nu mai ieșisem din casă de vreo săptămână

imaginea utilizatorului yester

blocurile înghesuite au tandrețea specifică unor gondole

alerg spre job printre oameni care nu privesc cerul
ci meteo dumnezeiește
&
ca un pahar dus la buze de un copil retardat în blândețe
am timp pe zebră să îmi spun că dacă ar fi un fulger
aș vrea să dispar luminos

semafoarele se înmulțesc în gândurile lumii

observ
biciclete lunecând indiferente la vitrinele cu scutere
haine ce tac despre magazinul din care au fost cumpărate
bătrâni … politețea în ochi sclipindu-le

ajung
mă descalț
& uit

Comentarii

paul,

mi-a placut si acest text, in special ac tendinta a ta spre concizie si filosofare. insa, nu mi suna bine penultima strofa

cu gând bun

voi reveni asupra textului întreg, Dorin. este un șpalt. sunt onorat de trecerea prietenească și semnalarea îngăduitoare a ta.

șpalt

"Amplasamentul dvs. actual: produse textile, îmbrăcăminte, piele, încălțăminte. articole de voiaj > piei prelucrate, piei brute, blănuri > piele brută și tăbăcită, bovine și cabaline > șpalt, piele netăbăcită de bovine" aș fi vrut să-ți zic și eu ceva mai pe text paule dar după explicația ta cu "șpalt" m-am blocat. omul cât trăiește învață... un poem un șpalt. și câte înțelesuri ! cum șpaltul tău se termină cu "și uit" atunci când îți aduci aminte încalță-te paule și așează-te

boba,

de la depărtare nu pari deștept. dar cred că mă repet. cu drag , însă. sfatul meu: cântă la altă masă că n-am bani să-ți dau și ia apă în gură că faci praf.

indemn

Raspunsul tau seamana a indemn si am sa il urmez pentru ca simt ca porneste din suflet. Dar nu as vrea sa ramai suparat pe mine... pentru ca tu cand esti suparat faci asa un botic dulce... iar eu sunt un mare pacatos.

cititorului de etichete, boba,

ultima demonstrație (Virgil ți-a demonstrat pe larg, eu mai restrâns) că suferi de o acută lipsă de logică: "Raspunsul tau seamana( aici nu ești sigur pe ce citești și te bâlbâi cu verbul a semăna) a indemn( precizasem că e sfat, dar tu îl iei cu căpșorul tău ca pe un îndemn) si am sa il urmez( tocmai ai făcut ceea ce spuneai că nu mai faci) pentru ca simt( te bazezi atât de mult pe rațiune încât folosești verbul a simți) ca porneste din suflet. Dar nu as vrea sa ramai suparat( de unde draq ai dedus că sunt supărat, îmi ești indiferent, asta se deduce din "cântă la altă masă", însă ca un copil mic tu iei totul personal) pe mine... pentru ca tu cand esti suparat faci asa un botic dulce( aici chiar aduci cu un prost confort III, nu ne cunoaștem deci imaginația ta poate proveni doar din experiența cu alte persoane) ... iar eu sunt un mare pacatos(aici bați câmpii de dragul discursului)".

&

dacă mărturisești că ești un mare păcătos... întoarce-te cu spatele... se vor găsi destui care să te aline...