stampe în cer

imaginea utilizatorului Lentib
____________

visul luase o stranie formă concretă

urcam prin ceaţă muntele fuji

în căutarea ultimei gheişe ce pictează stampe

dimineaţa după ce se trezea din mine

pleca pe furiş să-şi spele chimonoul

din care îşi luau zborul spre pagode

cocori loviţi de un delirium tremens

iubire subliminală în roşu şi negru

Comentarii

De departe

=> Poezie de peniță (am încercat aici s-o desenez). Condei ferm și sigur, expresie elevată, dealtfel cum ne-a obișnuit deja autorul. Atmosferă bine conturată, în plus, la nivel lingvistic e foarte sonor, abordare curajoasă, aproape de limită, pe spațiu restrâns și pentru aceasta are un impact puternic în cititor. Asta se cheamă măiestrie poetică.

Călin Sămărghiţan îţi mulţumesc.

Cuvintele tale mă fac să visez frumos, să sper că volumul de poezie la care lucrez de ceva timp (poemul de faţă fiind inclus în el) va fi pe placul cititorilor.

Îţi fac aşadar o reverenţă şi te mai aştept.

despre incoerenţă şi avatarurile ei

Cristina Ştefan, am impresia că nu vezi pădurea din cauza copacilor. Spui că ce-ul este o formă neromânească ( ceea ce îmi pare o gogomănie) pentru că ar fi fost folosit de traducătorii români proaspăt veniţi de la Paris în sec. 19. Pe acest principiu ar trebui condamnaţi că au adus francezul ”cravate” în loc de gâtlegău şi toate cuvintele care au fost asimilate din franceză în acea perioadă care au dus la modernizarea limbii române.
Noi ce să îţi facem că scrii româneşte fără diacritice şi la sfârşitul comm-ului trânteşti un “sorry” de yankeu ca francofona doamna Chiriţa?
Apoi nu înţeleg cum acest “ce” te-a împiedicat să-ţi dai cu părerea despre poem în sine?
Să înţeleg că bietul Eminescu care îl folosea frecvent n-o să aibă parte de hermeneutica ta?

Cel mai mult m-a amuzat tonul superior cu care m-ai îndemnat să mă documentez, să citesc despre acest „ce” de parcă nu era posibilă şi varianta asumării lui.

Cristina, ai înţeles mesajul?

Cu stimă

gramatică

Ai făcut dovada vastelor cunoștințe de gramatică folosind sintagma "MAI superior". Ne-am lămurit cu cine avem de-a face.
Q.E.D.

Punct.

............

Nu ştiu cum, dar te faci de râs în continuare prin atitudinea ta, după ce ai demonstrat că nu ai cunoştinţe gramaticale de bază.
Comentariul este penibil şi recunoşti că este negativ datorită răspunsurilor mele. Deşi în primă instanţă ai pomenit de "armonia poemului”.
Este aberant.

Mă opresc aici. Nu mă pot pune cu tine.

Cu stimă