clean

imaginea utilizatorului Marquise de Sade

Experiment literar: 

Comentarii

Ori am dormit eu bine și m-am sculat plin de receptivitate, ori Marchiza s-a molipsit de la Boba (sau invers). Și umblă, cu luciditatea sensibilității poetice, la spațiul acela misterios dintre litere („vocaloconsoane”), cuvinte, propoziții și fraze descoperindu-l și acoperindu-l rapid și cu grija că a făcut un lucru care nu se cuvenea.

Domnule Manolescu, Multumesc pentru receptare/interpretare. Cu molipsirea asta virusologicfonetica, nu-i de gluma ;)), Dar cred "microorganismele" astea sunt vechi de cand lumea. Oare si Big-Bang-ul o fi fost...onomatopeic?

un poem textualist care se autodepășește vizualo-postmodernist, o revelație faină ca experiment și originalitate...:) acel "imaginează-ți" ca indicație regizorală din debutul textului devine retoric la un moment dat sau chiar redundant, textul ar respira foarte bine și fără explicațiile lui...cred eu. în-locuirea-cu-sine din final e memorabilă, per ansamblu un poem de recitire pentru care (re)încurajez autoarea cu o distincție...:) mai vrem, Claudia...mai vrem !

Partea frumoasa a lucrurilor este intotdeauna cea nevazuta, un adevar pe care musulmanii de exemplu l-au pus in viata dupa cum le-a soptit lor mahomed si acopera fetele fecioarelor lor. Claudia aici aplica un procedeu similar si pot sa marturisesc ca imi place oarecum rezultatul. Insa nu sunt de acord (si anume deloc) cu acel incipit "imagineaza-ti ca toate spatiile sunt goale" Pai cum sa fie spatiile, pline? In mod normal spatiile sunt goale, daca ai fi vrut sa atragi atentia unui cititor (asa ca mine) trebuia sa spui "imagineaza-ti ca toate spatiile sunt pline" apoi as fi citit mai departe sa vad cu ce ai umplut tu spatiile alea. Dar asa? Spatii goale? Finalmente efortul de imaginatie e prea mare si stii ce marchizo? Mai nou nu mai rezonez cu texte care-mi spun "imagineaza-ti asa si pe dincolo" Cred ca sunt mai potrivite in cartile pentru copii gen harry potter, unde ar face fapte bune de educatie. Unul ca mine isi imagineaza niste chestii care nici nu-i trec prin mintre poemului asta, de aceea e poemul asta inca intreg la minte si destul de banal iar eu probabil ca nu. Zau, Andu P.S. Sper ca nu te asteptai la pupicuri pe talpile tale cu care calci pe ape chiar asa in nowhere's land

hei, ce de lume aici. george, ce sa zic, poate ca ai dreptate cu acea redundanta. multumesc pentru (re). andu, ce-mi place mie de tine cand ma critici, zau asa, ca prea m-ai laudat in ultima vreme ;)). sa stii ca m-am gandit si eu la varianta cu pline, dar crede-ma pe cuvant ca niciun (fel de) spatiu nu e gol, nici chiar cel dintre cuvinte. ma rog, exercitiul meu de imaginatie, acum ca pentru tine-s in nowhere's land, poate mie-mi place, mai stii? si, pana la urma, banalitatea si mediocritatea sunt punctele mele forte =)) de ce as incerca ceva genial? :))

Adevarul meu e ca spiritualitatea straluceste si atunci cand o intorci pe dos. Mi-ai demonstrat asta aici si deci... chapeau! Andu