuze de dictatură. La urma urmei de ce să lăsăm să ne năpădească mediocritatea. Și, by the way, eu cred că outsourcing-ul este una din cauzele mediocratizării Americii în ultima vreme.

ok

Virgile, să încep prin a spune drept că m-ai nimerit cu outsourcing-ul și cu mediocritatea... și e un subiect vast aici.
Însă revenind la site, dacă ți-ai asumat această paternitate, apoi asumă-ți și neplăcerile ei într-o lume liberă. Adică nu e fair să vii cu o versiune din asta scrisă pe genunchi și să o impui unei comunități (o parte chiar captivă) care vrea să se exprime aici.
Părerea mea este câ noua versiune are probleme tehnice și îți trebuie timp ca să corectezi greșelile. Oricum eu îți doresc succes și râmân pe aici ca un bătrân ce sunt... unul care admiră poezia dintotdeauna și în momentele de inspirație pe cea scrisă de Virgil Titarenco.
Iar site-ul H 2.0... să fie tot mai bun pe zi ce trece!
Andu
P.S. Adriana, sper că am rămas înțeleși fato

fumigena

"Părerea mea este câ noua versiune are probleme tehnice și îți trebuie timp ca să corectezi greșelile." - asta e o petarda fumigena Andule. Intre ingineri se vorbeste cu referinte exacte nu cu metafore si poetizare. Astept punctul pe i, ca sa il corectez, daca este cazul. Altfel, de imbunatatire are nevoie probabil si whitehouse.gov. but that doesn't mean anything.

boba

... gândești de parcă te scarpini în cap, sau în 3 litere, la alegere...

sa ne controlam

yester, te rog frumos sa ne controlam. fiecare are dreptul sa isi exprime opiniile fara sa fie atacat. chiar daca ataca.