eu vin din moarte sau neprihănire

imaginea utilizatorului yester

torn într-un pahar must proaspăt
oamenii învăță să discute stins
cu gecile cu tastele cu mânerele

lângă păduri evazive
drumul uscat urcă pe mine ca un boa
îmi caută acea parte în care
încolțești

mi-ar plăcea să stau într-o vale
lângă albia sfidătoare
să ascult clipocitul dramelor
să fac palmele căuș
să încremenesc cerșetor

îți aduci aminte cum murea mama ta
și nu puteai face nimic
din colțuri ricoșau urletele roșii tari
ne biciuiau carnea zimțate

apoi a început să ningă te uitai în pământ
am rupt o lopată am îmbrâncit un gropar
se scriau poezii în lume

Comentarii

Din perspectiva cititorului,

Din perspectiva cititorului, există texte care poartă în ele o înţelegere latentă. Mi-ar fi greu/imposibil să explic durerea pe care am priceput-o.

Foarte elegant textul, elegantă foarte maniera de a trata fapte trecute, dar atât de prezente si sensibile. Tropi echilibraţi, care converg şi, foarte improtant, care nu strivesc/umbresc sensul general. Excelentă screire, excelent final.

cu riscul de a fi cam

cu riscul de a fi cam monotona, de a nu aduce nimic nou, spun si eu da. am ajuns ca un submarin, ies la suprafata doar atunci cand ceva chiar ma misca si daca as da impresia ca-s prea sensibila, nope, nu-s. :o)
dar, despre poezie.
nu-mi place "oamenii invata", "invatatul" de prin poezii. e tocit. nu m-am impiedicat insa de el, poezia e chiar buna si poate aici chiar isi are rostul, mai degraba l-as scoate din sutele alea de poezii care l-au tocit. e o poezie foarte pura (bine gasita neprihanirea din titlu), toate strofele au potentialul lor emotional, se imbina bine, de fapt nici n-are importanta, important e ca a deschis un loc in care am incaput.
e penita mea si fac ce vreau cu ea. :o)

intenționam să fiu mai

intenționam să fiu mai prolific în răspuns însă poemul nu mă lasă. Adrian, îmi place când opiniile noastre despre poezie converg. nu neapărat numai sub acest text. aici îți mulțumesc frumos pentru delicatețea cu care te apropii. iar semnul tău contează. Cristina, chiar vorbeam cu Oana că apreciem scrisul tău. și din această cauză îți mulțumesc pentru quasiludicul comentariu sub acest text. e... înseninant. să aveți o zi plăcută!