măsurarea inteligenţei emoţionale

imaginea utilizatorului solomon

la o anumită vârstă m-am îmbolnăvit grav am luat virusul empatiei eram necoaptă prea târziu mi-am dat seamă că este o boală ruşinoasă precum sifilisul sau depresia nu trebuia să afle nimeni mai ales colegii de şcoală ştim cât pot fi copiii de cruzi marin bărbatul din argeş de 35 ani cu ochi albaştri şi-a ţinut tatăl mort în casă 7 luni oare ce şi-a gătit pe aragazul din bucătărie în tot acest timp chiuleam de la ore de teamă încă îmi păsa de privirea celorlalţi a debutat cu febră mare lipsa poftei de mâncare în general lipsa poftei karin ar fi împlinit 16 ani pe 18 august oare de cine s-ar fi îndrăgostit dacă nu l-ar fi întâlnit întâmplător pe breivik pe spinare îmi creştea o cocoaşă în piept o arsură de gheară mâinile se lungeau sânii se umflau şi pielea devenise lăptoasă vlad avea 5 ani când a dispărut de lângă mănăstirea cocoş purta un tricou verde cu imprimeu micky mouse oare mama lui îi mai păstrează şi acum hăinuţele devenisem un monstru cât de ruşine mi-a fost atunci apoi mult aer prin oase ceva inuman mă ridica din pat fără să vreau zburam pe deasupra mesei din bucătărie uitam deseori să arunc mâncarea lăsată pentru mine de mama ea nu bănuia nimic irina avea 23 ani şi muncise din greu pentru 4000 euro în germania oare şi-ar fi făcut casa pe care o visa dacă nu s-ar fi călugărit la tanacu mă loveam de tavan ieşeam pe fereastră oraşul mirosea a caprifoi şi trandafiri buchetări eu înotam prin cer şi mai sus cu faţa la soare m-am întors să-i privesc cum se mişcau pe lângă casele lor stephanie de 22 ani a fost prinsă de poliţie când îşi vindea copilul unui traficant de organe pentru 9000 dolari atât cât costa maşina pe care şi-o dorea oare fiul ei o va cunoaşte vreodată cât de teamă mi-a fost atunci că nu-i voi mai vedea niciodată cât de milă mi-a fost de ei cum se vedeau de sus aşa mititei aş fi vrut să-i strâng pe toţi să-i apăr cu braţele mele să-i alăptez la sânul meu încă nu înţelegeam mecanica emoţiilor nu simţeam când din cocoaşă îmi înmuguriseră aripi nu ştiam nimic despre crizele colective sentimente caracter şi instincte morale aşa că am cotit înapoi spre casă şi de atunci mă tratez

...

Proză: 

Comentarii

superb. nici nu as lasa-o la

superb. nici nu as lasa-o la note. e mai degraba un poem cu surprinzatoare textualitate. pacat ca se scrie atit de putin asa.

excelent text! m-a captivat,

excelent text! m-a captivat, m-a surprins... a făcut tot ce trebuie să facă un text bun. da, păcat că se scrie atât de puțin așa.

magnific text! surprinzator,

magnific text! surprinzator, poate fi considerat un poem. e pacat ca nu toti scriu asa, da. cel mai mult imi place cand se vorbeste de Germania. Ma intreb unde am fi ajuns daca ar fi castigat tripla antanta. tocmai de aceea, ca cititor, imi place sa fiu un dublu spion. Asist la der undertangul poeziei traditionale. Semnez, mine fuhrer.

va multumesc. "La 17

va multumesc.

"La 17 octombrie, in jurul orei 16:30, Vladut Tudor, de 4 ani si 8 luni, dispare din vecinatatea Manastirii Cocos, judetul Tulcea. Venise aici, pentru prima oara in viata lui, cu mama, unchiul si cu fratele sau mai mic. La ora 18:00 este anuntata familia. Operatiunile de cautare ale politiei incep la ora 21:00.
17 OCTOMBRIE. Incep cautarile, cu 16 politisti, 30 de jandarmi (militari in termen), plus un caine de urma al CJ Tulcea. La ora 2:30 se incheie primele scotociri. In nota de caz intocmita de IJP Tulcea se precizeaza ca scotocirile s-au efectuat pe o raza de aproximativ 2 km, avand punct de plecare locul disparitiei.
[...]
23 OCTOMBRIE. La ora 9:00, echipele de investigatii se deplaseaza in doua comune din apropiere, Niculitel si Nifon. La ora 12:00, o echipa de voluntari de la Protguard Constanta gaseste copilul intr-o rapa. Conform Hartii de lucru intocmite de IJP Tulcea, la mai putin de 3 km liniari de locul in care disparuse. Conform Notei de caz, intocmita de acelasi IJP Tulcea, voluntarii "au gasit copilul la cca. 5,6 km lineari de locul in care a disparut"... Desi voluntarii sustin ca l-au gasit in viata, copilul nu a mai putut fi salvat. Cauza mortii: deshidratare si hipotermie.

OBSERVATII JURNALUL NATIONAL: cautarea lui Vladut a fost haotica, in timpul ei nu s-au hasurat pe harta de lucru zonele deja scotocite. Documentele prin care IJP Tulcea isi justifica activitatea in acele zile sunt contradictorii... Difera orele, difera distantele acoperite... Teoretic, in a doua zi de la disparitiei se scotocise pe o raza de doi-trei kilometri in jurul manastirii. Asa sustine Politia Tulcea si e un argument, printre multe altele, ca Vladut, daca ar fi fost ratacit, putea fi gasit la timp!" http://www.jurnalul.ro/special/special/balbaiala-unor-procurori-cadou-po...

***

"Maicuta torturata a murit asfixiata - soc hipovolemic, consecutiv unui mecanism complex tanatogenerator avand contentie mecanica, lipsa aportului nutritiv si a celui hidric, in conditiile unei agitatii psihomotorii severe si alterarea metabolismului, toate acestea determinand un cerc vicios din care s-ar fi putut iesi doar printr-o interventie medicala de specialitate aplicata in timp", acesta este rezultatul necropsiei facute de legistii de la Vaslui asupra cadavrului maicutei ucise prin asa-zisul procedeu de exorcizare. Contactat, un medic legist a explicat pentru ziarul Libertatea, in termeni obisnuiti, care au fost cauzele mortii maicii Irina Cornici. "E clar, femeia a murit lent, in chinuri groaznice. A fost vorba de o asfixie mecanica, dar nu provocata direct, ca la spanzurare sau strangulare. Calusul care i-a fost bagat in gura a redus substantial nivelul de oxigen pe care l-a respirat. Fiind si in spasme, avand in vedere boala de care se spune ca suferea, probabil si cu laringele inundat de anumite secretii, femeia a fortat respiratia si plamanii s-au strans, treptat, ca o punga sparta. Sangele nu s-a mai oxigenat, si-a schimbat structura, s-a "otravit" si nu a mai putut ajuta inima pentru ca nu a mai ajuns la ea. A suferit intai o insuficienta cardiocirculara. S-a prabusit circulatia sangelui. Apoi, in lant, au fost afectate toate organele, in special rinichii, dupa care s-a instalat moartea. Faptul ca a murit de foame si de sete in trei zile poate fi explicat si prin existenta altor factori: expunerea la temperaturi prea ridicate sau prea scazute, o transpiratie foarte abundenta, care ar fi putut cauza un soc de deshidratare sau anumite tulburari de metabolism. Putea fi salvata doar cu o transfuzie de sange urmata de o oxigenare directa, cu masca pe nas si gura si de administrarea unei alimentatii intravenoase".
http://ortodox.net/article.php?story=viata_calugaritei

Un text care m-a emoționat, a

Un text care m-a emoționat, a făcut tot ce trebuia să facă un text bun și anume exact atunci când trebuia să o facă... și da, păcat că nu se scrie mai mult așa, evenutal toată lumea să scrie așa, atunci am înțelege poate de ce textualitatea nu poate fi descrisă în cuvinte.
Margas