Poveste de Dragobete

imaginea utilizatorului vladimir

în unele seri de iarnă
statuile coboară de pe soclu
îmbrăcate ca de bal tulburând
păianjenii ascunși de lumină
în palmele meșterului adormit

uneori sufletul le iese din moarte
căutându-și urmele sau poate un trup
cei care le vad ar putea jura
că pietrele dansează în cercuri
până spre dimineață apoi se retrag
lustruindu-și pantofii de lac
tăcute și parcă zâmbind

Comentarii

Jocul descris în poem, "pietrele dansează în cercuri", celelalte versuri îmi amintesc de Stonehenge. Cam subțire povestea de Dragobete și nu mă refer la lungimea textului (poți scrie mult și să nu spui nimic), ci la înălțimea ideilor (poți fi pe soclu și să nu fii la înălțime). Sau atât era de spus?

prima parte e stilul tau si e ok sfirsitul e cam ludic si nu stiu daca merge. subscriu la parerea almei, se putea mult mai bine

Alina, Virgil... nu s-a vrut un text la inaltime ci o poveste... dar voi cred ca de la o vreme va simtiti mai batrani decat trebuie si foarte seriosi... finalul se vrea intr-o nota meditativa si de aceea am pus accent pe descriptiv... e o intamplare si atat, fara pretentii deosebite.

dom'le, eu credeam ca e o poezie, ca de aia ai inscris-o aici n-am vazut sectiunea povestiri. fa si tu un semn, un asterisc ceva ca sa stie omul sa o ia mai moale si sa nu chiar te citeasca...

Virgil :))... se numeste POVESTE De Dragobete, ce alt hint mai vrei? Lasand gluma deoparte si tu si Alina aveti dreptate dar am urmarit sa scriu ceva de Dragobete care sa nu aiba legatura musai cu doi amorezati ci sa faca lectorul sa simta cumva spiritul sarbatorii. Mai astept pareri ca e cam 2-0 pentru ceilalti si n-am chef sa am soarta nemtilor din partida cu Rapidul :)

Stii de ce poveste mi-am adus aminte? cred ca se numea "Florile din gradina micutei Ida", de andersen... o stii? :-) sigur, este ludica si nu este ("palmele mesterului adormit"), e o poveste si ar putea sa nu fie ("parca zambind"), dar cred ca ti-ai gasit singur raspunsul: poate ne asteptam sa ni se dea asa, servit, o mana castigatoare (miza pe dragoste, as spune) in poezia aceasta. Ca tu ne-ai pacalit un pic si ne-ai aratat doar pachetul de carti... :-)

Uite cineva care pricepe din prima si fara chestiuni ajutatoare... ferice de tine Sapphire ca esti isteata foc... ma bucur sa te am de comentator.

Recitind comentariul intuiesc ca acesta poate fi citit si intr-un registru ironic... tin sa precizez ca sunt cat se poate de apropiat primului sens si nu e nici o urma de ironie.