E timpul să trag de fiare

imaginea utilizatorului celestin

Se întinde agonia
pe liane de întuneric
ochii iscoadei
țintesc pieptul
încălzit de risc
în timp ce traversez jungla
unde și umbra ucide

foșnesc prin gânduri
haite flămânde
se înfruptă din inimă
nu-s paznici de noapte
fiarele adulmecă
realități vulnerabile
cui să strig

rup multe umbre
ajung la o lumină speriată
mă trezesc
dezertez dintr-o spaimă
ce nu-mi aparține
și cred că e timpul
să trag de fiare.

Comentarii

- despre una, despre alta -

Prea mulţi termeni din aceeaşi sferă - "agonia/ frică/ vulnerabile /speriată/ spaimă", iar contextual, "ochii iscoadei mă ţinteau/ gândurile negre/ fiarele se hrânesc" etc. Probabil că o bilă neagră a textelor tale e faptul că te repeţi. Şi la propriu, şi la figurat. Aceeaşi idee în trei, patru, cinci unităţi, uneori redată exact prin aceleaşi mijloace, prin acelaşi lexic. Dacă vrei musai să repeţi pâna cititorul se prinde, în cele din urmă, că te repeţi, ar trebui să te ajuţi de sugestie, sugestie captată prin instrumente lirice diferite. Finalul, cu acel joc ideatic, este neinspirat. E ca si cum un balerin, la finalul dansului, ar face o schemă de kung fu. Asta nu înseamnă, evident, că poezia ta e un dans, ci pur şi simplu că nu am găsit altă comparaţie.

Totuşi, acest text este peste ceea ce am citit la tine.

pi punct es nici "caţăr liane" nu sună tocmai a simfonie.

Oricum mulțumesc de trecere

Oricum mulțumesc de trecere pe viitor o sa încerc să mă concentrez mai mult asupra textului.Chiar am dorit să mă înscriu pe hermeneia să fiu criticat pentru că doar așa pot merge mai departe și să mă perfecționez.Dăcă nu doream să progresez probabil mă mulțumeam pe alte site-uri.

Celestin, un text ceva mai

Celestin, un text ceva mai "curăţel". subscriu la observatiile lui Adrian, dar, macar de incurajare, e un semn de...se poate si mai bine !

Aş mai adăuga o observaţie

Aş mai adăuga o observaţie legată de concordanţa timpurilor: în prima strofă e timpul trecut, iar în rest timpul prezent. Poate aşa ai dorit, dar nu văd şi alte indicii că prima strofă s-ar vrea altceva.
E interesantă polisemia titlului, idee repetată la final, însă aici nu avut miză.
Apreciez progresul şi atitudinea.

PS. Dacă se poate, rugăm o fotografie la profil.

În prima strofă am intervenit

În prima strofă am intervenit la recomadările dumneavoastră mulțumesc pentru sfaturi.Cu o poză o să revin in zilele următoare,mulțumesc pentru trecere