nanovers

imaginea utilizatorului Virgil
...

nu mă căuta printre gîndurile tale
sînt mai mult decît ele
totuși mai puțin
decît teama de a nu mă găsi
existența mea este la fel de inutilă pentru tine
ca o amintire
de aceea
timpul este tot ce ne-a rămas
mușcă-mă și vei vedea

Comentarii

dumnezeule, cit m-am chinuit sa inteleg ce mai inseamna si nanovers, dar el e poezie de 9 versuri. extraordinar. mi se pare reușită. la versurile: "totuși mai puțin/ decît teama de a nu mă găsi", creierașul meu s-a oprit în loc să cugete, fiindcă n-a înțeles din prima.adică teama e mare. și atunci de ce este inutilă existența ta pentru ea, dacă să presupunem că personajul subînțeles e de genul feminin? îmi place fiindcă-mi amintește de poemele stranii a unui eseist care scria foarte rar poezii, dar le scria bine.

nu stiu daca se poate spune corect ca nanovers vine de la "noua versuri" dar stiu ca se poate presupune ca inseamna "vers mic" sau, de ce nu, un fel de "realitate mica" de vreme ce versum (din universum) vine de la ideea de realitate sau entitate care se roteste (asemenea universului)

aaaaaa... cu alte vorbe adică nanovers înseamnă o poezie normală înmulțit cu zece la puterea minus nouă. adică foarte mic. ca în fizică. deh, iarăși am dat greș. p.s. erata stii tu unde: promit solemn cu mîna pe inima. îmi rectific jurămîntul aici ca să nu-l încalc rectificîndu-l.

si cum adica. faptul ca poema are 9 versuri este o simplă coincidență?

o simpla coincidență. Da. Dar mi+ai dat o idee sa mai comit asta și altă dată. Mulțumesc pentru citire și interes.