o lățime de masă

imaginea utilizatorului Virgil
nu despre dragoste

cînd înroșesc macii
se face ziua aceea
despre care vom spune
o cafea era între noi
o lățime de masă
un lemn uleios
la fel de rece
ca mîinile tale
poate un număr de telefon
o adresă de email uitată
țipătul metalic al porții
vom repeta unele cuvinte
stînjeniți dezvinovățindu-le
unele poate da poate
le vom evita
zîmbind fals răniți
în spinii unor spaime ascunse
din noi nedoriți copii
amintirilor

Comentarii

nu stiu ce mood ai tu, dar bate tare in blue perioada asta. am citit si poemul precedent. nostalgiile astea ale tale nu fac bine nostalgiilor mele. am vrut sa te avertizez ca vine circul si am rezervat doua bilete pentru numarul ala de prestidigitatie. profesionistii fac treaba buna si cu mainile reci. mergi?

Nu îmi place titlul, nu sună bine nici în versul respectiv. Ce contează, pentru cititor, că e lățime sau lungime de masă? Lungime sună mai rezonabil. Am să îți spun și de ce. E vorba de acel 'ă', și, nefericit, lângă 'ț'. Nu sună bine. Unul din motivele pentru care, personal, prefer titlurile în engleză.

scrie cu maci noptile...se vor deschide.

scrie cu maci noptile...se vor deschide.

...scrie cu maci noptile...se vor deschide. pentru a uita zilele in care nu mai ramine decat o cafea, o distanta virtuala sau nu, un fluture de noapte ce atinge raceala mainilor... ...un titlu inspirat ar ilumina poemul dinspre amintiri.

Aranca, te rog nu mai da refresh / reload la pagină, apar dubluri de comentarii. De asemenea, te rog să respecți Regulamentul site-ului Hermeneia, care precizează despre comentarii că "trebuie să conțină observații pertinente" asupra textului. Or, comentariul tău anterior de la acest text nu se ridică la nivelul calitativ necesar pentru a fi autor Hermeneia. Mulțumesc pentru înțelegere.

Alma, am scris o singura data, dar s-a intrerupt cartela; nu prea am stiut regulile internetului de aici din Vicenza (pe unde umblu in aceste momente) si din nefericire, a iesit cu totul altceva decat intentionam. sper ca Virgil sa nu se supere ca a iesit un comentariu triplu si departe de ceea ce doream sa scriu...nu am laptop-ul cu mine... in sine poemul este reusit, si poate fi perceput asa cum este.

Aranca, pe site-ul Hermeneia nu interesează problemele personale, am făcut precizarea întrucât ai iterat trimiterea în dublu a comentariilor, nu numai pe acest text. Încă mai aștept comentarii critice și pertinente din partea ta.

M-au impresionat aproape toate poeziile tale din acest ciclu. Modul în care vorbesc despre linia subțire dintre banal și miracol. O lățime de masă, ai spus de data aceasta. Distanțele de fapt sunt în oameni. "vom repeta unele cuvinte stînjeniți dezvinovățindu-le" .