El Conqueridor

imaginea utilizatorului Aranca

Am regăsit Podul din Turtle Bay
al ultimului cavaler medieval
regele structurilor web
după nopțile pierdute prin Plaka și Monastiraki
căutînd pastișe de amfore negre corintiene
prin tîrgul de vechituri

vindeam de fiecare dată lumina ce deflora
interspațiile dintre paginile jurnalului ascuns prin valize
plaja îngustă a memoriei ce purta două siluete imperceptibil
tulburînd întoarsele semne spre ape

în ultimul moment am prins avionul
alergînd ca nebunii prin Eleftherios Venizelos
cît să vedem Calatrava aiurea sau la Valencia
brusc aerul s-a înfipt în plămîni
începînd să dea bizar din aripi
secunda strîmbă se ghemuia dinspre inimă

ca atunci demult
cînd legănasem pe brațe sufletul lui René pînă la amorțire
pe catafalcul celor o mie de crini.

28 oct 2005

Comentarii

acest text se incadreaza in regulament, fiind publicat o singura data in 28.02.2006.

Cred ca mai ai și alte texte despre care nu am spus nimic... dacă nu încalcă regulamentul nu e nevoie să atragi ostentativ atenția. Mulțumesc că ai remediat. Un lucru este pozitiv: mi-am adus aminte de tine. E un jurnal plăcut, până la urmă, așa se încadrează și trimiterile mult prea concrete...

nu este nimic ostentativ. erau vorba de 2 zile diferenta, a fost mai degraba o neglijenta; nu a fost intentia de a incalca un regulament. un lucru deosebit si pozitiv este ca ti-ai amintit de ceea ce scriu (nu de mine).

aranca, eu as zice sa incerci sa postezi si texte noi. am avut, zic eu, rabdare deocamdata, dar asa cum scriam si in alta parte nu as vrea cineva sa confunde Hermeneia cu altceva si sa inteleaga nu numai litera legii ci si spiritul ei

Virgil, am incercat sa fac o mica introducere (de prezentare), nicidecum sa repun textele din alta parte, dovada nu le-am luat in ordine cronologica sau alfabetica. fii sigur am si alte texte. ma bucur pentru intelegere si rabdare.

Uneori textele mai vechi sunt infinit mai bune decit cele noi, fortate de scurtarea timpului. Alvin Toffler pomeneste de accelerare si nerabdarea mediei electronice. Traim absurdul ca un text mai vechi de 7-10 zile e ingropat si uitat in beciurile electronice ale netului. O sa ajungem la situatia in care un text citit este imediat distrus ca sa evitam rusinea invechirii. Eu as sta pe un pod Calatrava cu ochii inchisi incercind sa ghicesc ce ne va aduce comunicatia viitorului. Mai am o vorba despre "legi" . Omenirea a dat tot ce e mai bun in epocile de maxima libertate si flexibilitate . In dosul gratiilor arta se sufoca si piere.

Există la secțiunea info un fel de provocare la dialog, sub semnătura lui Roxanei Sonea, pe tema aceasta, vă invit acolo. Haide să păstrăm, pe cât posibil, subsolul textului pentru comentarii pe text.

Erată: sub semnătura Roxanei Sonea.

mi-e dor de Plaka si Monastiraki...pana in Valencia...de Calatrava si structurile lui imponderabile.