nu uitați maioneza

imaginea utilizatorului Perseu

mi-a cumpărat dzeu sufletul
o colecție de capace de bere
și gata trocul cică avea nevoie
de un "așa nu" în rai mă pregătesc

niște lilieci cu lumina-n ochi
îmi bat scânduri în dreptul gurii
cuvintele ies prin tunele ca viețașii
din chateau d'if sfinții afumă orbitele
cu aure cancerigene castorii rod
etichetele-premii luate pentru atâtea
morți nereușite un cangur întoarce pe plită
bătăile inimii - să nu uitați maioneza -
mă plânge ventilatorul consolat de leu
ptiu parc-aș fi arca lui noe dar deja
pe unde era sufletul am început
să iau apă

Comentarii

"dzeu" e anume așa scris sau e din graba obișnuinței tastaturii? Bune versurile: "etichetele-premii luate pentru atâtea / morți nereușite". Prea multe animale în poezie... "ptiu parc-aș fi arca lui noe". :)

Cristian, conform regulamentului acestui site, această poezie era bine să fie postată doar pe Hermeneia, nu și pe încă două site-uri. Mulțumesc.

Munteanu Cristian, cu acest text ai incalcat regulamentul Hermeneia in mod deliberat sau din culpa? asta ca sa stiu ce masuri iau te rog sa imi raspunzi in cel mai scurt timp posibil

Alma - E anume așa scris. E pornit dintr-o uriașă scârbă. Mă bucur că unele versuri îți suna bine. Ela - Nu-mi mulțumi de parcă te-aș fi ajutat cu ceva. Oricum mă bucur că găsiși ceva de comentat. Virgil + Am crezut că trebuie sa fie mai întâi postat pe Hermeneia, apoi putând să-l postez oriunde. Din mailurile pe care le-am schimbat așa am înțeles, că n-ar fi bine să pun poezii vechi, care au fost pe alte situri. Îți dai seama că nu sunt atțt de idiot să le pun acolo unde știu că sunt și membri de aici. Dacă însă există o clauză de exclusivitate, îmi cer scuze pentru greșeală. Cât privește măsurile, nu te deranja. Le iau eu.

Cristian, te rog sa nu te superi dar in Jurnal de nesomn III ams scris: "2. Nu aș vrea să mă înțelegeți greșit, fiecare mai sînteți probabil membri pe alt(e) site de literatură(etc). Nu mă deranjează absolut deloc lucrul acesta. Ar fi imoral și nepotrivit numai să fac aluzie la a alege între ele. Acesta va rămîne întotdeauna dreptul vostru. Dar am o rugăminte (care între timp a devenit obligatorie). Pentru că nu are nici un rost să încep ceva ce să fie doar o duplicare sau o concurare cantitativă a unui alt site, vă rog să faceți tot posibilul să nu postați pe Hermeneia.com decît texte pe care nu le mai postați în altă parte. Nu mă deranjează dacă veți alege să postați foarte puțin aici din această cauză, dar nu cred că are rost și nu folosește la nimic și nimănui să duplic ceea ce face altcineva. Cel puțin o perioadă. Știu că vă cer un efort mai deosebit sau poate o alegere mai neobișnuită dar as dori lucrul acesta de la voi pentru fiecare text în primele doua luni. După aceea puteți opta să procedați cum doriți, dar în primele două luni am nevoie de acest element de clarificare. Evident textele sînt ale voastre și după aceea le puteti publica oriunde alegeți voi." Cred ca va trebui sa aduc la zi si regulamentul. Este vorba doar de o exclusivitate de doua luni. Multumesc pentru intelegere

N-am de ce să mă supăr. Doar că nu suport oamenii-genunchi. Am greșit, plătesc. Așa că mă autosuspend. Sper că e o pedeapsă suficientă.

nu inteleg ce intelegi tu prin oamenii-genunchi eu am intrebat care a fost cauza postarii regula pe care am aplicat-o in toate situatiile, si as vrea sa fiu contrazis daca nu spun ceva adevarat, a fost ca atunci cind cineva a facut aceasta greseala din culpa (adica din neintelegerea regulii, lucru pentru care pot purta si eu o parte din vina) am acordat o dispensa si textul a ramas asa cum este si am mers mai departe fara nici o "masura" disciplinara. Sint mai multi autori si texte pe Hermeneia in situatia asta. Si nu s-a suparat nimeni. Oamenii continua sa posteze. Regula nu e facuta sa vineze sau sa umileasca pe nimeni. E facuta doar pentru a asigura un anumit aspect al siteului (lucru pe care l-am explicat prin jurnalele de nesomn) Atunci cind insa a existat o atitudine deliberata de ignorare a unei reguli la care ne supunem cu totii aici, atunci am luat o masura disciplinara. Acesta este adevarul si nu altul. Deci, procedeaza cum crezi tu de cuviinta, eu ti-am spus cum am procedat eu si cum cred ca e corect. Daca nu a fost intentionat nu cred ca e nevoie sa ne turnam cenusa in cap

ma bucur sa te citesc aici, Cristian. chiar ma bucur. tu iei apa eu ma dau la fund... :) hai, ca poti si unicate! fa un efort. chiar ma bucur... da. vine si cronica repejor. pana atunci, lasa-te inselat de aparente.

Virgil - Inteleg pe cei care iti spun "multumesc" la sfarsitul nei fraze care nu are nimic in comun cu acest cuvant. Si nu numai atat, dar nu e locul. Da, nu am inteles exact regulile. Insa e vina mea pentru ca nu m-am aplecat mai concentrat ochii asupra lor. Nu fac parte dintre oamenii care "inteleg" unele lucuri doar pentru a-si pasta ei fundul in mai multe barci. Din acest motiv mi-am facut mea culpa. Solomon - Ma las inselat oricum. Si eu ma bucur de bucuria pe care ti-o aduc, fara voie insa :). Astept cronica si astept sa aflu cine esti :).

Cristian, retrag acel mulțumesc care a produs asemenea reacție. Nu mă așteptam. Nu am făcut decât să te rog să revezi regulamentul și îți mulțumeam pentru că iei în seamă comentariul meu. Știi bine că pot comenta pe texte, doar nu e prima oară când ne "întâlnim". Nu văd cu ce am greșit, dar nu contează. Uneori și un "mulțumesc" produce nemulțumire în unii oameni. Așa că voi ține seama și nu îl voi mai folosi decât atunci când cineva chiar face ceva concret pentru mine.

Vad ca langa alte probleme, o ai si pe cea a cuvintelor. Reciteste comentariul tau cu pricina si vezi daca asta inseamna. "Cristian, conform regulamentului acestui site, această poezie era bine să fie postată doar pe Hermeneia, nu și pe încă două site-uri. Mulțumesc." Daca tu ai vrut sa zici, de fapt, ca ma rogi sa revad regulamentul, si eu nu am inteles... Iar rolul acesta de victima, care nu face decat sa multumeasca si oamenii sar la beregata ei, poate te prinde in alte ipostaze. P.S. Din acest comentariu trebuie sa intelegi recunostinta mea vesnica pentru ca nu esti deloc falsa. Multumesc.

Descrierea pe care mi-o faci în ultimul comentariu spune tot. Despre cel ce a făcut-o. Și acest lucru nu l-am văzut în tine până acum. Asta e. Alt defect al meu. Să întâlnești oameni agresivi și falși ca mine. Dar ca mine, nu ca cei agresivi și falși. Și am probleme cu cuvintele, da. Mari probleme: văd foarte multe sensuri în ele. Acum orice comentariu apare, nu mai răspund. Nu mai am cuvinte.

Cristian am incercat sa inteleg inceputul poeziei tale, in speta versul "mi-a cumpărat dzeu sufletul" si trecand eu prin multe variante de interpretare am ajuns sa cred ca e un preludiu al absurdului... zic eu ca si neantul poate fi afirmat in numele acestei logici formale fara prea mult folos. Parerea mea e ca incerci sa spui multe dintr-o data si de aici iese o poezie "balbaita" si fara sanse prea mari de a fi perceputa corect de catre lector... iti sugerez o posibila solutie... simplifica pana la caricaturizare... ai sa descoperi un schelet ludic pe care am convingerea ca vei putea structura un vers pe masura talentului tau.

Vladimir - Preludiu al absurdului. Pana aici de acord. Din pacate nu reusesc sa ma detasez prea mult de textele mele, asta pentru a le face inteligibile pentru lectori. Pe de alta parte, fiecare imagine, gand si senzatie, prinse toate in versurile din a doua "strofa" sunt lumi in sine, nu foarte greu de dibuit. Crezi ca simplificand o sa fac mesajul mai lesne de inteles? Sau doar o sa maresc aria de posibila interpretare? Oricum, sfatul tau e unul util pentru ca a mai dat rezultate in ceea ce ma priveste :).