De dragoste

imaginea utilizatorului Sixtus

I.

Ce vrei să-ți spun iubito
nici tu nu știi
cum am uitat și eu
că exiști
cum ai uitat și tu
că nu exist
cum n-am existat amândoi
când ne întâlneam
șoptindu-ne cuvinte
de dragoste
și ne sărutam fără
să fim acolo

Grafică de Florin Pucă

II.

Dar merg acuma pe stradă
șchiopătând din când în când
ca să fiu recunoscut
am încărunțit amândoi
și ne sprijinim unul de altul
m-ai ajuns din urmă
formăm un singur corp
cu două capete
cu două mâini
laterale
cu un singur picior
la mijloc
cu două cârje
în părți
semănând atât de bine
unul cu altul
încât nu ne mai
recunoaștem

Comentarii

Trebuie redimensionata grafica pentru ca ati iesit din pagina. Voi reveni.

Nu inteleg ce se intimpla cu editarea. Este iesit totul din pagina.

Imi pare rau. Nu am putut sa aliniez, deocamdata, figua scanata. Pana una alta, am renuntat sa mai introduc figura. Maine voi mai vedea.

Cam asta e tot ce-am putut face pana una alta.

Sper ca acum e bine.

Text alimentat de o imagine mai putin idilica, as putea spune grotesca dar cat adevar in aceasta metamorfoza in doi! O metamorfoza rezultata dintr-o simbioza ireversibila inerenta o (inter)dependenta stranie a unuia fata de celalalt. In realitate ei nu sint decit doua jumatati perfecte ale unui singur organism compozit ce se cauta la nesfirsit intr-o singura viata. Sunt atrasa de prima parte, in special: "Ce vrei să-ți spun iubito nici tu nu știi cum am uitat și eu că exiști cum ai uitat și tu că nu exist cum n-am existat amândoi" Cateva cuvinte de lauda si despre ilustratia celui care a fost Florin Pucă, aproape uitat, cel care a ilustrat pe Leonid Dimov sau Ion Băieșu, Modest Morariu, Nichita Stanescu. Un grafician uitat si repet asta, poate din dintr-un fel de regret de a nu fi gasit un album retrospectiv, sau o expozitie retrospectiva. Specific lui Florin Pucă este impactul care il genereaza aceasta grafica a carei linie simpla clara concisa a inspirat atiti graficieni.

Ȋn jurul anilor ’70 mă întȃlneam adesea cu Leonid Dimov și cu Florin Pucă, din păcate ambii dispăruți. De la Dimov am primit volumul „Eleusis” rezultat din colaborarea celor doi (din acest volum am scanat și grafica lui Florin). Volumul are următoarea dedicație